دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون بهداشت وزارت بهداشت:

متوفیان کرونایی از مبتلایان زنده کم خطرتر هستند/ بی‌خطرسازی 100 درصدی زباله‌های عفونی

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: میزان انتقال این مبتلایان زنده کرونایی و متوفیان ناشی از این ویروس متفاوت است و در این خصوص فرد فوتی از لحاظ انتقال کم‌خطرتر بوده چون عطسه، سرفه و هیچ‌گونه ترشحاتی ندارد.
کد خبر : 481371
62ad326e-9c98-47c4-9d49-54f7547fcbcb.jpeg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا رئیسی در نشست خبری امروز خود که به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد در ارتباط با اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا اظهار کرد: تاکنون 70 میلیون نفر از جمعیت کشور غربالگری شده و بیش از 800 هزار نفر از این افراد درجاتی از کرونا داشته‌اند.


وی با بیان این‌که برای فعالیت کلیه صنوف و مراکز کسب و کار برنامه‌ریزی صورت گرفته است، گفت: در گام اول کلیه مراکز به‌جز مراکزی که مایحتاج مردم را تأمین می‌کردند تعطیل بودند ولی در گام دوم صنوف را براساس ریسک انتقال عفونت دسته‌بندی و اجازه فعالیت داده خواهد شد که به دو گروه با ریسک کم و بالا تقسیم‌بندی شده‌اند.


معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار صنف موجود در کشور باید ضمن مراجعه به سامانه markazsalamat.behdasht.gov.ir و اطلاعات خود را ثبت کرده و تعهدنامه الکترونیک برای رعایت پروتکل‌های وزارت بهداشت را پر کنند.  پس از این مرحله برای هر صنف پروتکل مربوط به خودشان ارسال و نظارت بر فعالیت آنها صورت خواهد پذیرفت.


رئیسی در ارتباط با از سرگیری تغسیل اموات کرونایی از روز شنبه شانزدهم فروردین هم عنوان کرد: در ارتباط با این موضوع چند اصل وجود دارد مبنی بر این که این اولین باری نیست که بیماری عفونی در کشور شایع می‌شود و پروتکل مخصوص به آن از قبل وجود داشته ولی ما برای کرونا دستورالعمل جداگانه‌ای نوشتیم.


وی تصریح کرد: فردی که بر اثر هر نوع بیماری فوت می‌کند نباید به او بی‌حرمتی شود و باید موارد شرعی در ارتباط با آن رعایت شود و این موضع وزارت بهداشت است.


معاون بهداشت وزارت بهداشت در ارتباط با تفاوت فرد فوتی و زنده کرونایی هم گفت: میزان انتقال این دو متفاوت است و البته فرد فوتی از لحاظ انتقال کم‌خطرتر است چون عطسه، سرفه و هیچ‌گونه ترشحاتی ندارد.


رئیسی افزود: پروتکل وزارت بهداشت در این مورد بسیار شفاف و واضح است و آن این‌که جسد را به مدت 15 دقیقه در محلول هیپوکلریت سدیم قرار داده و این موضوع باعث ضدعفونی جسد شده و سپس آن را برروی سنگ گذاشته تا غسل داده شود.


وی در ارتباط با ضدعفونی آب ناشی از غسل متوفیان کرونایی هم گفت: اگر محل غسل به سیستم فاضلاب متصل است که مشکلی ندارد و در غیر این‌صورت باید چاه جذبی برای آن احداث و مقداری هیپوکلریت سدیم برای ضدعفونی در آن ریخته شود و در صورت استفاده از تانکر نیز به میزان مشخصی از این محلول در آن ریخته می‌شود و بدین ترتیب آب ضدعفونی می‌شود.


معاون بهداشت وزارت بهداشت اذعان کرد: ما از ابتدا مخالف غسل نبودیم و الان که مشکلات مبنی بر تغسیل با آب رفع شده و این فعالیت از سرگرفته شده اتفاق خوبی است. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این‌که مثلاً ما فوتی‌های بر اثر بیماری قلبی داریم که نسبت به این‌که دارا بودن علائم کرونا او آگاهی نداریم و یا افرادی‌که دچار کرونای بدون علامت هستند و دفع آنها وارد فاضلاب عمومی می‌شود بنابراین نباید با صحبت‌هایی از این دست حرمت متوفیان از بین برود.


رئیسی در ادامه با اشاره به آمار طرح غربالگری نیز گفت: در این طرح ما افراد در گروه‌های جداگانه با ریسک بالا (دارای بیماری‌های مزمن فشار خون، دیابت، سرطان و بیماری‌های حاد کلیوی، ریوی و قلبی)، افراد بالای 60 سال و همچنین افراد زیر 15 سال و مادران باردار بررسی کردیم که براساس اطلاعات به‌دست آمده حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد از بیماران بستری شده علامت‌های شدید دارند و میانگین سنی آنها نیز 50 سال بوده است.


وی با بیان این‌که میانگین سنی فوتی‌های ناشی از ویروس کرونا 57 تا 59 سال بوده است، بیان کرد: درصد بسیار کمی از ابتلا کمتر از 15 سال داشته‌اند که چندان چشمگیر نیست و آمار به‌دست آمده از غربالگری نیز آن را تأیید می‌کند.


معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر تعویض هر 2 ساعت ماسک نیز گفت: یک ماسک را می‌توان در هر 6 تا 8 ساعت تعویض کرد و نکته مهم این‌که استفاده از ماسک صرفاً برای حضور در مکان‌های پرخطر است و در شرایط عادی نیازی به استفاده از آن نیست.


رئیسی در ارتباط با فعالیت کارمندان در ادارات نیز اظهار کرد:‌ اگر فردی نسبت به بیماری خود آگاهی داشته و آن را مخفی می‌کنند کار خلافی انجام می‌دهند. اگر افرادی دارای علائم کرونا هستند فعالیت خود را به‌صورت دورکاری انجام داده و از حضور در محل کار پرهیز کنند.


وی تصریح کرد: براساس این پروتکلی که امروز ابلاغ شده افراد حاضر در محل کار باید فرم تعهدنامه‌ای پر کنند که آیا بیماری و یا نشانه‌های آن را دارند یا خیر و متعهد شوند تا در صورت دارا بودن علائم آن را اطلاع‌رسانی کرده و همچنین اطلاعاتشان را در سامانه خودارزیابی سلامت نیز ثبت کنند.


معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به سؤالی مبنی بر نگرانی وزارت بهداشت از افزایش آمار شیوع کرونا گفت: عواملی همچون تعداد و مدت تماس شاخص‌هایی است که در کنار هر تجمع شانس انتقال عفونت را افزایش می‌دهد بر همین اساس ما در بسیج ملی غربالگری مراکز سرپایی را فعال کردیم تا با شناسایی زودرس بیماران از حضور آنها در اماکن عمومی جلوگیری کنیم.


رئیسی در خصوص غربالگری اقشار آسیب‌پذیر نیز عنوان کرد:  10 میلیون و 400 هزار نفر از افراد حاشیه‌نشین در کشور تحت پوشش خدمات بهداشت و درمان هستند و از لحاظ کنترل کرونا نیز تحت پوشش قرار دارند.


وی در ارتباط با وضعیت دفع پسماندهای بیمارستانی هم گفت: زباله‌ها در بیمارستان‌ها به دو بخش عفونی و غیرعفونی تقسیم می‌شود و با توجه به این‌که بیمارستان‌های اصلی در استان‌ها و شهرها به بیماران کرونایی اختصاص یافته مشکلی در دفع زباله‌های عفونی آنها وجود ندارد و 100 درصد این پسماندها بی‌خطر می‌شوند.


انتهای پیام/ 4105


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب