چرا به موضوع قطع شبکه های برون مرزی ایرانی از ماهواره ها توجه جدی نمی شود؟ / دستگاه دیپلماسی در حوزه دیپلماسی رسانهای فعال شود
امیر دبیری مهر، مدرس و پژوهشگر علوم سیاسی در گفتگو با خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا در واکنش به قطع شبکههای برونمرزی رسانه ملی از برخی ماهوارهها عنوان کرد: بخشی از بیتوجهی به الزامات و نیازهای شبکههای برون مرزی صداوسیما ناشی از عدم آگاهی از اهمیت کار رسانهای به طور عام در کشور و به شکل خاص در میان مسئولان است.
وی ادامه داد: زمانی که این دغدغه وجود نداشته باشد، طبیعتا اهتمام لازم برای پشتیبانی و تامین نیازهای رسانههای برون مرزی وجود نخواهد داشت و اتفاقاتی مانند قطع شبکه الکوثر از ماهواره یوتلست رخ میدهد که برای پرستیژ رسانهای جمهوری اسلامی خوشایند نیست.
قطع شدن شبکه الکوثر از یوتلست برای پرستیژ رسانهای جمهوری اسلامی خوشایند نیست.
دبیری مهر در خصوص نقش و تاثیر شبکه الکوثر در میان رسانههای جبهه مقاومت توضیح داد: مقاومت در منطقه خاورمیانه مبتنی بر مفاهیم ایدیولوژیک و اعتقادی است و تکیهگاه مولفههای مقاومت در مبانی فکری و عقیدتی مسلمانان جای دارد. از آن سو شبکه الکوثر نشردهنده معارف عقیدتی مسلمانان و به خصوص سبک زندگی اسلامی در منطقه است و از این منظر، نقش موثری در تحکیم مقاومت اسلامی در منطقه خاورمیانه دارد و حضورش بسیار تاثیرگذار است.
این کارشناس علوم ارتباطات درباره اهمیت شبکههای برون مرزی برای نظام جمهوری اسلامی هم گفت: شبکههای برون مرزی بازتاب دهنده واقعیات، تحولات و دستاوردهای اسلام سیاسی در منطقه خاورمیانه و جمهوری اسلامی در داخل و در خارج از کشور هستند. با توجه به جریانات حاکم رسانهای در دنیا که اصل فعالیت را بر سانسور، نادیده گرفتن و تحریف این دستاوردها بنا نهادهاند، رسانههای برون مرزی نقش مهم و منحصر به فردی را در ارائه چهره واقعی از اسلام و انقلاب و خنثی کردن توطئه دشمنان دارند.
دستگاه دیپلماسی در حوزه دیپلماسی رسانهای فعال شود
وی با تاکید بر تفاوت نوع نگرش بر شبکههای برون مرزی عنوان کرد: یک شبکه برون مرزی مخاطب و اقتضائات متفاوت خود را دارد. این شبکهها میتوانند در مقایسه با رسانههای داخلی خیلی موثرتر عمل کنند و دستاوردهای متمایزی داشته باشند.
دبیری مهر پرهیز از تکرار اتفاقاتی همچون قطع برنامههای شبکه الکوثر از ماهواره یوتلست و کانال اردوی شبکه سحر از ماهواره پاکست را مورد تاکید قرار داده و تصریح کرد: لازم است که حوزه دیپلماسی رسانهای ایران به عنوان بخش مکمل دستگاه دیپلماسی کشور لحاظ شود تا دیگر هیچگاه مشکلات لجستیکی، مالی و بودجهای برای شبکههای برون مرزی به وجود نیاید.
انتهای پیام/4139/
انتهای پیام/