دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانشگاه آزاد در مسیر تحول ۴/ آنا بررسی می‌کند؛

خیز بلند دانشگاه آزاد اسلامی برای تبدیل شدن به سازمان حل مسئله/ از طرح موفقیت‌آمیز پایش آزاد تا توسعه ارتباط با صنعت

دانشگاه‌ آزاد اسلامی برای تبدیل شدن به دانشگاه حل مسئله باید متخصصانی با استعداد، خلاق، نوآور و انقلابی تربیت کند و با پویایی و نشاط خود نشان بدهد که می‌تواند مشکلات کشور را از طریق علم برطرف کند.
کد خبر : 492708
ProfileCenter-article_ (4).jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علیرضا محمدی- دانشگاه آزاد اسلامی در دوره‌های گذشته به روش سنتی اداره می‌شد و به درآمدهای شهریه‌ای و برخی درآمدهای جانبی اکتفا می‌کرد، با ایجاد تغییر و تحولات در ساختار دانشگاه آزاد اسلامی و انتخاب دکتر علی‌اکبر ولایتی از سوی رهبر معظم انقلاب به‌عنوان رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی و همزمان با روی کار آمدن دکتر محمدمهدی طهرانچی به‌عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تغییر و تحولات در این مجموعه عظیم به صورت همزمان و پلکانی آغاز شد.
طبیعی است که در ابتدای امر هر تغییر و تحولی در هر مجموعه‌ای با منتقدان و موافقانی روبرو است، مدیریت جهادی و کار شبانه‌روزی دکتر طهرانچی و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اندیشه‌ورزی و خلق ایده‌های نو و حرکت دانشگاه آزاد اسلامی به سمت درآمدهای غیرشهریه‌ای از یک سو و تغییرات چشمگیر در نوع نگرش به علم آموزی تا توجه به علم و دانش و حرکت در مرزهای دانش، پژوهش‌محوری و فعالیت در حوزه‌های فناوری، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی و شتاب به سمت حل مسئله با کمک دانش و فناوری تنها بخشی از جنبه‌‌های این تغییر و تحول است.
خبرگزاری آنا بر آن است تا بر اساس وظیفه ذاتی خود و دغدغه‌‌مندی‌هایی که دارد، برگی از این کتاب عظیم را در سلسله گزارش‌هایی برای مخاطبان عرضه کند.




بیشتر بخوانید:
رفع مشکل عدم ارتباط دانشگاه‌ و صنعت در دانشگاه آزاد اسلامی/ حل چالش‌های علمی صنایع کشور توسط نخبگان دانشگاهی




حرکت جدی دانشگاه آزاد اسلامی به سمت مرزهای علم و دانش، فناوری‌های نوین و دانشگاه حل مسئله، کارآفرین و فناورانه آغاز شده است و روند رو به رشدی دارد تا جایی که می‌توان امیدوار بود اتفاقات خوب دو سال گذشته در حوزه علم و فناوری نتایج درخشانی خواهد داشت و به تحقق دانشگاه حل مسئله منجر می‌شود.



تبدیل شدن به دانشگاه حل مسئله در گرو تربیت متخصصان خلاق و نوآور
دانشگاه‌ آزاد اسلامی برای تبدیل شدن به دانشگاه حل مسئله باید متخصصانی با استعداد، خلاق، نوآور و انقلابی تربیت کند و با پویایی و نشاط خود نشان بدهد که در کنار جامعه و مردم است و می‌تواند مشکلات کشور را از طریق علم برطرف کند؛ شناسایی ظرفیت‌ بیش از ۴۰۰ واحد دانشگاهی و سوق دادن پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان در قالب طرح پایش آزاد به سمت حل مسائل کشور از اقداماتی است که این دانشگاه بزرگ اجتماعی انجام داده است.
احصای چالش‌های مختلف کشور و تدوین برنامه‌های علمی و تخصصی برای حل مسائل آن توسط دانشگاه آزاد اسلامی که با نام پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای شناخته می‌شود و موفقیت‌آمیز بوده، گامی موثر در راستای دانشگاه مسئله‌محور است و می‌تواند این دانشگاه را به نخستین دانشگاه حل مسئله کشور تبدیل کند.
توسعه ارتباط دانشگاه آزاد اسلامی با صنعت در چند سال اخیر نشان می‌دهد که گام بلندی در این راستا برداشته است و توانسته تفاهم‌نامه‌های مختلفی به ارزش حدود ۱۰ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان با نهادها و سازمان‌های مختلف امضا کند و به تحقق دانشگاه حل مسئله کمک کند.
دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد یک نظام‌ حل مسئله است
دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی می‌گوید: دانشگاه آزاد اسلامی از دانشگاه آموزشی به دانشگاه پژوهشی گذار کرده است، زیرا جمعیت تحصیلات تکمیلی آن بیش از جمعیت آموزشی است. این دانشگاه یک نظام حل مسئله و سازمان آموزشی است که می‌خواهد سازمان پژوهشی نیز باشد.



وی به بند ۵ راهبرد پژوهش و فناوری در سند اسلامی شدن دانشگاه اشاره و تصریح می‌کند: براساس این راهبرد همه اختیارات ایجاد یک سازمان پژوهشی به دانشگاه‌ها واگذار شده و باید سازوکار ضابطه‌مند به‌منظور تصویب موضوعات پایان‌نامه‌ها در چارچوب نظام موضوعات پژوهشی کشور طراحی شود.
اقدام ارزشمند دانشگاه آزاد مسئله‌محور کردن پایان‌نامه‌هاست
همچنین محسن اسماعیلی، معاون عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در گفتگو با خبرنگار آنا می‌گوید دانشگاه آزاد اسلامی بدون شک گام بسیار بزرگی در مسیر تولید علم و دانش برداشته، روز به روز در حال رشد و تحول بوده و رتبه بین‌المللی آن در حال رشد و پیشرفت است. همچنین ساختار این نهاد و شجره طیبه سال به سال در حال تحول و دگرگونی است.
به گفته وی، یکی از ایرادات وارد به‌ وام‌های دانشگاه آزاد اسلامی، موضوع غیرشرعی بودن سودها بود که با اسم دانشگاه و به‌خصوص پسوند اسلامی آن هیچگونه سنخیتی نداشت و این مسئله به تازگی با تصمیم هیئت رئیسه دانشگاه رفع و بخشنامه حذف سود وام‌های خارح از عقود اسلامی کارکنان و اعضای علمی دانشگاه آزاد اسلامی تصویب شد و به‌نوعی تحول در این دانشگاه محسوب می‌شود.
معاون عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال معتقد است موضوع مسئله‌محوری شدن مسیر آموزش، پژوهش، تحقیقات علمی و موضوع‌های پایان‌نامه‌ها از اقدامات بسیار ارزشمند دانشگاه آزاد اسلامی است که از نیازهای بسیار جدی جامعه علمی کشور بود؛ تولید هزاران پایان‌نامه و مقاله در سال که نتواند مشکلی از دوش کشور و حتی دنیا بردارد موضوع بغرنجی بود که دانشگاه آزاد اسلامی در این راستا گام برداشته و مسیر تمامی تحقیقات علمی و مقالات را با نگاه عمیق به حل مشکلات مختلف جامعه و جهان انتخاب کرده است و نیاز به تلاش جهادی اساتید، دانشجویان و حمایت معنوی و مالی بیشتر دارد.



اسماعیلی می‌افزاید امروز یکی از مشکلات بزرگ حرکت در مسیر دانشگاه حل مسئله عدم حمایت معنوی و مالی دولت و دانشگاه است. دانشگاه آزاد اسلامی پشتوانه مالی از طرف دولت ندارد و معمولا اساتید انگیزه‌ای برای به اتمام رساندن موضوعات تا نتیجه‌گیری نهایی ندارند و مسیر پیش روی خود را سخت می‌دانند. برای تقویت این مسیر مقدس باید استاد و دانشجو هیچ نگرانی‌ای از آینده کاری خود نداشته باشند، تبعیضی میان خود و دیگر دانشگاه‌ها احساس نکنند و مشکلی از نظر هزینه‌های پیش روی تحقیق و پژوهش خود نداشته باشند.
وی می‌گوید امیدواریم تمامی نهادهای مرتبط حمایت واقعی خود را از این دانشگاه عملی کنند و شاهد درخشش بیش از پیش آن در قله‌های بلند علمی و پژوهشی باشیم و روزی برسد که برای هر مسئله و مشکل نه تنها در کشور بلکه در دنیا چند راه حل ارائه کنیم.
بنابراین باید توجه داشته باشیم که برای تحقق دانشگاه حل مسئله فقط نباید به برنامه‌‌های کوتاه‌مدت اکتفا کرد بلکه باید با دوراندیشی و نگاه عمیق، به فراهم کردن زمینه‌های اجرایی برنامه‌های بلندمدت دانشگاه مانند برنامه پنج ساله پژوهش و فناوری دانشگاه براساس سند دانشگاه اسلامی پرداخت.
باید منتظر ماند و دید که آیا دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان می‌تواند بهترین الگوی دانشگاه حل مسئله و فناورانه در کشور باشد.
انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب