قرآن محبوب در ماه رمضان مهجور در سایر ماهها/ راهکاری ساده برای انس با قرآن در تمام سال
به گزارش خبرنگار حوزه دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۰با همه عجایب و ویژگیهای منحصر به فردش تمام شد. حالا یک هفتهای میشود که از عید فطر عبور کردهایم، شاید بد نباشد به این ماه برگردیم و ببینم که کدام صفات نیکو را فقط مختص روزها و شبهای رمضانی گذاشتهایم و بس.
ماه رمضان آن گونه که در آیات و روایات بیان شده، بهار قرآن نامیده میشود. خواندن قرآن و توجه به آن نیز در این ماه ثوابی متفاوت داشته تا آنجا که قرائت یک آیه از قرآن در ماه رمضان با ختم کامل این کتاب مقدس در سایر ایام سال برابری میکند.
قرآن محبوب در رمضان مهجور در سایر ماهها
از این جهت هرساله همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان میزان توجه به قرآن هم افزایش مییابد. از مساجد که در این ماه روزانه و شبانه جلسات قرآن برگزاری میکنند تا سیمایی که هر ساعت از یک مکان مقدسه برنامه ترتیل جزخوانی روی آنتن میبرد. اضافه کنید به اینها شبکه رادیویی ترتیل که یک ضرب و ۲۴ ساعته ترتیل جزهای مختلف قرآن را پخش میکند.
البته مردم هم در این ماه اهتمام بیشتری به قرآن خواندن از خود نشان میدهند. بارها افرادی که در ماه رمضان قرآن کوچکی به دست گرفته و در مترو و اتوبوس به مطالعه این کتاب مقدس مشغولند مواجه شدهایم. البته که این توجهات چه از رسانهها و چه از مردم امری کاملا نیکوست.
اما به یکباره و با اتمام ماه مبارک رمضان، گویی توجه به قرآن هم تمام میشود. دیگر نه آنطور که باید و شاید پرداخت رسانهای به قرآن صورت میگیرد و نه مردم انقدر مصمم پیگیر خواندن قرآن هستند. انگار نه انگار که این کتاب آسمانی نقشه راه مسلمانان برای زندگیست و گویی به سراغ ما آمده تا ویژه برنامهای برای ماه مبارک رمضان باشد.
قرآن در قیامت چه رفتاری با ما خواهد داشت؟
کتاب آسمانی مسلمانان یا همان قرآن، آخرین کتاب آسمانیست که بر انبیا نازل شده است. در باب اینکه قرآن در قیامت چگونه با پیروان دین پیامبر و اصطلاحا امت او برخورد خواهد کرد روایات متعددی بیان شده است، اما خوب است بدانید که بیتوجهی به قرآن سببساز شکایت قرآن از بندگان در روز قیامت خواهد شد. همچنان قرآن شفیع برخی افراد دیگر نیز در قیامت خواهد بود.
راجع به شفاعت قرآن روایت فراوانی در کتاب سنی و شیعه نقل شده است. از جمله اینکه در حدیثی از پیامبر اسلام نقل شده، قرآن شفاعت کننده ای است که شفاعت او پذیرفته می شود و شکایت کننده ای است که خصومت او تصدیق می شود.
همچنین در روایت دیگری از پیامبر اسلام آمده، قرآن را بیاموزید زیرا قرآن برای اصحاب خود روز قیامت شفاعت خواهد نمود.
امیرالمومنین امام علی علیه السلام نیز میفرمایند: بدانید که قرآن شفاعت کننده است و شفاعت او پذیرفته می شود و گوینده است و گفتارش تصدیق می گردد و هر کس قرآن برای وی روز قیامت شفاعت کند شفاعت قرآن در باره او پذیرفته می شود. (تفسیر عیاشی، ج ۱، ص ۲)
لازم است به آیه ۳۰ سوره فرقان هم توجه کنیم که «وَ قالَ الرَّسُولُ یا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هذَا الْقُرْآنَ مَهْجُوراً» به این معنا که و پیامبر [ درقیامت ] می گوید: پروردگارا! همانا قوم من این قرآن را متروک گذاشتند!
علامه طباطبایی در کتاب شریف المیزان و در ذیل تفسیر این آیه چنین مینویسد که، این سخن از جمله سخنانی است که پیامبر (ص) در روز قیامت به پروردگار خود، بر سبیل گلایه و شکایت عرض میکند و مراد از قوم آن جناب عموم عرب و عموم امت اوست، البته به اعتبار عاصیان و گنه کاران امت، به هر جهت پیامبر ص عرضه میدارد: پروردگارا این قوم من قرآن را متروک و مهجور نهادند و به احکام و شرایع آن عمل نکردند و آن را به عنوان روش زندگی اختیار ننمودند.
راهکاری ساده برای ختم یک دوره قرآن تا ماه مبارک رمضان سال بعد
حال که به تبعات دوری از قرآن کریم اشاره شد جا دارد راهکاری ساده برای حداقل یک ختم قرآن تا آغاز ماه مبارک رمضان بیان شود، تا قرآن فقط به شیئی زینتی در کتابخانه و دکور خانه تبدیل نشود.
قرآن کریم به دست خط عثمان طه که در این سالها رواج فراوانی یافته است شامل بر ۶۰۴ صفحه است. بنابراین اگر فردی از امروز که تا ماه مبارک رمضان سال آینده حدود ۳۵۰ روز وقت دارد تنها روز دو صفحه از این مصحف را قرائت کند تا آغاز ماه رمضان سال آینده موفق خواهد شد که یکبار قرآن را ختم کند. به این ترتیب روحیه انس با قرآن و حس خوبی که در ماه مبارک رمضان تجربه کرده است را هم با خود همراه خواهد کرد.
انتهای پیام/۴۱۳۹/
انتهای پیام/