دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 خرداد 1399 - 13:13
دانشگاه آزاد علیه کرونا 107/ میهن‌پرست در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

ارسال خاطرات ارزشمند به دبیرخانه «مسابقه ملی خاطره‌نگاری بیماری کرونا» در واحد فرشچیان

دبیر مسابقه ملی خاطره‌نگاری بیماری کرونای دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان گفت: «مسابقه ملی خاطره نگاری بیماری کرونا» می‌تواند نقشی مؤثر در گردآوری تجربیات و خاطرات ایرانیان با ویروس کرونا داشته باشد.
کد خبر : 492395
636759030925680413_lg.jpg

وحید میهن‌پرست در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به مأموریت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به واحد فرشچیان مبنی بر ثبت تاریخ شفاهی کرونا اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان متولی مستندسازی بیماری کرونا شده و در این زمینه برنامه‌های متنوعی طراحی شده و در حال اجراست.




بیشتر بخوانید:


ثبت خاطرات کرونایی برای جلوگیری از تکرار هزینه در بیماری‌های بعدی/ تشریح اقدامات دبیرخانه ثبت تاریخ شفاهی هنر در واحد فرشچیان




وی افزود: یکی از این برنامه‌ها «مسابقه ملی خاطره‌نگاری بیماری کرونا» است که می‌تواند نقشی مؤثر در گردآوری تجربیات و خاطرات ایرانیان با ویروس کرونا داشته باشد؛ در طراحی این رخداد فرهنگی فرض بر این بوده است که «اگر ننویسیم فراموش می­‌شود». خاطره‌نگاری صرفاً روایت یا داستان­‌گویی درباره یک تجربه شخصی نیست، در واقع علاوه‌بر اینکه شکلی از بایگانی و سند است، می‌تواند حاوی اطلاعات و درس‌های عمیقی درباره تجربه مربوطه باشد و نقشی اساسی در ایجاد پیوند‌های اجتماعی ایفا کند.


دبیر مسابقه ملی خاطره‌نگاری بیماری کرونای دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان ادامه داد: اگر خاطرات افرادی که به هر نحوی با حادثه کرونا درگیر شده‌اند در قالب یک پروژه متمرکز جمع‌آوری شود و به‌صورت یک یا چند کتاب به چاپ برسد، این مجموعه نه تنها می­‌تواند یک سند تاریخی در مورد پدیده کرونا تلقی شود بلکه می­‌تواند به‌عنوان یک حرکت معنازا و تغییردهنده برای نویسندگان و خوانندگان نیز محسوب شود و نقش مهمی در تقویت ساحت اجتماعی در مواجهه با یک بحران جهانی داشته باشد.


میهن‌پرست با اشاره به اینکه یکی از پیامدهای کرونا منزوی شدن بخش بزرگی از افراد جوامع است، گفت: این انزوا و فاصله‌گیری از دیگران می‌تواند عواقب ناخوشایندی برای زندگی افراد جامعه داشته باشد. در نقاط مختلف دنیا اقدامات بسیاری در دوران کرونا اعم از سرودخوانی گروهی در بالکن‌ها گرفته تا گرافیتی‌ها و هنرهای خیابانی و هنرهای مجازی صورت گرفته است. در این زمینه یکی از بهترین راهکارها برای ترمیم رابطه فرد با جامعه می­‌تواند «خاطره نگاری بیماری کرونا» باشد و این شکلی از مواجهه با کروناست که با فرهنگ ایران نیز بسیار همخوانی دارد و می‌تواند اقشار مختلف جامعه را در بر بگیرد.


وی خاطرنشان کرد: فراخوان این مسابقه چند هفته‌ای است که رسانه‌ای شده و تاکنون خاطرات و تجربیات ارزشمندی از شهرهای مختلف ایران و همچنین از ایرانیان ساکن خارج از کشور به دبیرخانه این مسابقه ارسال شده است؛ پیش‌بینی می‌­شود که در نهایت مجموعه‌ای ارزشمند از خاطره‌نگاری‌ها در مواجهه با بیماری کرونا گردآوری و چاپ شود و امید است قدمی برای روایت ایثارها، اقدامات و همکارهای مردم و مسئولان کشور در این برهه تاریخی برای آیندگان باشد.


گفتنی است، با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در روایت جهاد مقابله با کرونا همانند آنچه شهید آوینی نسبت به دفاع مقدس انجام داده‌اند، دکتر طهرانچی به دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان مأموریت داده است که نسبت به ثبت تاریخ شفاهی دانشگاه به‌ویژه در محورهای هنرهای اسلامی-ایرانی، هنرهای مردمی، وقایع‌نگاری و خاطره‌نگاری و تشکیل دبیرخانه دائمی اقدام کند.


همچنین شیوه‌نامه اجرایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان در تاریخ 1398/09/24 از سوی دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شده و در بخشی از این شیوه‌نامه به پژوهش در آراء، آثار و تجربیات هنرمندان و هنرهای اسلامی-ایرانی و مستندسازی و تجلیل از آثار هنری و با توجه به اهمیت و ضرورت ثبت و تدوین «تاریخ شفاهی» در محورهای هنرهای اسلامی-ایرانی، هنرهای مردمی، وقایع‌نگاری و خاطره‌نگاری اشاره شده است.



انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته