ناوگان چهارم آمریکا در نخستین مأموریت خود علیه ایران ناکام ماند/ جمهوری اسلامی ترامپ را به چالش کشید
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه فرا منطقهای رأیالیوم در گزارشی نوشت: دو نفتکش ایرانی به بنادر ونزوئلا رسیدند و این در حالی است که دولت آمریکا و دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور تصمیم به تهدید کشتیهای ایرانی گرفته بود. وی در این راستا ناوگان چهارم خود را در دریای کارائیب و آمریکای جنوبی مأمور اجرای تحریمهای اعمالشده از سوی واشنگتن کرده بود تا بنزین ایران به ونزوئلا صادر نشود.
بیشتر بخوانید:
درسهایی که نفتکشهای ایرانی به جهان دادند
طبق این گزارش، کشورهای اروپایی مشابه آنچه برای کشتیهای اتحاد جماهیر شوروی در اوایل دهه 60 رخ داد و آمریکا میخواست مانع از انتقال موشکهای هستهای به کوبا شود، از تهدیدهای کاخ سفید علیه نفتکشهای ایرانی شگفتزده شدند. دلیل شگفتی آنها این است که تهدیدهای آمریکا بهمثابه دزدی دریایی واقعی در زمانی است که آمریکا ادعا میکند هدف از استقرار ناوهای جنگی تضمین ناوبری دریایی در جهان است.
در گزارش رأیالیوم آمده است: ورود نفتکشهای ایرانی به ونزوئلا دال بر موفقیتی بزرگ در زمینه تقابل (با آمریکا) است. ایران بزرگترین آزمایش برای ناوگان دریایی چهارم آمریکا بود که باراک اوباما، رئیسجمهور سابق این کشور پس از گذشت دههها از لغو فعالیتها، بار دیگر آن را راهاندازی کرده بود. در واقع پنتاگون تصمیم گرفته بود پس از نفوذ چین و روسیه در آمریکای لاتین، بهویژه روسیه که پایگاههای مخفی در ونزوئلا ایجاد کرده بود، بار دیگر ناوگان چهارم به فعالیتهای سابق خود بازگردد.
رأیالیوم نوشت: مداخله نظامی آمریکا علیه نفتکشهای ایرانی نخستین امتحان واقعی ناوگان ایالات متحده بود، ولی تقابلی رخ نداد؛ زیرا پنتاگون نمیخواست از سویی خود را پشت کاخ سفید نشان دهد و از سوی دیگر نیروهای دریایی آمریکا در شمال اروپا و در مانورهای نظامی برای فشار بر روسیه قرار داشتند. به این دو مورد باید نگرانی پنتاگون از پاسخ ایران به این تقابل را در منطقه خلیج(فارس) افزود.
آمریکا دشمن شماره یک تجارت آزاد جهان است
بهدنبال موفقیت جمهوری اسلامی ایران در صادرات بنزین به ونزوئلا با وجود تهدیدات واشنگتن، «بیل دورس» تحلیلگر سیاسی آمریکا گفت: گرچه واشنگتن مدعی دفاع از تجارت آزاد است، ولی امروز دشمن شماره یک تجارت آزاد جهان بهشمار میرود.
نفتکش فورچون
وی در مصاحبه با پرس تیوی بر حق نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا برای تجارت آزاد با ایران تأکید کرد و افزود: ونزوئلا همچون هر کشور دیگری حق دارد با کشورها ازجمله ایران تجارت آزاد داشته باشد و دو کشور برای رفع محاصره ظالمانه آمریکا و تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی علیه خود تلاش کنند.
کاراکاس و تهران هیچگاه نمیپذیرند که تسلیم فشارهای واشنگتن شوند. موضوع شگفتانگیز این است که ایران، کشوری که تحریمشده است برای مردم ونزوئلا بنزین میفرستد و با کار خود به جهان پیام میدهد.
پژوهشگر سازمان Struggle / La Lucha تصریح کرد: مهم این است که فهمیدیم درگیریهای واشنگتن و تحریمهایش علیه کشورهای تولیدکننده نفت برای دستیابی به نفت نیست؛ بلکه برای احتکار و منافع خود میجنگند. هدف کاخ سفید محدود کردن عرضه و نگه داشتن سود بازار جهانی انرژی در دست بانکها و شرکتهای آمریکایی است.
مادورو روز یکشنبه گفته بود که ونزوئلا و ایران خواهان صلح هستند و حق تجارت آزاد دریایی دارند. وی افزود: دو کشور مردمی انقلابی دارند که هیچگاه در برابر امپراتوری آمریکا سر خم نمیکنند.
نگرانی آمریکا از اقدامات ایران علیه منافع واشنگتن
«خوزه تورو هاردی»، تحلیلگر سیاسی ونزوئلا در این خصوص تصریح کرد: ایران با ارسال نفتکشهای خود از راه آبهای آزاد به ونزوئلا آمریکا را به چالش کشید و نشان داد که دولت ترامپ تا چه حد ضعیف است. این در حالی است که در روزهای اخیر بارها تهران، بهعنوان متحد مادورو، درباره عواقب جلوگیری واشنگتن از ارسال محموله بنزین ایران به ونزوئلا هشدار داده بود.
نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا
رئیس سابق شرکت ملی نفت ونزوئلا تصریح کرد: این کمکها در حالی به ونزوئلا رسید که کشور در حال غرق شدن در مشکلات ژئوسیاسی بود و آمریکا محاصره و فشار خود را روز به روز تنگتر میکرد.
اوج نگرانی آمریکاییها از اقدامات احتمالی ایران در صورت تهدید آمریکا را میتوان از زبان مقامات نظامی این کشور دریافت؛ چه اینکه دریادار «کریگ فالر»، رئیس فرماندهی آمریکای جنوبی در منطقه کارائیب گفت: واشنگتن از اقدامات ایران نسبت به ونزوئلا نگران است.
پایگاه خبری لبنان 24 در گزارشی نوشت: دولت مادورو با سپر جمهوری اسلامی در برابر امپراتوری آمریكاییها استوار ایستاده است و بهطور مداوم از آنها انتقاد میكند. مادورو نخستین کسی بود که حمله هوایی آمریکا به اطراف فرودگاه بینالمللی بغداد را که به ترور و شهادت سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منجر شد، محکوم کرد. ونزوئلا و ایران زیر فشار تحریمهای اقتصادی آمریکا قرار دارند و بخش تولید نفت هر دو کشور را تحت تأثیر قرار داده است.
«جیووانی دو میشل»، کارشناس روابط بینالملل گفت که ارسال نفتکشهای ایرانی به ونزوئلا می تواند هر دو کشور را در معرض تحریمهای بیشتر قرار دهد. وی افزود: از منظر آمریکا، ونزوئلا دولتی «سرکش و فراری (از عدالت)» است و ترامپ ادعا میکند کاراکاس میزبان بخشی از عناصر حزبالله است. با وجود این ادعا، کاراکاس بارها ارتباط با حزبالله را تکذیب کرده است.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/