دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 خرداد 1399 - 00:05
گزارش آنا از اقدامات ضد کرونا دانشگاه مردم برای مردم/ بخش نخست؛

دانشگاه آزاد اسلامی چگونه رودرروی کووید - 19 قرار گرفت؟/ جهادی علمی به پهنای ایران

دانشگاه آزاد اسلامی یکی از نهادهای مؤثر علمی، پژوهشی و فرهنگی بوده که در بازه نزدیک به چهار ماه تلاش نفس‌گیر برای مبارزه علیه کووید - 19 در کنار مردم، دولت، سازمان‌ها، نهادها و کادر پزشکی و درمانی کشور برای شکست کرونا ایستاده است.
کد خبر : 491920
637188233829824982_lg.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - احسان عربی مفرد؛ برای نخستین بار در شهر ووهان استان هوبئی چین، پس از اینکه مردم بدون علت مشخصی دچار سینه‌پهلو شدند و واکسن‌ها و درمان‌های موجود مؤثر نبودند، نوع جدیدی از کروناویروس شناسایی شد که ابتدا به آن عنوان ان‌کاو-۲۰۱۹ داده شد و با عبور تعداد قربانیان ویروس کرونا از مرز هزار نفر، سازمان جهانی بهداشت برای بیماری ناشی از آن، نام رسمی کووید - ۱۹ (۱۹-COVID) انتخاب کرد که تا این لحظه حدود 7 میلیون نفر به آن مبتلا شده‌، بیش از 3 میلیون و 400 هزار نفر بهبودیافته و بیش از 400 هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. در ایران نیز تا ظهر دیروز 18 اردیبهشت ۱۷۱ هزار و ۷۸۹ نفر از هم‌وطنان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و عدد بهبودیافتگان به ۱۳۴ هزار و ۳۴۹ نفر رسیده و تاکنون ۸ هزار و ۲۹۱ نفر در کشور فوت کرده‌اند و ۲ هزار و ۵۹۶ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.


۱۹ فوریه (۳۰ بهمن 98) بود که نخستین مورد ویروس کرونا در ایران ثابت شد و از همان دقایق اولیه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به‌عنوان نهاد متولی کشورمان در راستای مقابله با شیوع این ویروس تلاش کرد و فعالیت‌های مختلفی آغاز شد و ستاد ملی مبارزه با کرونا به ریاست رئیس جمهوری در رأس تصمیم‌گیری‌ها و ابلاغ آنها قرار گرفت.


اینجا بود که همه ارگان‌ها، نهادها، سازمان‌ها و گروه‌ها ازجمله سپاه، ارتش، دانشگاه‌ها و ... با سرعت و بدون فوت وقت و با تمام تجهیزات و ظرفیت‌ها در کنار وزارت بهداشت و کادر درمانی کشور قرار گرفتند و هر کدام در حیطه کار و تخصص خود در انواع مختلف راه‌های خدمت‌رسانی ازجمله تولید ماسک و مواد ضدعفونی و ... به مبارزه با شیوع بیماری کرونا پرداختند.


دانشگاه آزاد اسلامی یکی از این نهادهای همیشه پیشتاز در عرصه خدمت‌رسانی به کشور در وضعیت‌های بحرانی بود که پنجه در پنجه کرونا انداخت و با همه ظرفیت خود ازجمله نیروی انسانی، آزمایشگاه‌ها (11 هزار آزمایشگاه در سطح کشور)، اعضای هیئت علمی پزشکی و غیرپزشکی، پرستاران، فضای فیزیکی به‌منظور ایجاد نقاهتگاه و ...، بیمارستان‌های تابعه در سطح کشور (پذیرش 5 هزار و 10 هزار بیمار کرونایی(تا این لحظه) به‌ویژه در بیمارستان فرهیختگان تهران)، همکاری با سامانه 4030، بسیج و گروه‌های جهادی و ... وارد میدان شد.


همه بیمارستان‌های تابعه دانشگاه به‌صورت سرپایی پذیرای مراجعان مشکوک به کرونا هستند و در صورت لزوم به بستری، بیماران مبتلای قطعی به کرونا به مراکز درمانی تعیین شده توسط وزارت بهداشت ارجاع می‌شوند.


پیرو انتشار گزارش‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره شیوع ویروس کرونا در کشور، بلافاصله شورای سلامت دانشگاه آزاد اسلامی و کمیته بهداشتی پیشگیری و مقابله با شیوع ویروس کرونا (پنجم اسفند) با هدف آگاه‌سازی و پیشگیری از شیوع این ویروس در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل و تصمیمات لازم اتخاذ  و بخشنامه آن 6 اسفند ابلاغ شد.


بر اساس بندهای این بخشنامه، ستاد آگاه‌سازی، کنترل و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در هر استان با مسئولیت معاون علوم پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی و همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی تشکیل شد.


جدای از بخشنامه‌های داخلی دانشگاه که بخشی مربوط به آموزش غیرحضوری و ساعات کاری دانشگاه‌ها و فاصله‌گذاری هوشمند و... بود، دانشگاه آزاد اسلامی بر حمایت و پشتیبانی علمی، اداری و مالی از طرح‌های فناورانه برای مقابله با ویروس کرونا تأکید و اعلام کرد که به‌عنوان دانشگاه مردم‌نهاد و مسئله‌محور، تمام توان، ظرفیت و امکانات خود را برای مقابله با ویروس کرونا به کار گرفته است.




بیشتر بخوانید:


* ابلاغ بخشنامه آگاه‌سازی و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در محیط‌های آموزشی و اداری


* بخشنامه تشکیل ستاد آموزش غیرحضوری در استان‌ها و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شد/ شروع کلاس‌ها از ۱۷ اسفند


* جزئیات نحوه انجام امور اداری و آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در دوره فاصله گذاری اجتماعی برای مقابله با ویروس کرونا


* جزئیات فاصله‌گذاری هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی در مقابله با ویروس کرونا اعلام شد


* ابلاغ شیوه‌نامه تولید دانش مواجهه با چالش‌های ویروس کرونا و استخراج رو‌ش‌های کاربست آن




بر این اساس، چهار طرح فناورانه جدید دانشگاه آزاد اسلامی شامل ردیاب‌های ویروس‌ها برای استفاده در محیط‌های عمومی، ساخت قطعات وارداتی اتوکلاوها، مواد ضدعفونی‌کننده پایه صابونی و ماسک‌های پیشرفته نسل جدید که توسط دانشگاه آزاد اسلامی در استان مرکزی، اصفهان و علوم پزشکی طراحی و تولید شده بود، مورد تصویب قرار گرفت.


راه‌اندازی خط تولید محلول ضدعفونی‌کننده در مرکز تحقیقات مواد و انرژی واحد دزفول


با تخصیص اعتبار به این طرح‌ها، واحدهای فناور وارد فاز تولید شده و این محصولات به‌صورت گسترده وارد بازار شدند. پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی هم ده‌ها طرح مقابله با ویروس کرونا را تصویب کرد و مورد حمایت قرار داد و اینجا بود که دانشگاه به‌صورت سراسری وارد عرصه عملیاتی علیه ویروس کرونا شد و روزانه خبرهای خوبی از تولید محصول و اقدامات مبارزه با کووید - 19 منتشر می‌شد و به گوش می‌رسید، تلاشی که هنوز در گروه‌های مختلف آموزشی به‌ویژه شیمی، روانشناسی و ... در واحدهای دانشگاهی علیه این ویروس ادامه دارد.


با این مقدمه اکنون و در شماره نخست این گزارش به تشریح چگونگی و کم و کیف فعالیت‌ها، دستاوردها و تولیدات واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور علیه ویروس کرونا پرداخته می‌شود. 


تولید روزانه ۸ هزار عدد ماسک در آذربایجان شرقی 


واحد تبریز در دانشگاه آزاد اسلامی  آذربایجان شرقی در حوزه فناوری روزانه ۵ هزار عدد ماسک سه‌لایه و ۳ هزار عدد ماسک N۹۵ توسط شرکت یک دانش‌بنیان تولید می‌کند.


بیش از ۳۰۰ لیتر مواد ضدعفونی توسط مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تبریز تولید و مجوز لازم برای تولید لباس ایزوله توسط شرکت دانش‌بنیان مستقر در این دانشگاه اخذ شد. علاوه بر این محلول ضدعفونی کننده نانو مرکز تحقیقات نانو واحد تبریز از محصولاتی است که با توجه به شیوع بیماری کرونا کاربرد دارد.


ساخت نمونه اولیه تب‌سنجی بدون تماس از دیگر افتخارات این دانشگاه بوده است. تهیه طرح کسب و کار کیت تشخیص کووید-۱۹ توسط مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی واحد تبریز هم اجرایی شد، طرح تحقیقاتی بررسی اثر لیزر بر روی ویروس کووید-۱۹ نیز توسط مرکز تحقیقات واحد تبریز در حال انجام است. در کمیته بحران بیمارستان امام سجاد(ع) این دانشگاه (۲۰ اسفند98) مقرر شد بخش ۲۵ تختخوابی بیمارستان به بیماران کرونایی اختصاص یابد. «دستگاه تولید ازون» با کاربری ضدعفونی سطوح آلوده و دستگاه رومیزی ضدکرونا با پرتو فرابنفش هم در واحد تبریز ساخته شد.


نیمه اسفند 98 شرکت دانش‌بنیان فرآیند بهره‌ور سبز مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی موفق به اخذ مجوز برای تولید محلول‌های ضدعفونی شد.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر موفق به تولید ۲ محصول تجهیزات پزشکی به نام‌های «دستگاه ونتیلیتور» -که وظیفه پمپاژ اکسیژن و یا هوای طبیعی به ریه فرد بیمار را دارد- و «اتوکلاو پلاسمایی» - یک روش نوین برای استریل‌کردن وسایل پزشکی و بیمارستانی - برای مقابله با کرونا شد.


دیگر واحدهای این دانشگاه به‌ویژه واحد اهر نیز در تولید و توزیع ماسک و مواد ضدعفونی کننده و ضدعفونی معابر شهری با ارگان‌های دیگر همکاری داشته‌اند.


حرکت جهادی در آذربایجان غربی


اواخر اسفند 98 قرارگاه جهادی سلامت شهید سلیمانی به‌منظور تولید و توزیع ماسک بهداشتی با محور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در آذربایجان غربی برای مبارزه با ویروس کرونا تشکیل شد و با همکاری نهضت اجتماعی جوانان، بسیج اساتید، کانون دانشگاهیان و مؤسسه یاسین با توجه به نیازهای کشور و با مجوز رسمی از معاونت غذا و داروی استان اقدام به تولید ماسک در معاونت علوم پزشکی این دانشگاه و توزیع آن در منطق کم برخوردار و محروم کرد.


گشایش قرارگاه جهادی سلامت در ارومیه


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوکان هم از تولید روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ عدد ماسک در این واحد دانشگاهی با همکاری بسیج دانشجویی خبر داد. دیگر واحدهای داتنشگاهی این استان نیز در مبارزه با کرونا با سازمان‌ها و ارگان‌ها همکاری کردند.


راه‌اندازی نقاهتگاه ۱۰۰ تختخوابی در اردبیل


با توجه به شرایط مناسب بیمارستان مشارکتی امام رضا‌(ع) در محوطه دانشگاه آزاد اسلامی ۱۰۰ تخت بیمارستانی در یکی از سالن‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل مستقر شد تا در صورت لزوم به عنوان نقاهتگاه در خدمت بیماران در حال بهبود قرار گیرد.


دستگاه ضدعفونی‌کننده دست و کفش به همت میلاد تیموریان عضو هیئت علمی آموزشکده سمای دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارس‌آباد مغان به‌منظور جلوگیری و انتقال از ویروس کرونا ساخته شد.


فعالیت‌های دانش‌بنیانی در استان اصفهان


با شیوع کرونا آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در زمینه تولید کیت تشخیص کرونا فعال و ۱۰ طرح دانش‌بنیان نیز در این زمینه پیگیری و ۷,۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات اتاق بازرگانی اصفهان به‌صورت وام برای عملیاتی‌شدن طرح‌ها در نظر گرفته شد.


آخرین دستاوردهای مرکز تحقیقات لیزر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در حوزه مقابله با بیماری کرونا هم 24 فروردین در ارتباط ویدئو کنفرانسی با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی شد.


از طرفی ابداعات نوین لیزری برای مقابله با کرونا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) از مجموعه اقدامات و ابداعات محققان ضد کرونایی این واحد دانشگاهی با حضور عباس رضایی استاندار اصفهان رونمایی شد.


بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان نیز موفق به تولید ۱۳ هزار لیتر مواد ضدعفونی توسط گروه جهادی الزهرا(س) شد.کارکنان کارگاه جهادی سمای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان هم روزانه ۸۰۰ عدد ماسک دولایه برای مقابله با شیوع بیماری کرونا تولید کردند.


مرکز تحقیقات لیزر و بیوفوتونیک در فناوری‌های زیستی واحد اصفهان نیز اقدام به ساخت نخستین محفظه خانگی استریل نوری - گازی در ایران کرد. 


تولید ماسک در سمای اصفهان


تولید مواد ضدعفونی‌کننده دست و سطوح در دانشگاه آزاد اسلامی شهرضا، طراحی و ساخت دستگاه ضدعفونی‌کننده لباس و طراحی و ساخت دستگاه ضدعفونی‌کننده دست در دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد، اهدای دستگاه پمپ سرنگ دیجیتال اكسيژن به بیمارستان شهید بهشتی توسط دانشگاهیان واحد کاشان، راه‌اندازی خط تولید دستگاه «تونل‌های سلامت» مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر، رونمایی از سه محصول دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی دولت‌آباد برای مبارزه با کرونا،  طراحی و تولید ماسک دولایه در دانشگاه آزاد اسلامی شهرضا، تدوین پروتکل‌های سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت و ارائه آن به صنایع در واحد گلپایگان، تولید ژل ضدعفونی دست با خاصیت نرم‌کنندگی و بدون آسیب‌ دردانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان و .... بخشی از تلاش دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در مبارزه با کرونا و همکاری با دیگر ارگان‌هاست.


طرح ساخت کیت شناسایی ویروس کووید-۱۹ در البرز


طرح ساخت کیت شناسایی ویروس کووید-۱۹ توسط واحد فناور شرکت «آریا دانش ژن» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با همکاری آزمایشگاه تخصصی میکروبیولوژی دانشکده علوم این دانشگاه به مرحله اجرا درآمد.


انجام تحقیقات آزمایشگاهی درباره تولید آزمایشی مایع ضدعفونی سطوح با فناوری نانو توسط مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته با همکاری مرکز تحقیقات مراقبت‌های بالینی و ارتقای سلامت واحد کرج، تولید ماسک ژله‌ای پلیمری با قابلیت تعویض فیلتر با همکاری مشترک مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی کرج، اهدای ۲ هزار عدد ماسک توسط دانشگاه آزاد اسلامی البرز به بیمارستان‌های کرج، تولید بیش از ۵ هزار عدد ماسک در قرارگاه جهادی بسیج دانشجویی استان البرز و توزیع مواد ضدعفونی‌کننده سطوح در مناطق محروم شهرستان نظرآباد توسط دانشجویان بسیجی از دیگر اقدامات این دانشگاه علیه کرونا بوده است.


آمادگی ایلام برای ایجاد نقاهتگاه


دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام هم برای مقابله با ویروس کرونا اعلام کرد که در صورت نیاز همه امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این واحد دانشگاهی ازجمله سالن‌های ورزشی، آزمایشگاه‌های پیشرفته و ... در اختیار مدیریت استان برای مقابله با این ویروس قرار می‌گیرد.


تولید روزانه ۵۰۰ بطری مایع ضدعفونی و ۲ هزار عدد ماسک در بوشهر


در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر روزانه ۵۰۰ بطری مایع ضدعفونی‌کننده و ۲ هزار عدد ماسک تولید می‌شود. تولید محلول ضدعفونی‌کننده برای مقابله مؤثر با ویروس کرونا و فعال‌سازی‌کننده دست و صورت در واحد شهید رئیسعلی دلواری،  تولید ماسک با ساختاری جدید و با استفاده از الیاف میکروبافت توسط شرکت‌های مرکز رشد بوشهر و تولید محلول ضدعفونی کننده دست و صورت و استارت تولید اتانول در دانشگاه آزاد اسلامی دشتستان صورت گرفته است.


به گزارش آنا، فعالیت عملی و عملیاتی  دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌ها و شهرهای مختلف کشور علیه شیوع ویروس کرونا در حالی است که واحدهای این دانشگاه از سازمان مرکزی در تهران تا دورترین واحدها و مراکز در جزایر بوشهر و هرمزگان، نواحی شمالی و حنوبی و شرق و غرب کشور عملیات جهادی گسترده‌ای در لبیک به فرمان رهبر معظم انقلاب در اجرای طرح مواسات و کمک مؤمنانه داشتند و از مردم و قشر آسیب‌دیده از کرونا هم غافل نشدند و با کمک‌های نقدی و غیرنقدی خود و تهیه و توزیع هزاران بسته معیشتی به یاری هم‌‌نوعان خود شتافتند تا بار دیگر به دریای همدلی و همراهی ملت ایران پیوسته باشند.


استان تهران پنجه در پنجه کرونا


رونمایی دو نوع محصول گیاهی ضدکرونا در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی واحد شهرقدس


ستاد مقابله با شیوع ویروس کرونا به ریاست سید محمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی در تهران راه‌اندازی و  10 کمیته و کارگروه پیرامون جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تشکیل شد.


تولید ۷ هزار و ۵۰۰ عدد ماسک توسط بسیج خواهران و تهیه و توزیع ۳۰۰ بسته بهداشتی، تولید و توزیع ۱۲ هزار شیلد محافظ صورت برای پزشکان و پرستاران بخشی از اقدامات واحد تهران جنوب برای مقابله با کروناست.


استان تهران در ایام مبارزه با کرونا، رونمایی دو نوع محصول گیاهی ضدکرونا در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس و طراحی و ساخت دستگاه ضدعفونی لباس با اشعه uv، ساخت محلول و ژل ضدعفونی، رونمایی از ۳ محصول ضدعفونی‌کننده و تسریع در فرایند خط تولید ماسک تنفسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری،  تولید ماسک و محلول‌های ضدعفونی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن با ظرفیت روزانه ۲ هزار لیتر، تولید سه محصول بهداشتی در دانشگاه آزاد اسلامی ورامین-پیشوا، بهره‌برداری نقاهتگاه ۲۰۰ تخت‌خوابی تهران در دانشگاه آزاد ورامین - پیشوا و راه‌اندازی خط تولید مواد شوینده، بهداشتی، الکل و ماسک در واحد فیروزکوه را شاهد بوده است.


در شماره دوم این گزارش به تشریح کم و کیف فعالیت‌ها، دستاوردها و تولیدات واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در دیگر استان‌های کشور علیه ویروس کرونا پرداخته خواهد شد. 


به گزارش آنا، فعالیت عملی و عملیاتی  دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌ها و شهرهای مختلف کشور علیه شیوع ویروس کرونا در حالی است که واحدهای این دانشگاه از سازمان مرکزی در تهران تا دورترین واحدها و مراکز در جزایر بوشهر و هرمزگان، نواحی شمالی و جنوبی و شرق و غرب کشور عملیات جهادی گسترده‌ای در لبیک به فرمان رهبر معظم انقلاب در اجرای طرح مواسات و کمک مؤمنانه داشتند و از مردم و قشر آسیب‌دیده از کرونا هم غافل نشدند و با کمک‌های نقدی و غیرنقدی خود و تهیه و توزیع هزاران بسته معیشتی به یاری هم‌‌نوعان خود شتافتند تا بار دیگر به دریای همدلی و همراهی ملت ایران پیوسته باشند.


انتهای پیام/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب