هر یک دلار کاهش قیمت نفت در بودجه، هزار میلیارد تومان از منابع کم میکند
محمد کردبچه در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا افزود: زمانی که بودجه به مجلس تقدیم میشود، تمامی اختیارات آن بر عهده مجلس است و هر تغییری که بخواهند میتوانند بر روی آن انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه تغییرات در لایحه بودجه باید در چارچوب اولویتهای دولت باشد، گفت: امکان اجرای دوباره این تغییرات برای دولت وجود ندارد.
کردبچه با اشاره به اینکه دو رویکرد در مورد لایحه بودجه در مجلس وجود دارد، گفت: رویکرد اول آن است که مجلس قیمت نفت را کاهش دهد. البته به ازای هر دلاری که بخواهد قیمت نفت را کاهش دهد، 346 میلیون دلار معادل هزار میلیارد تومان از منابع کم میشود.
او تصریح کرد: رسیدن به یک اجماع کامل در مورد بودجه در کمیسیونهای تخصصی بسیار سخت است، زیرا اولویتگذاریهای دولت با اولویتگذاریهای مجلس در بودجه بسیار متفاوت است.
کردبچه در مورد رویکرد دیگر گفت: در قانون برنامه و بودجه در مورد پول یک کمیته تخصصی اعتبار متشکل از نمایندگان خزانهداری بانکها و سازمان مدیریت و برنامهریزی پیشبینی شده است که در طول سال به طور مرتب جلسه تشکیل میدهد.در این کمیته روند وصولیها مرتب بررسی میشود و اگر این وصولیها کمتر از مصوب باشد، تعدیل میشود و اعتبارات و تخصیصها را کاهش میدهد.
مشاور نظارتی سازمان مدیریت و برنامهریزی با بیان این که اگر در قانون بودجه از کمیته تخصصی اعتبار استفاده شود، اولویتهای دولت تغییر چندانی نمیکند و این موضوع کمترین لطمه را به کشور وارد میکند، اظهارکرد: البته قیمت نفت در سال آینده قابل پیش بینی نیست.
به گفته او، سهم نفت در لایحه بودجه سال آینده 31 درصد است، در حالی که این رقم در سال جاری 37 درصد بوده است.
کردبچه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا کاهش نرخ تورم در جامعه محسوس نیست، گفت: کاهش نرخ تورم با ارزان شدن قیمت کالا بسیار متفاوت است و این اقدام دولت را در آینده نه چندان دور احساس خواهد شد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/