دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 دی 1393 - 15:56
تحلیل‌گر سازمان سیا مطرح کرد:

۵ پیش‌بینی درباره تحولات سال ۲۰۱۵/ از نابودی داعش تا افزایش قدرت ایران در منطقه

خبرگزاری آنا: یکی از تحلیل‌گران سازمان سیا اقدام به پیش‌بینی تحولات مهمی که در سال جدید میلادی به‌ویژه در خاورمیانه و آسیای غربی رخ می‌دهد کرده که در میان آن‌ها به افزایش نقش و نفوذ ایران در منطقه اشاره شده است.
کد خبر : 78

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از پرس تی وی، «گراهام فولر» که تحقیقات زیادی در مورد اوضاع خاورمیانه انجام داده و چندی قبل نیز کتابی را با عنوان «جهان بدون اسلام» منتشر کرده در مطلبی که در وبلاگ خود منتشر کرده، اتفاقات مهم سال 2015 میلادی را بدین صورت پیش‌بینی کرده است:


داعش نابود می‌شود



پیش‌تر نیز گفته بودم معتقد نیستم که داعش به عنوان یک کشور می‌تواند وجود داشته باشد. این گروه از لحاظ ایدئولوژی، پیوستگی، موسسات اجتماعی و سیاسی و روند انتخاب رهبر دارای مشکلات اساسی است و نمی‌تواند با کشورهای منطقه روابط کشور به کشور برقرار کند. علاوه بر آن هر چند داعش با گروه‌های سنی زیادی ارتباط دارد اما به این نکته توجه ندارد که نارضایتی زیادی در میان گروه‌های سنی عراق و سوریه وجود دارد. از همین رو داعش سقوط می‌کند و این سقوط البته به خاطر حملات کشورهای حاضر در ائتلاف ضد داعش نخواهد بود.



این تحلیلگر ارشد سیا سه دلیل برای نابودی داعش ذکر می‌کند و می‌گوید: اول اینکه داعش رژیمی است که قابلیت دوام ندارد و فاقد یک ایدئولوژی است که بتواند مردم را جذب کند، دوم داعش توانایی برقراری رابطه با هیچ یک از کشورهای منطقه را ندارد و سوم داعش با رفتار خود موجب منزوی شدن اکثریت اهل سنت در جهان شده است.



فولر درعین حال برجسته شدن نقش غرب در جنگ علیه داعش را دارای پیامدی منفی برای این جنگ دانسته است.



نقش ایران به عنوان یک بازیگر در منطقه افزایش می‌یابد



به‌رغم موانعی که وجود دارد من درباره مذاکرات آمریکا با ایران خوشبین هستم. هر دو کشور نیاز مبرمی به موفقیت در این مذاکرات دارند. از سوی دیگر عادی‌سازی رواب میان این دو کشور برای نظم منطقه ضروری است. علاوه بر این‌ها ایران و ترکیه تنها کشورهایی در خاورمیانه هستند که دولت‌های آن‌ها واقعی بوده و از مقبولیت مردمی بهره می‌برند. این دو کشور به گونه‌ای اداره می‌شوند که در کشورهای عربی اینگونه نیست.



کشورهای عرب حوزه خلیج فارس مجبور هستند که این موضوع (عادی سازی روابط میان ایران و آمریکا) را بپذیرند. این دو کشور با وجود تنش‌های زیاد هیچ گاه به‌طور مستقیم در جنگ نبوده‌اند. ایران تنها کشوری در خارومیانه میانه است که بعد از انقلاب به‌دنبال منطقه‌ای بدون نفوذ قدرت‌های غربی بوده؛ امری که هیچ یک از کشورهای عربی آن را دنبال نمی‌کند.



کاهش نقش اردوغان در ترکیه



جایگاه مردمی «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه کاهش می‌یابد و به آینده او که در اتهامات فساد غرق خواهد شد، ضربه می‌زند. در این مطلب همچنین به تلاش‌های اردوغان برای تغییرقانون اساسی ترکیه به نفع خود اشاره شده و تحقق این امر به زیان ترکیه عنوان شده است. به اعتقاد فلر تغییر قانون اساسی ترکیه به نفع اردوغان به ثبات ترکیه و روند دموکراتیکی که در این کشور وجود دارد ضربه می‌زند.



روسیه نقشی اصلی در توافقات دیپلماتیک خاورمیانه ایفا می‌کند



روسیه توانایی ایفای نقش کلیدی در حل موضوع هسته‌ای ایران و بحران سوریه را دارد. و بهتر است که نقش این کشور به عنوان یک تاثیر گذار مهم شناخته شود و نه اینکه روس‌ها را به عنوان عاملی برای وقوع تنش‌های «نئو-کلد وار» (جنگ سرد جدید) به شمار آورد.



طالبان دستاوردهای بیشتری در کسب قدرت در درون دولت افغانستان بدست می‌آورد /ورود طالبان به حکومت



طالبان در دولت افغانستان قدرت می‌گیرد و این نشانگر شکست آمریکا در برقراری ثبات در این کشور بعداز 13 سال جنگ است. بعد از 13 سال جنگ آمریکا در تامین امنیت افغانستان و یا کم رنگ کردن نقش طالبان در این کشور شکست خورده است. طالبان چیزی فرا‌تر از یک جنبش است.



این گروه برای اکثریت جمعیت پشتون افغانستان منبع اصلی قدرت است. پشتون‌ها بخش اصلی قدرت خود را وقتی طالبان در سال 2001 سقوط کرد از دست دادند. وضعیت فعلی افغانستان به گونه‌ای است که ورود طالبان به حکومت اجتناب ناپذیر است و به نظر می‌رسد که حضور این گروه در حکومت برای ثبات افغانستان مفید باشد.



انتهای پیام/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب