ادامه اتهامزنی دولت آمریکا به چین/ رژیم صهیونیستی آماده موج دوم کرونا نیست
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، تعداد افرادی که در سراسر دنیا به کرونا مبتلا شدهاند به بیش از 5 میلیون نفر افزایش یافت. روز گذشته همزمان با ثبت بزرگترین آمار روزانه شیوع این ویروس در جهان مدیرکل سازمان بهداشت جهانی هشدار داد جهان هنوز فاصله زیادی با مهار این همهگیری دارد.
بیشتر بخوانید:
چین عامل انتشار کرونا در جهان است
اکنون بیش از 5 میلیون و 104 هزار نفر در دنیا به کرونا مبتلا شدهاند. هر چند در برخی کشورهای غربی و آمریکا موارد زیادی از آلودگی به این ویروس تشخیص داده نمیشود و آمار رسمی چندین برابر است. آمریکا با 1.5 میلیون نفر، روسیه با 317 هزار نفر، برزیل با 293 هزار نفر، انگلیس با 248 هزار نفر و اسپانیا با 279 هزار نفر بیشترین تعداد مبتلایان را در جهان ثبت کردهاند.
آمریکا
درخواست دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای اقدامات تنبیهی علیه سازمان جهانی بهداشت از سوی سایر اعضای این سازمان ازجمله بسیاری از متحدان آمریکا رد شد. آنها در عوض با انجام تحقیق مستقل و بیطرفانه درباره پاسخ این سازمان به همهگیری کرونا موافقت کردند.
ترامپ با اتهامزنی به چین تهدید کرده بود اگر سازمان بهداشت جهانی در مدت ۳۰ روز بهسازی اساسی انجام ندهد، کمک مالی به این نهاد را قطع میکند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا
از سوی دیگر مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت: سهم چین در مقابله با کروناویروس کمتر از میزانی است که کل جهان به خاطرش پرداخت کرده است. به خاطر پاندمی بیش از ۹۰ هزار آمریکایی جان خود را از دست داده و ۳۶ میلیون از ساکنان این کشور بیکار شدهاند.
وزیر امور خارجه آمریکا کل خسارت وارد شده به جهان را ۹ تریلیون دلار ارزیابی کرد و از چین خواست آن را پرداخت کند.
با وجود عبور آمار جانباختگان بر اثر همهگیری ویروس کرونا در آمریکا از 94 هزار نفر، همه ۵۰ ایالت این کشور پس از حدود دو ماه مقررات منع تردد بخشهایی از فعالیتهای معمول را از سر گرفتهاند.
روز گذشته (چهارشنبه) کنتیکات با دادن اجازه کار به فروشگاهها و رستورانها تحت شرایط خاص آخرین ایالتی شد که محدودیتهای شدید را به تدریج لغو کرد.
اروپا
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس گفت از اول ژوئن برنامهای برای آزمایش و ردگیری کسانی که مظنون به ارتباط با مبتلایان با کرونا هستند، اجرا میشود.
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس
وی که به تازگی مراحل درمان کرونا را پشت سرگذاشته، در مجلس انگلیس گفت دولت از ابتدای ماه میلادی آینده ۲۵ هزار نفر را برای این برنامه استخدام میکند که این افراد قادر خواهند بود روزانه ۱۰ هزار مورد را بررسی کنند.
همچنین دانشگاه کمبریج اعلام کرد تا تابستان ۲۰۲۱ میلادی کلاسهای حضوری برگزار نمیکند. این تصمیم به دلیل شیوع بیماری کرونا است. کلاسهای درس این دانشگاه به صورت آنلاین خواهد بود. با این حال، دانشگاه کمبریج اعلام کرد احتمال دارد که با رعایت فاصله اجتماعی امکان برپایی گروههای آموزشی کوچکتر وجود داشته باشد. این در حالی است که مجتمعهای دانشگاهی در سراسر انگلیس به دلیل شیوع کرونا تعطیل شدهاند.
تاکنون در انگلیس 248 هزار و 293 نفر به کرونا مبتلا شده و 35 هزار و 704 نفر دیگر براثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان گفت: اقدام برخی اروپاییها در عادی تصور کردن وضعیت کنونی شیوع کرونا با روح کار اشتراکی و جمعی متناسب نیست. نباید توهم داشته باشیم که بازگشت زودهنگام به عرصه کسب و کار امکانپذیر است.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان
تاکنون در آلمان 178 هزار و 531 نفر به کرونا مبتلا و 8 هزار و 270 نفر دیگر بر اثر ابتلا به این ویروس فوت کردهاند.
وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد: اتحادیه اروپا اگر میخواهد به سوریه در مقابله با کرونا کمک کند باید تحریمهای یکجانبه علیه این کشور را لغو کند.
سوریه سالهاست در شرایط تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی بهسر میبرد که بدون تأیید شورای امنیت وضع شده و روند کمکهای انسانی به این کشور را دشوار کرده است.
ستاد عملیاتی مقابله با کرونا در روسیه اعلام کرد در 24 ساعت اخیر 8 هزار و 849 مورد جدید ابتلا به کرونا در 84 منطقه ثبت شده است. تاکنون 317 هزار و 554 نفر در 85 منطقه روسیه به کرونا مبتلا شده اند.
این ستاد همچنین گزارش کرد در شبانه روز گذشته 127 مورد فوت ناشی از این بیماری به ثبت رسیده و درمجموع 3 هزار و 99 نفر بر اثر این بیماری جان باختهاند.
غرب آسیا
برخی مقامات رژيم صهیونیستی از آماده نبودن تجهیزات و امکانات در فلسطین اشغالی برای مقابله با موج دوم کرونا خبر دادند. روزنامه جروزالم پست نوشت: «الی واکسمن»، رئیس کمیته مشاوران شورای امنیتی اسرائیل هشدار داد که این رژیم آماده مواجهه با موج دوم ویروس کرونا نیست.
واکسمن با بیان اینکه تمهیدات در نظر گرفته شده و اعمال محدودیتها در این زمینه مشکلاتی ایجاد کرده است، هشدار داد: ابزارهای لازمی که با آنها امکان مدیریت راحتی داشته باشیم و از شیوع کرونا جلوگیری کنیم، موجود نیست.
وی افزود: در فلسطین(اشغالی) رفع زودهنگام محدودیتها انجام شده است. وزارت بهداشت در شناسایی بیماران کرونایی تعلل کرده است.
این در حالی است که روز چهارشنبه سواحل، موزهها و کنیسهها در فلسطین اشغالی برای عموم باز و برخی محدودیتهای ترددی نیز لغو شد.
تاکنون بیش از 17 هزار نفر در فلسطین اشغالی به کرونا مبتلا شدهاند. رژیم صهیونیستی اعلام کرد تاکنون 278 نفر بابت کرونا جان باختهاند.
فخرالدین کوچا، وزیر بهداشت ترکیه گفت: از 20 هزار و 838 آزمایش گرفته شده در 24 ساعت اخیر 972 مبتلای جدید شناسایی شده است که برای اولین بار در دو ماه اخیر آمار مبتلایان جدید در 24 ساعت به زیر یکهزار نفر کاهش پیدا کرده است. همچنین در 24 ساعت گذشته 23 تن بر اثر این ویروس جان خود را از دست دادهاند که به این ترتیب آمار کل قربانیان به 4 هزار و 222 تن و آمار مبتلایان به 152 هزار و 587 تن رسیده است.
فخرالدین کوچا، وزیر بهداشت ترکیه
اردن اعلام کرد طرح ممنوعیت تردد از بامداد امروز آغاز شده است و تا پایان روز یکشنبه ادامه خواهد داشت.
امان این طرح را بهدنبال افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور اعمال کرد. سعد جابر، وزیر بهداشت اردن اعلام کرد با ثبت ۲۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد مبتلاها به این ویروس در کشور به ۶۲۷ مورد قطعی رسید.
شرکت هواپیمایی امارات، یکی از بزرگترین شرکتهای هواپیمایی جهان که در مسیرهای طولانی پرواز دارد، بار دیگر پروازهای خود را از سرگرفته است.
این شرکت هواپیمایی از حدود دو ماه پیش پروازهایش را به دلیل شیوع کرونا به حال تعلیق درآورده بود. نخستین پرواز این شرکت هواپیمایی از دوبی به مقصد ملبورن استرالیا انجام شده است.
آسیا
شیوع کرونا مقامات چینی را بر آن داشته است تا تجارت و مصرف حیوانات وحشی را ممنوع کنند، اما مقامات ووهان یک قدم جلوتر گذاشتهاند و علاوه بر ممنوعیت تجارت غیرقانونی حیوانات وحشی، شکار و خوردن این حیوانات را هم ممنوع کردهاند.
از زمان شیوع ویروس جدید کرونا بارها از یک بازار فروش حیوانات وحشی در شهر ووهان چین بهعنوان سرمنشأ نام برده شده و یک ویروسشناس چینی گفته به احتمال زیاد خفاشها منشأ این نوع عفونت تنفسی هستند.
تاکنون در چین 82 هزار و 967 نفر به کرونا مبتلا و 4 هزار و 634 نفر دیگر بر اثر ابتلا به این ویروس فوت کردهاند.
با مرگ ۴۰ نفر بر اثر کرونا طی شبانهروز گذشته در پاکستان شمار جانباختگان این کشور از یکهزار نفر گذشت. تاکنون بیش از ۴۷ هزار نفر در پاکستان به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدهاند. با وجود این، دولت از قوانین منع رفت و آمد کاسته و دستور بازگشایی بسیاری از کسب و کارها را صادر کرده است.
آفریقا
روزنامه المجهر سودان از ابتلای «سلواکر میاردیت»، رئیسجمهور سودان جنوبی به ویروس کرونا خبر داد و گزارش کرد وی پس از تماس با معاون اول خود به کرونا مبتلا شده است.
این روزنامه نوشت رئیس دولت سودان جنوبی ابتلا به ویروس کرونای خود را مخفی نگه داشته است.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سودان جنوبی ۲۹۰ نفر اعلام شده است و تا کنون چهار نفر در این کشور بر اثر ابتلا به کووید-19 جان باختهاند.
اتحادیه آفریقا اعلام کرد: مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در قاره سیاه از مرز 90 هزار نفر گذشت.
اتحادیه آفریقا همچنین تعداد تلفات ناشی از این بیماری در قاره آفریقا را 3 هزار نفر اعلام کرد.
طبق آخرین آمارهای مراکز کنترل بیماریها و پیشگیری از آنها در کشورهای آفریقایی که وابسته به اتحادیه آفریقا است، 91 هزار و 598 نفر در قاره آفریقا به ویروس کرونا مبتلا شده اند و 2 هزار و 912 نفر جان خود را از دست دادهاند.
مصر در صدر فهرست کشورهایی قرار دارد که با 659 مورد فوتی، بیشترین تعداد فوتیها را دراختیار دارد و پس از آن الجزایر با 561 ، آفریقای جنوبی با 312 مورد ، مغرب با 193 مورد و نیجریه با 192 مورد بیشترین تعداد فوتیها را در این قاره دارند.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/