دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فناوری در مبارزه با کرونا/ 38

آمریکا پس از چین و ایران به تکنولوژی هوش مصنوعی برای تشخیص کرونا دست یافت

محققان آمریکایی توانسته‌اند پس از چین و ایران به تکنولوژی استفاده از هوش مصنوعی و اطلاعات بالینی، برای تشخیص کرونا دست یابند.
کد خبر : 491037
BB14jtKT.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ان‌گجت، هوش مصنوعی تاکنون سرطان‌های مختلف، بیماری‌های کلیوی و تومورهای مغزی را تشخیص داده است. اکنون محققان بیمارستان Mount Sinai معتقدند آنها برای اولین بار در ایالات‌متحده از هوش مصنوعی، همراه با تصویربرداری و داده‌های بالینی، برای تشخیص COVID-19 استفاده کرده‌اند. این فناوری قبل از ایالات متحده آمریکا در سایر کشورها از جمله چین و ایران ابداع و مورد استفاده قرار گرفته بود.


بیشتر بخوانید:
تکنولوژی «واقعیت افزوده» در خدمت مبارزه با کرونا +فیلم
اسکن قفسه سینه؛ دقیق‌ترین روش برای تشخیص بیماری کرونا


در مقاله‌ای که امروزه در ژورنال Nature Medicine منتشر شده است، آنها توضیح دادند که از سی.تی اسکن سینه، به همراه علائم، سِن، خون و تماس احتمالی با ویروس، برای شناسایی این بیماری استفاده کردند.


"زاهی فیاض"، مدیر موسسه مهندسی و تصویربرداری زیست پزشکی (BMEII) در دانشکده پزشکی ایکان، گفت: ما توانستیم نشان دهیم که مدل هوش مصنوعی به‌اندازه یک رادیولوژیست باتجربه در تشخیص این بیماری دقیق است و حتی در مواردی که هیچ نشانه روشنی از بیماری ریوی در سی.تی اسکن وجود ندارد، بهتر عمل کرده است.



محققان خاطرنشان كردند هنگامی‌که شخص بیمار برای بار اول علائمی را از خود نشان می‌دهد،‌ سی.تی اسکن همیشه نمی‌تواند بیماری ریوی را نشان دهد و همچنین تست‌های آزمایشگاهی نیز چندین روز طول می‌کشد. اما هوش مصنوعی می‌تواند به رفع هر دو مشکل کمک می‌کند.


فیاض گفت: حساسیت بالای مدل سیستم هوش مصنوعی ما می‌تواند در مواردی که سی.تی اسکن منفی باشد یا یافته‌های غیراختصاصی را نشان دهد، راه دومی را برای پزشکان فراهم کند. این چیزی است که باید در مقیاس وسیع‌تری موردتوجه قرار گیرد.


محققان این الگوریتم را روی بیش از 900 اسکن از مراکز پزشکیِ چین آزمایش کردند. اسکن‌ها شامل 419 مورد مثبت COVID-19 و 486 مورد منفی بود. محققان همچنین به اطلاعات بالینی، مانند نتایج آزمایش خون نیز دسترسی داشتند.


الگوریتمی که آنها ایجاد کرده‌اند همانند گردش‌کارِ یک پزشک برای تشخیص COVID-19 عمل می‌کند. این باعث می‌شود دو احتمال جداگانه مثبت بودنِ کرونا براساس تصاویر سی.تی اسکن، داده‌های بالینی و ترکیب هردو ایجاد شود.


در مرحله بعد، محققان امیدوارند سرنخ‌هایی درمورد چگونگی واکنش بدن بیماران بر اساس ظرافت‌های داده‌های سی.تی اسکن و اطلاعات بالینی پیدا کنند.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب