ضرورت پرداختن به موضوع حجاب در دانشگاهها/ وزارت علوم چه برنامهای برای رعایت عفاف و حجاب دارد؟
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مسئله عفاف و حجاب در اجتماع و در پی آن در دانشگاهها همواره مورد تاکید بسیاری از دغدغه مندان این حوزه بوده است.
رهبر معظم انقلاب در نشست رمضانیه که با دانشجویان بهصورت مجازی برگزار شد، در بخشی از صحبتهایشان به اهمیت مسئله عفاف و حجاب و رعایت آن در دانشگاهها پرداختند و با تأکید بر این موضوع گفتند: «من نسبت به این مسئله دغدغه دارم و من خواهش میکنم که هم مسئولان دانشگاهها و رؤسای دانشگاهها، هم مدیران وزارت های مربوط به دانشگاهها، هم خود دانشجوها ــ به خصوص دخترخانمها ــ به مسئلهی حجاب، به مسئله فاصلهگذاری بین زن و مرد که در اسلام وجود دارد توجّه کنند، به آن اهمّیّت بدهند، موازین شرعی را در دانشگاه رعایت کنند».
برگزاری کرسیهای نظریهپردازی برای ترویج حجاب و عفاف
بعد از این سخنان رهبر معظم انقلاب، منصور غلامی، وزیر علوم در اظهار نظری اعلام کرد: این امر برای ما نیز بسیار قابل توجه بوده و باید برای بهبود آن برنامهریزی صورت گیرد.
به نظر می رسد که برای تهیه این برنامه باید موارد متعددی مورد توجه قرار گیرد که به گفته غلامرضا غفاری معاون فرهنگی وزارت علوم؛ از دورههای قبل کمیتههایی در دانشگاهها برای صیانت از عفاف و حجاب بر اساس چیزی که به دانشگاهها ابلاغ شده بود، تشکیل شد، این کمیتهها فعال هستند، منتهی نوع فعالیت آنها با توجه به وضعیت کنونی دانشگاهها تغییر کرده است.
وی ادامه داد: بیشتر مباحثی که مورد توجه کمیتههای مذکور است بحث ترویج حجاب و عفاف، انجام مطالعه و تحقیق در خصوص حجاب و عفاف، برگزاری کرسیهای نظریه پردازی و نشستهایی در خصوص موضوع مذکور همه در این مجموعه پیش بینی شده و در دانشگاه انجام شود.
تبیین فلسفه عفاف و حجاب در دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه آزاد اسلامی نیز با محوریت دفتر نهاد مقام معظم رهبری در این دانشگاه برای عفاف و حجاب در محیط دانشگاه برنامهریزیهایی صورت داده چراکه راهبری این موضوع براساس ابلاغ دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به این نهاد واگذار شده است.
حجتالاسلام محمد شریفانی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به توصیه رهبر معظم انقلاب در خصوص مسئله حجاب و حیای اسلامی در دانشگاهها، گفت: رهبر معظم انقلاب در موضوع حجاب بسیار لطیف و صمیمانه، توصیه پدرانه به دانشجویان داشتند تا به این مسئله دینی اهمیت ویژه قائل باشند. از دانشجویان عزیز انتظار میرود که بهصورت ویژه این توصیه رهبر معظم انقلاب را مورد عنایت قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی دانشگاه عرصه علم، دانش و فرهیختگی است، لازم است که قبل از هر دستورالعمل اجرایی، ما به مبانی فکری و اعتقادی موضوعات بپردازیم. به همین دلیل دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی اعلام آمادگی میکند که جلسات هماندیشی با حضور اساتید و دانشجویان برگزار کند. علاوه بر این نهاد آمادگی برگزاری کارگاههای معرفتی برای تبیین فلسفه عفاف و حجاب و آسیبهایی که در این زمینه وجود دارد، آثار و فواید حجاب در عرصه خانواده و سبک زندگی، پاسخگویی به سوالات و شبهات را دارد.
هر چند که در این میان سخنان رهبر معظم انقلاب تاکید به دانشجویان مخصوصا دانشجویان دختر نیز به چشم می خورد و اینکه فاصله خود را با آقایان حفظ کنند. به گفته غفاری؛ دانشجویان و تشکلهای دانشجویی به دلیل ارتباط بیشتری که با بدنه دانشجویی دارند در این زمینه میتوانند اثرگذارتر عمل کنند.
اهمیت مسئله حجاب بر هیچ زن و مردی پوشیده نیست چراکه حجاب مأمن و پناهگاه است و می توان از بدی، کجی و ناراستی در امان بود. به نظر می رسد برای اینکه این امر در میان تک تک آحاد جامعه نهادینه شود براساس تاکید معظمله باید به سراغ همان اجزا رفت. آنقدر که این روش می تواند اثرگذار باشد شاید ابلاغیه و دستورالعمل نتواند نتایج مورد انتظار را به بار آورد.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/