دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آبان 1394 - 11:18
هشتمین جلسه دادگاه متهم نفتی/

مشاجره لفظی بابک زنجانی و وکیل بانک مسکن پیش از شروع دادگاه/ اتهام صرف پول پیمانکاران برای خرید هواپیما و کشتی

پیش از آغاز رسمی هشتمین جلسه دادگاه میلیاردر نفتی، متهم و وکیل بانک مسکن درباره ادعاهای خود با یکدیگر به مشاجره لفظی پرداختند.
کد خبر : 49035

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از تسنیم، هشتمین جلسه محاکمه متهمان پرونده نفتی صبح امروز با حضور هر 3 متهم پرونده در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی ابوالفضل صلواتی و با حضور وکلای سازمان‌های شاکی، وکلای مدافع متهمان، کارشناسان بانک مرکزی و وزارت اطلاعات به صورت علنی برگزار شد.


پیش از شروع دادگاه بابک زنجانی و وکیل بانک مسکن با یکدیگر به مشاجره پرداختند . زنجانی به وکیل بانک مسکن گفت: پولی را که توقیف کردید برگردانید تا پولتان را بدهم. وکیل بانک مسکن نیز پاسخ داد: ما همین الان پول‌مان را می‌خواهیم و شما را به خیر و ما را به سلامت.


در جلسه امروز دادگاه لوازم و تجهیزات پخش تصویری مستندات از طریق ویدیوپروژکشن فراهم شده است. ساعت 9:10 صبح امروز دادگاه به طور رسمی آغاز شد و پس از تذکر مواد قانونی از سوی قاضی صلواتی، غلامرضا صادقی قهاره برای قرائت شکایت شرکت «اچ کی» پشت تریبون ایستاد.


وکیل شرکت اچ کی:بابک زنجانی هیچ گاه راننده رئیس بانک مرکزی نبوده است


غلامرضا صادقی قهاره، وکیل شرکت اچ کی، در هشتمین جلسه محاکمه متهمان پرونده نفتی اظهار کرد: آقای زنجانی در جلسات گذشته در ماهیت کیفرخواست دفاع خاصی نداشتند و بیشتر به حواشی و مسائل جانبی پرداخت که موثر در دفاع نیست و در دادگاه مسائل حاشیه‌ای بررسی نمی‌شود بلکه اصل کیفرخواست و دفاع در برابر آن مدنظر قرار دارد.


وی ادامه داد: بحث ما در این پرونده وصول بیت‌المال است و هیچ طلبکاری حاضر نیست از مالی که ده‌ها معارض دارد نگهداری کند.


وکیل شرکت اچ کی افزود: کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا به بهانه واهی منع غنی‌سازی برای ساخت سلاح اتمی، ایران را مورد تحریم‌های ظالمانه قرار دادند تا اینکه سوم بهمن‌ماه سال 90 با تشدید تحریم‌ها شرکت نفت و شرکت‌های تابعه آن، بانک مرکزی و همچنین سایر بانک‌ها مشمول تحریم شدند، به طوری که حمل و نقل محموله‌های نفتی و مشتقات آن، بیمه حمل و نقل، فروش نفت در بازارهای جهانی، نقل و انتقالات پولی یا ارزی و همچنین عملیات بانکی با مشکل جدی مواجه شد.


وی اضافه کرد: از طرف دیگر انباشت محموله‌های نفتی روی شناورها در آب‌های خلیج فارس، مقامات امنیتی را با توجه به تهدیدات نظامی آمریکا و همچنین احتمال بروز مخاطرات زیست‌محیطی نگران کرد به طوری که حتی این مسئله در جلسه شورای عالی امنیت ملی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


صادقی قهاره توضیح داد: در این شرایط افرادی با سوءاستفاده از این فرصت به جای آنکه یار شاطر برای مردم باشند بار خاطر شدند و در این پرونده بابک زنجانی با کمک شرکای خود و همچنین ادعاهای واهی مبنی بر توانایی برای دور زدن تحریم‌ها خود را قهرمان نشان داد و مسئولان و مدیران شرکت نفت را با جعل اسناد و مدارک به امور غیرواقعی امیدوار کرد و 2 میلیارد از بیت‌المال را در زمانی که کشورهای مدعی حقوق بشر حتی از فروش دارو خودداری می‌کردند به یغما برد.


وی با بیان اینکه زنجانی در جلسات گذشته و همچنین در سال‌های قبل خود را یکی از پاک‌ترین، دلسوزترین و مخلص‌ترین خدمتگذاران به نظام جمهوری اسلامی ایران معرفی کرده و همچنین خود را دارای شرایط مالی فوق‌العاده در داخل و خارج از کشور نشان داده، گفت: «ر- م» مدیر بازاریابی سورینت درباره بابک زنجانی می‌گوید که او را از سال 83 می‌شناسد، او 2 عدد شناسنامه داشت به نام‌های بابک زنجانی و محمد بابک روغنی زنجانی و در آن زمان فقط شرکت آرایش سورینت در کیش را اداره می‌کرد.


وکیل شرکت اچ کی افزود: همچنین «ن- ش» درباره بابک زنجانی می‌گوید که بابک زنجانی در کوچه روبه‌روی مغازه من یک دستگاه آپارتمان اجاره کرده بود و در مغازه طلاسازی من مشغول بود. در زمان خدمت برای آموزشی به پادگان اردکان یزد اعزام شد و پس از آن به پادگان سپاه در عشرت‌آباد منتقل شد. هر روز او را با موتور به پادگان می‌بردم و بعدازظهرها نیز با موتور به مغازه برمی‌گشتیم.


صادقی قهاره افزود: در خصوص اینکه بابک زنجانی برای بانک مرکزی ارز جابه‌جا می‌کرد یا خیر، ن- ش می‌گوید از آنجایی که خودم هر روز صبح او را به پادگان می‌بردم و بعدازظهرها نیز برمی‌گرداندم بعید به نظر می‌رسد ارزی را به صرافی‌ها بدهد چون در این صورت مطلع می‌شدم.


وکیل شرکت اچ کی در ادامه به گزارش مورخ 12 مهرماه 93 پلیس آگاهی در خصوص شخصیت بابک زنجانی اشاره کرد و گفت: بابک زنجانی 5 شناسنامه داشت و صدور چک بلامحل در تاریخ 23 تیرماه سال 77، قبول چک مسروقه در تاریخ 22 فروردین سال 80 و جعل و استفاده از سند مجعول به تاریخ 12 دی‌ماه سال 80 از جملعه سوابق قبلی مجرمانه او به شمار می‌رود.


وی در ادامه به گزارش سازمان اطلاعات سپاه در خصوص شخصیت حقوقی بابک زنجانی پرداخت و گفت: طبق گزارش سازمان اطلاعات سپاه بابک زنجانی فرد 40 ساله‌ای است که شرکت واردات لوازم آرایشی در کیش را در سال 88 به ثبت رسانده و دارای سابقه قاچاق ارز از مرزهای غربی است و نامبرده در حدود 4 سال گذشته کمترین سرمایه را داشته و توانمندی‌های سال‌های اخیر وی با استفاده از رانت‌های ایجاد شده در وزارت نفت و بانک مرکزی به وجود آمده است.


صادقی قهاره تاکید کرد: بابک زنجانی هرگز راننده مرحوم نوربخش نبوده و هرگز مسئولان بانک مرکزی چنین وجوهی را در اختیار وی قرار ندادند و اکثر شرکت‌های وی نیز با سرمایه اندک تاسیس شدند و به عنوان ابزار متقلبانه از آنها استفاده شده است.


فریب مدیران نفتی توسط بابک زنجانی چگونه آغاز شد؟


غلامرضا صادقی قهاره در ادامه قرائت شکایت شرکت اچ کی از متهمان پرونده نفتی اظهار کرد: بانک FIIB در مالزی طرف حساب ما نیست بلکه این بانک یک وسیله کلاهبرداری بوده و طرف حساب ما زنجانی است.


وکیل شرکت اچ کی تاکید کرد که برخلاف ادعای متهم مسئولان نفتی هرگز سراغ بابک زنجانی نرفتند بلکه متهم با اصرار از «م- ش» متهم دیگر پرونده می‌خواهد وی را به مدیران نفتی معرفی کند. «م- ش» به لحاظ آشنایی با «الف - و - د»، بابک زنجانی را به او معرفی می‌کند و می‌گوید زنجانی در خارج از کشور چند بانک دارد و می‌تواند ارز جابه‌جا کند.


وی توضیح داد: طبق توافق مدیران نفتی مقرر می‌شود 3 محموله به قیمت 300 میلیون یورو به شرکت ISO که متعلق به بابک زنجانی است داده شود که در این رابطه «الف- و- د» می‌‌گوید بابک زنجانی را اواسط اردیبهشت‌ماه سال 91 از طریق «م- ش» به صندوق بازنشستگی کارکنان نفت معرفی کردند. «م- ش» بابک زنجانی را اینگونه معرفی کرد که او شرکت‌های بسیاری دارد و در حوزه نقل و انتقالات ارزی توانمند است و اکنون نیز آمادگی خرید نفت خام و نفت کوره را دارد.


صادقی قهاره ادامه داد: بعد از واریز وجه به مبلغ 300 میلیون یورو قرارداد 3 محموله نفتی بین بابک زنجانی و صندوق بازنشستگی امضا می‌شود و این مسئله سرآغاز فریب مدیران نفتی توسط بابک زنجانی است.


وی در ادامه با اشاره به گزارش سازمان بازرسی اضافه کرد: طبق این گزارش به رسمیت شناختن بانک FIIB از سوی 3 وزیر و رئیس وقت بانک مرکزی بدون بررسی کامل آن کاملا غیرمنطقی بود و علی‌رغم اینکه سر رسید اعتبار اسناد 26 مردادماه سال 91 بود و چند ماه بعد یعنی دوم دی‌ماه سال 91 بابک زنجانی از سوی اتحادیه اروپا تحریم شد اما او همواره با تاخیر عامدانه پول‌ها را پرداخت نمی‌کرد و بعد از تحریم نیز عنوان می‌کرد که تحریم شده است و نمی‌تواند پول‌ها را پرداخت کند.


زنجانی پول پیمانکاران را صرف خرید هواپیما و کشتی کرد


صادقی قهاره در ادامه قرائت شکایت شرکت اچ کی از بابک زنجانی گفت: قراردادهای منعقد شده با بابک زنجانی به غیر از قرارداد فروش نفت خام، تعداد 11 فقره بوده است که بین زنجانی و اچ کی منعقد شده است در این هنگام قاضی صلواتی از بابک زنجانی سئوال کرد که آیا متهم تمایل دارد قردادها با جزئیات خوانده شود یا خیر که زنجانی پاسخ داد قرارداد وجود ندارد که قرائت شود.


پس از آن وکیل شرکت HK جزئیات کامل قرادادهای منعقد شده با بابک زنجانی را قرائت کرد و گفت: جمع کل نفت کوره واگذار شده به بابک زنجانی 13 میلیون و 156 هزار بشکه به ارزش یک میلیارد و 326 میلیون و 626 هزار و 807 دلار بوده است البته چهار فقره محموله میعانات نفتی داشتیم که چون این محموله‌ها مسترد شده هیچ ادعایی نداریم و مطالبات ما بابت نفت خام و نفت کوره است.


وکیل شرکت اچ کی جمع کل نفت کوره و نفت خام تحویل شده به بابک زنجانی را یک میلیارد و 500 میلیون و 737 هزار 726 دلار عنوان کرد و افزود: علاوه بر آن یک میلیارد و 427 میلیون 500 هزار یورو از وجوه شرکت میکو از طریق بانک مرکزی جهت پرداخت به پیمانکاران به حساب شرکت FCT متعلق به بابک زنجانی واریز شده است که از این مبلغ یک هزار 350 میلیون یورو با درخواست شرکت میکو صورت گرفته و 77 میلیون 500 هزار یورو با دستور شرکت میکو به بانک کندون چین واریز شده است.


صادقی قهاره در ادامه به دستورهای پرداخت داده شده به زنجانی اشاره کرد و گفت: جمع کل دستور پرداخت‌ها دو میلیارد و 700 میلیون یورو بوده که متهم بدون توجه به دستورات مکرر و شرکت نفت مبنی بر پرداخت پول به پیمانکاران وجوه دریافت کرده را صرف خرید اموال، دارایی، کشتی و هواپیما کرده است.


در ادامه دادگاه کارشناس بانک مرکزی با اشاره به ترازنامه مالی بانک FIIB گفت: ترازنامه مالی این بانک در سال 2012، 98 میلیون دلار بوده است در صورتی که تنها یک فقره از مبالغ واریز شده به این بانک از سوی موسسه اچ کی دو میلیارد و 66 میلیون یورو بوده است.


وکیل شرکت اچ کی گفت: زنجانی قسمتی از وجوهی را که از بانک مرکزی دریافت کرده بود به متقاضیان ارز در داخل کشور از جمله شرکت‌های سامسونگ و ال‌جی فروخته و پول آنها را به ریال، صرف ساخت و ساز و خرید اموال و املاک در داخل کشور کرده است.


وی افزود: متهم همچنین 190 میلیارد «وون» کره جنوبی را به بانک ملت بابت بازخرید 60 درصد بانک‌های FIIB پرداخت کرده است و همچنین 53 میلیارد را بابت خرید سهام بانک پارسیان به ایران خودرو داده که این کار صورت نمی‌گیرد و در نهایت 300 دستگاه خودرو سمند از ایران خودرو دریافت می‌کند.


صادقی قهاره در ادامه شکایت شرکت اچ کی از بابک زنجانی اظهار کرد: برخلاف اینکه متهم مدعی است انسان مومن، صالح پاک و مخلصی به نظام و حکم سابقه و تمکن مالی دارد، تمکن مورد اشاره این فرد همه از منابع مالی شرکت میگو و اچ کی بوده که خرج بلندپروازی‌های خود کرده است.


وی اضافه کرد: متاسفانه وقفه‌ای که در کار پیمانکاران در پارس جنوبی به واسطه پرداخت نشدن وجوه از سوی بانک زنجانی ایجاد شد ضرر بزرگی به جمهوری اسلامی ایران وارد کرد و تعطیلی کار ایران در منطقه پارس جنوبی فرصت مغتنمی برای عربستان و قطر بود در حالی که زنجانی خود را خدمتگذار به جمهوری اسلامی معرفی می‌کند.


قهاره افزود: یکی از راه‌های متقلبانه زنجانی تمسک به تایید اشخاص ثالث است. بابک زنجانی برای جلب اعتماد شرکت نفت به گواهی اشخاص ثالث متوسل که وزیر وقت صنعت، وزیر وقت اقتصاد و رئیس وقت بانک مرکزی بودند که مصوبه‌ای را برای پرداخت وجوه مربوط به شرکت میکو نزد بانک FIIB امضا کردند.


وی تاکید کرد: تایید این مقامات عالی خالی از هر گونه غرض و با حسن نیت برای کم کردن فشارها بوده اما متاسفانه بابک زنجانی از آن سواستفاده کرده است.


وی اضافه کرد: اولین تشکیلاتی که برای شرکت ملی نفت برای جابه‌جایی پول فعالیت کرد بانک پوشالی FIIB بود. این بانک فاقد توانایی‌های لازم به استانداردهای یک بانک بود زیرا متهم سهام بانک مذکور در منطقه «لابوان» به مبلغ 4 میلیون دلار خریداری می‌کند و در حالی که کل سهام این بانک 4 میلیون دلار ارزش داشته در اولین فرصت 20 میلیون یورو از شرکت اچ کی دریافت می‌کند.


وکیل شرکت اچ کی ادامه داد: بانک FIIB اجازه تاسیس شعبه و فعالیت در خارج از لابوان را نداشته و نمی‌توانسته ال‌سی را تایید و تضمین کند و تمام فعالیت این بانک در دفتر تهران خلاصه می‌شده است.


زنجانی و شرکایش جرائم جدید با روش‌های نو ابداع کردند


صادقی قهاره در ادامه قرائت شکایت شرکت اچ کی از متهمان پرونده نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی اظهار کرد: متهمان پرونده به دروغ ادعا می‌کنند که خیرخواه هستند اما اعمال‌شان نشان دهنده سوء‌نیت و خُبث باطن است.


وکیل مدافع شرکت اچ کی اضافه کرد: واقعیت این است که بابک زنجانی و شرکایش، قصد رخنه در بانک‌های ایرانی و شرکت‌ها از جمله شرکت نفت به منظور تحصیل مال را داشتند.


صادقی قهاره به شرکت «م. ش» و «ح.ف.ه» با بابک زنجانی اشاره کرد و افزود: برای این دو نفر نیز تحت مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی، تقاضای کیفرخواست شده است و در همین راستا تقاضای صدور حکم مناسب را داریم زیرا اگر همراهی و مشارکت این دو نفر نبود، زنجانی توانایی کلاهبرداری به این بزرگی را نداشت و به نوعی این دو نفر، بال زنجانی بودند.


وکیل مدافع شرکت اچ کی ادامه داد: «ح.ف.ه» کسی است که «م.ش» را به عنوان عضو اصلی به گروه خودشان دعوت می‌کند. «م.ش» ابتدا به قصد خرید هواپیما با بابک زنجانی همکاری می‌کرد اما بعدها وارد فعالیت‌های نفتی با زنجانی می‌شود. «ح.ف.ه» در شرکت SCT عضویت داشته و باعث شده بیش از 60 درصد بانک‌های زنجانی به قیمت 90 میلیون دلار به بانک ملت فروخته شود. او در معرفی بابک زنجانی به عنوان یک بانکدار نمونه به سیستم بانکی کشور نقش موثر داشته و از پوشالی بودن بانک FIIB اطلاع داشته است.


صادقی قهاره همچنین در خصوص نقش «م.ش» اظهار کرد: وی با توجه به سابقه و فعالیت خود در امر کشتیرانی و با سابقه آشنایی با مدیرعامل صندوق بازنشستگی کارکنان نفت، امکان خرید نفت را برای زنجانی فراهم کرده است. او همچنین در فروش و انتقال نفت به خارج از کشور نقش موثر داشته و بجای اینکه وجوه حاصل از فروش نفت را به HK بدهد، صرف خرید هواپیما، شرکت و کشتی کرده است.


وی گفت: بابک زنجانی تاکنون در دفاعیات خود مطالب واهی را عنوان کرده و اصلاً نباید در دادگاه مطرح شود. گفته نمی‌خواهم زنگنه ساعت و انگشترم را دستش کند درحالی که در اینجا بحث آقای زنگنه نیست بلکه بحث بیت‌المال است و ما از خدای‌مان است با هر کسی چه در این دولت و چه در دولت قبل تخلف کرده، برخورد شود.


وکیل شرکت اچ کی افزود: آقای زنجانی می‌گویید شما چکار به منشاء دارید در حالی که پول‌های صرف شده برای خرید هواپیما، از پول‌های شرکت نفت بوده است. زنجانی آدمی بود که سال 86 برای رسیدن به اهداف خود متوسل به جعل شناسنامه می‌شود و در سال 90 که بانک FIIB را تاسیس می‌کند، سرمایه بسیار اندکی داشته است.


وی توضیح داد: بابک زنجانی محموله‌ها را در چین به خانم «یو» و در امارات به شرکت «فال» فروخته است در حالی که می‌گوید فروش نرفته است. زنجانی می‌گوید در پرونده من از آبدارچی و تایپیست تحقیق شده است در حالی که کسانی که از آنها تحقیق شده به بابک زنجانی بسیار نزدیک بودند. مثلاً خانم «م.م» مدیرعامل شرکت SCT بود و خانم دیگری به نام «م.م» مسئولیت تمام پیام‌های سوئیفتی را بر عهده داشت.


صادقی قهاره تاکید کرد: زنجانی و شرکایش، جرائم جدید با روش‌های نو ابداع کردند که تاکنون وجود نداشته باشد و می‌توانند به نام خود ثبت کنند. چنانچه دادگاه با این اعمال مقابله نکند، بدون شک، این جرائم مورد استفاده دیگران نیز قرار می‌گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته