دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

پشت پرده افزایش آمار مبتلایان به کرونا/ آیا با پیک دوم شیوع در ایران روبه‌رو هستیم؟

آمارهای چند روز اخیر اعلام شده از سوی سخنگوی وزارت بهداشت حکایت از افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان به کرونا دارد که این موضوع باعث ایجاد نگرانی‌های فراوانی میان مردم شده است اما بسیاری معتقدند باید روی دیگر سکه را هم دید.
کد خبر : 489393
AG8I1921.jpg

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- امیرمحمد‌زندی؛ کرونا ویروس در ایران همچنان قربانی می‌گیرد و در جهان تبدیل به یک بحران بزرگ شده است که ابرقدرت‌های جهانی را نیز به زانو درآورده است به طوری که کشورهایی مانند ایتالیا، اسپانیا و ایالات متحده نیز در مقابله با این ویروس منحوس درمانده شدند.


قاب ویروس کرونا  شاید بهترین دریچه‌ای است که در آن بتوان تمامیت درمانده شدن دیگر کشورها را در مواجهه با این ویروس دید البته شاید یکی از مهمترین کارهایی که در ایران به سرعت انجام شد، تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی بود و پس از این موضوع اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی کنترل پیش‌روی این ویروس را بهتر کرد.


گسترش شبکه آزمایشگاهی


بر اساس آماری که سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه شد در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴۸۱ نفر دیگر به کرونا مبتلا شدند، این آمار نسبت به روزهای قبل افزایش چشمگیری داشته است اما می‌توان افزایش این آمار را در تشخیص زودهنگام و به موقع  بیماری در افراد مبتلا دید.


 جهانپور در این مورد گفت: با توجه به گسترش شبکه آزمایشگاهی و فعالیت 130 آزمایشگاه، آماری که گزارش می‌شود به سمت شناسائی زودهنگام افرادبوده و روند به سمت فعال‌تر‌ شدن زودهنگام شناسایی موارد ابتلاست.


وی افزود: مطابق آخرین ظرفیت‌های ایجاد شده در نظام آزمایشگاهی کشور، تست PCR که به صورت رایگان انجام می‌شود روزانه حدود 15 هزار مورد است.


سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: حتی در کشورهایی که ظرفیت تست بالاتر از کشور ماست، ۵ تا ۶ برابر میانگین روزهای منتهی به انجام تست را می‌توانند، انجام بدهند. موارد مثبت این تست قطعی است، اما موارد قطعی کاذب نیز دارد. تلاش شده که با ارتقای نمونه برداری، ضریب خطا کاهش پیدا کند که در روزهای اخیر این ضریب خطا کاهش یافته است.


طرح بسیج ملی مقابله با کرونا راهکاری اساسی


 یکی از اقدامات مثبت و سریعی که در کشور به صورت همگانی انجام شد، طرح بسیج ملی مقابله با کرونا بود که طرح غربالگری همگانی را نیز به همراه داشت.


 روند غربالگری ویروس کرونا در تمامی استان‌ها کشور با حضور گسترده کارشناسان حوزه بهداشت و ۲۳ هزار تیم ویژه  انجام شد که نزدیک 70 میلیون شهروند در جریان غربالگری همگانی مورد آزمایش قرار گرفتند که این موضوع در مهار ویروس کرونا تا به امروز نقشی اساسی را ایفا کرده است.


انجام روزانه 15 هزار تست تشخیصی


علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران در نشست خبری  روز گذشته خود با خبرنگاران با بیان اینکه تست‌های تشخیص کرونا به دسته مولکولی و تست‌های سرولوژی تقسیم‌بندی می‌شود گفت: تست‌های آنتی بادی آثار وجود ویروس در بردن را بررسی می‌کند، سازمان بهداشت جهانی به این باور رسیده‌ که بهترین راه تشخیص بیماری کرونا تست‌های مولکولی است که در کشور ما هم از همان روزهای اول این تست با ارزش اجرا و جاری شد و حالا 120 آزمایشگاه با ظرفیت انجام 15 هزار تست روزانه را در سراسر کشور دارند.


وی افزود: انجام تست در بیمارستان باعث می‌شود که میزان مرگ و میر ما کاهش پیدا کند، این برنامه‌ریزی باعث شد تا افراد علامت دار و بدون علامت را شناسایی کنیم و زنجیره انتقال را کمرنگ کنیم. سیستم ارجاع کشور به صورت شبکه ملی ابزار تشخیصی در اختیار دارد و می‌توانیم مطالعات را در کشور انجام دهیم که شهرهای کشور چقدر آلودگی داشتند تست‌های آنتی بادی ارزش ندارند. قطعی‌ترین راه تشخیص تست مولکولی است.


برنامه وزارت بهداشت درآینده


 رئیس انستیتو پاستور ایران  در مورد اینکه برنامه وزارت بهداشت برای افزایش ظرفیت تست‌های تشخیصی در کشور افزود: در راه‌اندازی تست‌ها و حل مشکلات و در شبکه‌سازی در عرض کمتر از سه هفته توانستیم کشور را برای انجام تست‌ها توانمند کنیم و میزان تست‌ها می‌تواند در عرض مدت کوتاهی این رقم به سی الی چهل هزار تست برسد، در استان زنجان طرح افزایش تست‌ها به صورت پایلوت انجام شد و در مدت کوتاهی از 100 تست به 300 تست رسیدیم.


وی ادامه داد: تصمیم کشور این نیست که همه افراد را تست کنیم بلکه افرادی که به سامانه بهداشتی مراجعه کرده و علامت دارند را بررسی می‌کنیم و خانواده آنها هم بررسی می‌شوند این موضوع باعث کند شدن زنجیره انتقال می‌شود، آلمان و سایر کشورها هم به دنبال این موضوع هستند که زنجیره انتقال را کند کنند، سیستم ارجاع ما هرچه بیشتر بیماریابی کند با افزایش سه برابری می‌توانیم نیاز کشور را رفع کنیم.  


اعتماد به وزارت بهداشت


همه باید به وزارت بهداشت  اعتماد کامل داشته باشیم،  مقامات این وزارتخانه  اقدامات پیشگیرانه خوبی را برای مقابله با کرونادر دستور کار خود قرار داده‌اند و پزشکان و پرستاران با قدرت در عرصه هستند.؛ از سوی دیگر عزم جدی در کل کشور برای مبارزه با این ویروس شکل گرفته استدر طرح بسیج ملی مقابله با کرونا عزم جدی برای مقابله با این ویروس منحوس صورت گرفته که در کل جهان بی نظیر است و ما هیچ راهی جز مبارزه همه جانبه با این ویروس نداریم؛ اگر نمودارها آمار مبتلایان را در ایران بالا نشان می‌دهد به معنای ارتقای تشخیص بیماری در کشور است که سیستم آزمایشگاهی ایران به این مخوفقست بزرگ دست یافته است.


انتهای پیام/4148/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب