دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

تبعات بازگشایی زودهنگام دانشگاه‌ها پیش از مهار کرونا در کشور

در حالی‌که هنوز شیوع ویروس کرونا در کشور مهار نشده مسئولان از بازگشایی دانشگاه‌ها خبر می‌دهند.
کد خبر : 488507
AALI7294.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آیا قرار است کرونا تا پایان ماه رمضان به پایان برسد که مسئولان خبر از احتمال بازگشایی دانشگاه‌ها تا پایان ماه مبارک رمضان می‌دهند.


معاون آموزشی وزارت بهداشت در اظهارنظری از احتمال بازگشایی دانشگاه‌ها تا پایان ماه مبارک رمضان خبر داده است. علی‌اکبر حق‌دوست در این‌باره گفت: اگر وضعیت اپیدمی کرونا با همین منوال پیش برود و روز به روز روند آن کاهنده باشد، احتمالاً بعد از ماه مبارک رمضان ستاد کرونا اجازه بازگشایی دانشگاه را می‌دهد.


این در حالی است که آمار مبتلایان به ویروس کرونا بعد از اینکه چند روز به زیر یک‌هزار نفر کاهش پیدا کرده بود اکنون باردیگر به حدود یک هزار و 500 نفر در روز برگشته است.


در این میان هم ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفته بود: مدرسه‌ها و دانشگاه‌ها در مناطق غیرسفید و غیرکم‌خطر در شرایط بحرانی مانند شیوع کرونا، اولین مراکزی هستند که تعطیل می‌شوند و جزء آخرین مناطقی هستند که بازگشایی می‌شوند.


از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون که مسئولان روند را کاهشی ارزیابی می‌کنند، یک نگرانی اساسی درباره بازگشایی دانشگاه‌ها وجود داشت و آن مربوط به جمع شدن دانشجویان در خوابگاه‌ها بود. دانشگاه‌هایی که با حضور دانشجویان خوابگاهی اداره می‌شوند، با چالش جدی مواجه هستند چراکه هر یک از دانشجویان با احتمال ناقل بودن وارد خوابگاه‌ها می‌شوند و می‌توانند زمینه آلودگی در دانشگاه‌ها را فراهم کنند و از آن پس تعداد بیشتری از شهروندان در ارتباط با این موارد آلوده بیمار ‌شوند.


پیش از این محمدحسین کریمیان، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه امیرکبیر از جمع شدن دانشجویان در خوابگاه‌ها ابراز نگرانی کرده و گفته بود: اگر همه دانشجویان بعد از ورود به دانشگاه‌ها به منازل خود بازمی‌گشتند دیگر دانشگاه‌ها برای بازگشایی مشکلی نداشتند. 


به نظر می‌رسد وزارت بهداشت باید تدبیری اساسی برای دانشجویانی که وارد خوابگاه‌ها می‌شوند، بیندیشد یکی از راه‌ها این است از این افراد تست کرونا گرفته شود. به نظر نمی‌رسد تب‌سنجی و چک کردن علائم بالینی معمولی دردی را دوا کند.


از سوی دیگر اگر تکلیف بازگشایی دانشگاه‌ها مشخص نشود، آن دسته از دانشجویانی که  برای شرکت در مقاطع تحصیلات تکمیلی برنامه ریزی کرده‌اند، با مشکلاتی روبرو خواهند شد. از این رو ناگزیرند تا پایان شهریورماه تحصیل خود را در مقطع فعلی به اتمام برسانند.


حال باید فارغ از گمانه‌زنی‌ها چشم به مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا بست تا مشخص شوند که آنها چه تصمیمی برای دانشجویان خواهند گرفت.


*گزارش از پروین طالبیان 


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب