موج دوم کرونا در ایران چه زمانی اوج خواهد گرفت؟/ خطر جدیتری در انتظار مردم است
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا_امیرمحمدزندی؛کرونا ویروس در ایران همچنان قربانی میگیرد، بیماریای که از هر نظر مردم را درگیر کرده است و حالا بعد از گذشت نزدیک به 3 ماه از ورود این ویروس بدخیم به ایران صحبت از موج دوم کرونا میشود.
مقامات وزارت بهداشت بارها در مورد موج دوم کرونا هشدار میدهند، از سوی دیگر محققان در سازمان بهداشت جهانی معتقدند موج دوم شیوع بیماری کرونا میتواند بدتر از موج اول آن باشد و جان هزاران نفر از مردم جهان را بگیرد، از سوی دیگر این موج میتواند به آرامی پیش برود و بسیاری از مردم بدون داشتن علائم بیماری آلوده شوند.
فصل سرما آغازی برای کرونا
ستاد ملی مقابله با کرونا بهتدریج در حال صدور مجوز بازگشایی مشاغلی است که در پی موج اول بیماری مجبور شد این مشاغل را تعطیل کند و اکنون این موضوع باعث ایجاد ازدحام جمعیت در خیابانها و معابر شده است.
مرکز پژوهشهای مجلس در یک گزارش زمان موج دوم شیوع بیماری کرونا در ایران را برآورد کرد که انتظار میرود در فصل بعدی سرما، این بیماری را مجدداً تجربه کنیم.
از سوی دیگر مقامات عالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز بارها تأکید کردند که اگر فاصلهگذاری هوشمند بهخوبی رعایت نشود کشور قطعاً از نظر رویارویی با کرونا با مشکل مواجه خواهد شد، اما سؤال اینجاست که سیاست وزارت بهداشت برای آگاهسازی مردم از وضعیت کرونا چیست و هدف از اعلام شهرهای وضعیت سفید در کشور چه بوده است؟
وزارت بهداشت خواهان تعطیلی کشور
کیانوش جهانپور در گفتگویی که با خبرنگاران داشت در پاسخ به سوال خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد اینکه چرا وزارت بهداشت در مورد اعلام استانهای وضعیت سفید تغیر سیاست داده است، گفت: ابتدا باید به این موضوع اشاره کنم که اولویت برای وزارت بهداشت سلامت مردم است و اگر دست ما بود کشور را تا یک سال تعطیل میکردیم؛ لذا در این مورد از کارشناسان اقتصادی و مدیران خواهش میکنم به میدان بیایند.
وی افزود: همچنان اعلام میکنم استان سفید نداریم و فقط مناطقی در چند استان به عنوان وضعیت سفید اعلام شده است، همچنان سیاست وزارت بهداشت همان سیاست قبل است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: اعلام موج دوم کرونا فقط یک پیشبینی است و ممکن است که رخ ندهد و مردم باید برای موج دوم کرونا آماده باشند.
خطر جدیتری در انتظار مردم است
با این حال تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا در کلانشهرها و مخصوصا تهران باعث ایجاد عادی سازی شرایط در میان مردم شده است.
در همین زمینه علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با اشاره به افزایش آمار مبتلا به بیماری کرونا در کشور، اظهار کرد: با توجه در جریان عادی سازی در کشور ممکن است خطر جدیتری در انتظار باشد. به هر حال هنوز ویروس در کشور وجود دارد و تا زمانی که ریشهکن نشده یا با ساخت واکسن روند مصونسازی در پیش گرفته نشود، خطر از بین نمیرود.
وی ادامه داد: با افزایش تردد، آلودگی سطوح تماسی بیشتر میشود که این امر ممکن است منجر به ایجاد روند متفاوتی از ابتلای به این بیماری نسبت به قبل شود و با توجه به دوره نهفتگی ویروس، آثار آن در روزهای آینده بروز میکند.
زالی با اشاره به انتشار خبری مبنی بر ریشهکنی ویروس کرونا تا ۲۷ اردیبهشت در ایران بر اساس نتیجه یک تحقیق علمی در سنگاپور، اظهار کرد: پایان یک اپیدمی به آسانی قابل پیشبینی نیست. نمیتوان به قطعیت در خصوص یک پژوهش در خارج از کشور نظر داد و بهتر است به گزارشهای میدانی در داخل کشور اکتفا کنیم.
قدرتمند شدن کرونا
تصمیمات عجیب ستاد ملی مقابله با کرونا باعث شده تا مردم بیشتر از همیشه نسبت به بیماری کرونا بیتفاوتتر شوند؛ بازگشایی ادارات و حتی زمزمه بازگشایی مجدد مدارس و مراکز آموزشی ممکن است موجب اوج گرفتن ویروس کرونا در کشور شود و ویروس کرونا در کشور قدرت بیشتری نسبت به قبل بگیرد، ضمن آنکه با توجه به گفتههای ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت باید شاهد پدیده آنفلوانزای فصلی نیز باشیم.
ویروسی که رحم ندارد
کروناویروس جدید در موج اول خود، شدیداً افراد را تحت تأثیر قرار داد زیرا هچگونه مصونیتی در برابر آن وجود نداشت، اما احتمالاً در موج دوم خود به علت ایجاد مصونیت نسبی، به مانند بیماریهای فصلی همچون آنفولانزا عمل کرده و در الگوی تکرار سالانه قرار بگیرد، در این صورت اگر کروناویروس جدید همزمان با آنفولانزا اوج بگیرد، بیمارستانها را بهشدت درگیر خواهد کرد؛ همچنین کارشناسان میگویند نحوه رفتار ما نقش بسزایی در میزان و شدت امواج بعدی کروناویروس جدید بازی خواهد کرد. مردم میتوانند با شستن مکرر دستهای خود با صابون، ادامه دادن قوانین مربوط به فاصله اجتماعی و پوشیدن ماسک در بیرون از خانه، به کاهش شدت این امواج بعدی کمک کنند. در کنار این موارد دولت نیز باید بر نظارت بیشتر خود و انجام آزمایشهای گسترده متعهد باشد تا این شانس را داشته باشند که برای موج دوم مجبور به انجام اقدامات سخت و پرهزینه نباشند.
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/