بازار دانشبنیانهای دریایی توسعه مییابد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایران کشوری بزرگ با مرزهای آبی فراوان با کشورهای همسایه است. این یعنی وجود استانهای ساحلی و صنایع مختلف مرتبط با دریا در کشور که اگر توجه درست و همهجانبهای به این صنایع داشته باشیم میتوانیم اقتصاد کشور را از وابستگی به منابع زیرزمینی خلاص کنیم.
ایران چارهای جز فراهم کردن بهروزترین و مدرنترین ناوگانهای دریایی، بنادر و تجهیزات مورد نیاز این حوزه ندارد. چون پهنههای آبی بزرگی شمال و جنوب کشور را احاطه کردهاند که قابل چشمپوشی نیستند. این دریاهای بیکران میتوانند ثروت افزایی خوبی برای کشور داشته باشند البته اگر به توسعه فناورانه آنها توجه شود.
دانش و خلاقیت گرهگشای اقتصاد سنتی و صنایع مادر کشور است. صنایعی که تاکنون به روالی عادی و سنتی امراز معاش میکردند و همیشه جای فناوری و نوآوری در آنها خالی بود. اما چند سالی است که دانشبنیانها به میدان آمدهاند تا خلاقیت، نوآوری و رونق را به صنایع کشور تزریق کنند.
از جمله صنایعی که در طی چند سال اخیر رنگ و لعابی فناورانه به خود گرفته است. صنعت دریایی است. صنعتی که با ورود دانشبنیانها بازاری جدید و ثروتآفرین برای خود دست و پا کرده است. اما این توسعه در صورتی پایدار خواهد بود که بازار مورد نیاز این محصولات و خدمات ایجاد شود.
بازاری که با اتکا به توانمندیهای داخلی و با کمک متخصصان خودمان ایجاد خواهد شد و توسعه مییابد. تنها مسیری هم که می توان برای این راه تعیین کرد مسیر دانشبنیانی و کمک گرفتن از سرآمدان علمی کشور است. حمایت و تشویق دانشبنیانها برای تبدیل ایده و دانششان به محصول مهمترین اصل در توسعه بازار این صنعت است. فایده این کار هم جز برای مردم و کشور نیست.
انتهای پیام/4144/پ
انتهای پیام/