دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 ارديبهشت 1399 - 08:30
سلیمی در گفتگو با آنا:

آیین‌نامه مجلس باید تغییر کند/ نباید نظام ریاستی در پارلمان حاکم باشد

نماینده محلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید نظام ریاستی در پارلمان حاکم باشد، گفت: مجلس جایی نیست که یک نفر در همه امور تصمیم‌ بگیرد و بقیه تابع او باشند. اختیاراتی که به رئیس مجلس داده شده باید بازگردد.
کد خبر : 487841
201903101017762878.jpg

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه آیین‌نامه داخلی مجلس در برخی موضوعات نیازمند تغییر است، اظهار کرد: پارلمان محل مشورت است و نباید نظام ریاستی در آن حاکم باشد.


وی با بیان اینکه در مجلس اینگونه نیست که یکی حاکم باشد و دیگران محکوم و به عبارت دیگر یک نفر نماینده‌تر از دیگران نیست، تصریح کرد: قانون اساسی تفاوتی میان هیچکدام از نمایندگان قائل نیست و همه آنان را مساوی می‌داند و رأی رئیس هم با رأی دیگر نمایندگان برابر است.


نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی با تأکید براینکه قانون اساسی فرقی میان نمایندگان نگذاشته، گفت: متأسفانه آیین‌نامه مجلس به مرور دستخوش تغییرات شده، به نحوی که اختیارات فراوانی را به رئیس داده است.


سلیمی خاطرنشان کرد: این با روح مجلس شورای اسلامی که محل مشورت، همفکری و کار جمعی است در تناقض است.


وی اضافه کرد: مجلس جایی نیست که یک نفر در همه امور تصمیم‌ بگیرد و بقیه تابع او باشند. اختیاراتی که امروز به رئیس مجلس داده شده باید بازگردد و به همه نمایندگان تفویض شود.


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اکنون آیین‌نامه مجلس به‌گونه‌ای تنظیم شده که رئیس معاون اجرایی، رئیس کتابخانه، رئیس مرکز پژوهش‌ها، رئیس روابط عمومی را انتخاب می‌کند، بیان کرد: حتی امور استخدامی کارمندان مجلس هم در اختیار رئیس مجلس است که اینها با روح مجلس سازگاری ندارد.


سلیمی خاطرنشان کرد: معتقدم آیین‌نامه مجلس باید تغییر کند؛ این درست نیست که رئیس مجلس افراد دلخواه خود را در جایگاه‌های مختلف به کار بگیرد. مجلس باید برای در امور تصمیم‌گیرنده باشد و متأسفانه الان در بسیاری از مسائل مجلس تصمیم‌گیرنده نیست.


نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد اعضای هیئت رئیسه هم همینطور اعضای هیئت رئیسه این اختیار را ندارند که مانع صحبت‌کردن نمایندگان شوند و اینها مسائلی است که باید در آیین‌نامه مجلس بازنگری شود.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب