بازگشایی دانشگاه منوط به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علیرضا زالی در دیدار با روسای دانشکدههای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن آرزوی قبولی طاعات و تبریک بهمناسبت روز استاد، تصریح کرد: سایه بیماری کرونا سهمگینانه بر فعالیت جاری و آموزشی دانشگاهها سنگینی میکند و به مرور زمان دانشکدهها را دستخوش تغییراتی کرده که باید آسیب شناسی شود.
وی ادامه داد: به مرور زمان فضای اجتماعی جامعه به همزیستی با این بیماری نوظهور عادت میکند، در این شرایط دانشکدهها باید الگوی متفاوتی را تعریف و فعالیتهای خود را بازآرایی کنند، چراکه زمان قطعی ریشهکن شدن این بیماری مشخص نیست و باید به بازنگری برنامههای راهبردی توجه ویژه کرد.
زالی مهمترین راهبرد دانشگاه در سال جاری را حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم دانست و بیان کرد: دگردیسی ساختار آموزشی و پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شاید مهمترین محور ما در سال جاری خواهد بود که همه روسای محترم دانشکدهها باید بر اساس این پارادایم نوین مدیریتی برنامههای خود را همگون سازی کنند. طبیعتا نیاز به تحول، تغییر و ایجاد برنامههای نوین و خلاق در این زمینه حس میشود و جایگاه هر دانشکده باید متناسب با سلایق و علایق آن بازتبیین شود تا جایابی نوینی برای هر دانشکده در این مسیر شاهد باشیم.
راهاندازی فناوری تلهمدیسین و بیمارستان هوشمند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جهش قابل توجه در حوزه دانش از راه دور و آموزش مجازی را ظرفیت بالقوهای خواند که از پیش در دانشگاه وجود داشت و افزود: این دستاورد بسیار ارزنده که در این مدت کوتاه و در شرایط سکون آموزشی و اداری دانشگاه محقق شده است، جای تقدیر و تشکر دارد. در سال جاری باید بیش از گذشته به سمت مجازی سازی آموزشها پیش برویم.
وی با اشاره به اینکه دانشکدهها باید بر لبه دانش حرکت کنند، عنوان کرد: راهاندازی بیمارستان هوشمند باید به عنوان عامل تبلور اینترنت اشیا در حوزه سلامت مورد توجه قرار گیرد. راهاندازی فناوری تلهمدیسین نیز میتواند اقدامی مهم در حوزه درمان و آموزش به شمار رود. در همین راستا باید برنامههای راهبردی بانشاط و متناسب با شرایط بحرانی تعریف شود.
وی بر لزوم سنجش دانشکدههای دانشگاه با دانشکدههای هم تراز در مقیاس ملی و بینالمللی تاکید کرد و گفت: باید جایگاه دانشکدهها مرتب ارزیابی شود، اگر این اتفاق نیفتد دچار سکون نهادی خواهیم شد که این یک آسیب است. سنجش دانشکدهها به ما کمک میکند با نگاهی عمیقتر جایگاه جدیدتری داشته باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در سالهای اخیر رتبه اول آموزشی در بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تعلق دارد که این جایگاه باید حفظ شود و به حوزه پژوهش و فناوری نیز تعمیم داده شود. در این مسیر مستندسازی مهمترین اقدام است.
وی خطاب به روسای دانشکدهها اظهار کرد: اپیدمی کرونا فرصتی است تا مدیریت خود را در عرصه ملی محک بزنید. باید از این فرصت استفاده کنید تا بدرخشید و متناسب با نیازها برنامهریزی کنید.
معاون آموزشی دانشگاه: راهاندازی مرکز آموزشهای مبتنی بر شبیهسازی در دانشگاه
محمدمهدی صدوقی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این نشست ضمن ارائه گزارش مختصری از فعالیتهای این معاونت در زمان همه گیری کرونا، عنوان کرد: بلافاصله بعد از تعطیلی دانشگاهها شورای آموزش مجازی در معاونت تشکیل و راهبردهای توسعه و تحول آموزش الکترونیک دانشگاه تبیین شد.
به گفته وی شروع به کار سامانه نوید، اتصال به سامانه مجازی وزارت بهداشت، طراحی و راهاندازی مرکز آموزشهای مبتنی بر شبیهسازی در دانشگاه و راهاندازی مرکز جامع آزمونهای الکترونیک دانشگاه از دیگر اقدامات معاونت آموزشی دانشگاه به شمار می رود.
ایجاد زیرساختهای لازم جهت ارائه آنلاین و تعاملی دروس
وی با اشاره به اینکه برنامهریزیهای آموزش از راه دور پیش از بحران انجام شده بود، افزود: ۸۴۱ عضو هیئت علمی در زمینه ارائه آموزشهای الکترونیک دروس تئوری فعالیت کردند. همچنین ۱۵۴۸ درس فعال و ۸ هزار محتوا در سامانه نوید بارگذاری شده است؛ این اقدامات جایگاه چهارم در تعداد درس فعال در سامانه نوید را برای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ارمغان آورد. همچنین ۱۲ وبینار آموزشی در رشتههای مختلف با محوریت مقابله با کرونا برگزار شد.
صدوقی از ایجاد زیرساختهای لازم جهت ارائه آنلاین و تعاملی دروس خبر داد و افزود: تمام این اقدامات شاخص وبومتریکس دانشگاه را افزایش میدهد.
معاون آموزشی دانشگاه ضمن اعلام برگزاری ۷۲ جلسه دفاع از پایان نامه به صورت مجازی، تصریح کرد: مرکز جامع آزمون الکترونیک در دانشکده پزشکی در حال آمادهسازی است و برای افزایش ظرفیتها تلاش میکنیم.
به گفته وی، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در ارتقای آموزش تعاملی بر بستر مجازی، اختصاص بودجه آموزشی به دانشکدهها بر اساس عملکرد آنها، اعطای امتیاز ویژه به اعضای فعال هیئت علمی در این زمینه، از برنامههای آینده معاونت است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه : تولید انبوه ۶ محصول فناورانه طی ۲ ماه
افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این دیدار از ارائه ۱۰۱ طرح تحقیقاتی در ۲ ماه گذشته خبر داد و گفت: این تعداد مقام دوم ارائه طرح تحقیقاتی در کشور را از آن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کرد. همچنین برگزاری دو نمایشگاه فناورانه و ثبت ۱۵ مقاله که ۱۵ درصد تعداد مقالات کشوری در حوزه کرونا را شامل میشود، از جمله اقدامات معاونت تحقیقات و فناوری است.
وی ادامه داد: از طرفی چاپ ۶ کتاب و تولید ۶ محصول فناورانه، به ویژه تولید انبوه کیت تشخیص سریع کرونا در کارنامه دانشگاه به ثبت رسیده است.
زرقی ضمن اشاره به لزوم برنامه ریزی پژوهشی برای حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم، ادامه داد: راهاندازی مجتمع بینالمللی فناوری و نوآوری با ۱۰ زیرساخت آزمایشگاهی آماده به کار و ایجاد امکان استقرار ۸ مرکز شتابدهی تخصصی، بهره برداری از بیمارستان هوشمند و به کارگیری فناوری تله مدیسین از جمله برنامههای پژوهشی سال جاری دانشگاه است.
وی از تعریف دوره مجازی فلوشیپ پژوهشی با کمک دانشکده مجازی آموزش پزشکی و مدیریت خبر داد.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/