رفیق حریری با توطئه آمریکایی- صهیونیستی ترور شد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، «امیل لحود» رئیسجمهور اسبق لبنان (از ۲۴ نوامبر ۱۹۹۸ تا ۲۳ نوامبر ۲۰۰۷) در گفتوگو با شبکه المیادین به دخالت دیرینه آمریکا در امور لبنان اشاره کرد و گفت که این ارتش لبنان بوده که مانع عملی شدن توطئههای خارجی برای نابودی این کشور شده است.
رئیسجمهور اسبق لبنان در مورد تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه لبنان و مداخله آمریکا در امور داخلی آن تأکید کرد: «اسرائیل همواره تلاشهای خود برای ضربه زدن به ثبات کشور را تکرار خواهد کرد و وقتی من فرمانده ارتش بودم، سفیر آمریکا هم در امور ما دخالت میکرد و من با آن مخالفت میکردم».
لحود گفت: «به دلیل وجود مقاومت در لبنان و شکست اسرائیل، تلآویو میخواهد کشورمان را نابود کند، اما ارتش لبنان میهنپرست است و باید دقت شود همینگونه بماند».
او در ادامه صحبتهایش به دوران ریاست جمهوری خود بازگشت و گفت: «رفیق الحریری نخستوزیر اسبق و فقید این کشور پول به لبنان آورد و سیاستمداران را خرید».
لحود افزود: «آمریکا و اسرائیل تکفیریها را برای ترور رفیق الحریری و نابودی سوریه به خدمت گرفتند».
رئیسجمهور اسبق لبنان در بخشی از این گفتوگو با اظهارنظر در مورد طرح نجات اقتصادی که روز پنجشنبه برای کمک به رفع بحران اقتصادی این کشور به تصویب رسید، گفت: «این برای اولین بار از زمان استقلال لبنان است که یک طرح اقتصادی برای این کشور در حال تدوین است».
لحود ادامه داد: «برخی از احزاب برای ترساندن حسن دیاب (در باز کردن پروندههای فساد) تلاش میکنند، اما آنها شکست خواهند خورد»
به گفته لحود، اگر نخستوزیر تصمیم بگیرد در برابر این احزاب ایستادگی کند سرنگونی حکومت دیاب غیرممکن است و او قادر به چنین کاری است، زیرا فرد شایستهای است.
رئیسجمهور اسبق لبنان تأکید کرد: «من به دیاب میگویم که بر موضع خود مقاوم بماند زیرا قادر به انجام این کار است و به او میگویم که پولهای دزدیدهشده را برگرداند و نترسد».
لحود در مورد وضعیت اقتصادی لبنان گفت: «برخی از مقامات سپردههای مردم را در بانکها دزدیدند، اما مردم به دلیل اینکه گرسنه هستند نمیتوانند سکوت کنند و دیاب میتواند تغییر ایجاد کند بهخصوص در حال حاضر زیرا مردم از همهچیز آگاه هستند».
رئیسجمهور اسبق لبنان افزود: «تأمین نقدینگی مالی در کشور با بازگرداندن وجوه غارتشده آغاز میشود لحود همچنین صحبت از این کرد که او یک رئیسجمهور پیشین لبنان است درحالیکه نمیتواند پول خود را که در بانکی سپردهگذاری کرده است برداشت کند».
لحود برخی سیاستمداران لبنانی را متهم کرد که مانند مافیا رفتار میکنند و افزود: «آنها با هم سر جنگ دارند، اما غنائم را با یکدیگر به اشتراک میگذارند، چون همه دزد هستند هوای یکدیگر را دارند و از هم محافظت میکنند».
دولت لبنان روز پنجشنبه طرح نجات اقتصادی برای مقابله با وخامت اوضاع اقتصادی این کشور به تصویب رساند و میشل عون رئیسجمهور این کشور این روز را روز تاریخی برای لبنان توصیف کرد.
مناطق مختلف لبنان در روزهای گذشته شاهد اعتراضات به وخامت اوضاع اقتصادی این کشور و کاهش ارزش پول آن بوده که در برخی مناطق این اعتراضات به درگیری با نیروهای ارتش منجر شد.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/