دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 ارديبهشت 1399 - 00:02
پایگاه خبری-تحلیلی عربی 21؛

خسارت به صفر رسیدن بهای نفت آمریکا از جیب عربستان می‌رود/ نفت؛ ضامن امنیت خاندان آل سعود

یک پایگاه خبری عرب‌زبان در گزارشی نوشت: احتمال دارد رئیس‌جمهور آمریکا بخواهد ریاض را به دلیل خسارت‌های هنگفتی که به صنعت نفت این کشور وارد آمده است، به پرداخت غرامت وادار کند.
کد خبر : 486573

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، پایگاه خبری عربی 21 در گزارشی نوشت: سایت «اویل پرایس» آمریکا درباره عواقب سقوط بهای نفت آمریکا به‌دلیل جنگ بر سر بهای نفت میان عربستان و روسیه هشدار داد. بنابراین احتمال می‌رود دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بخواهد ریاض را به دلیل خسارت‌های هنگفتی که به صنعت نفت آمریکا وارد آمده است، به پرداخت غرامت وادار کند.


بیشتر بخوانید:


کاهش تولید نفت عربستان راه نجات آمریکا


چه مجازاتی در انتظار سعودی‌هاست؟ 


«سایمون واتکنز»، نویسنده آمریکایی در یادداشتی به موضوع احتمال اجبار عربستان به پرداخت بهای جنگ نفتی از سوی آمریکا پرداخت و نوشت: تصمیم آمریکا برای اعمال تحریم‌ها علیه عربستان عواقب شدیدی برای این کشور به‌دنبال خواهد داشت و باعث می‌شود ریاض تحت پیگرد قوانین داخلی آمریکا قرار گیرد و جرایمی معادل ارزش کل سرمایه‌گذاری‌های این کشور در آمریکا را که به حدود 1 تریلیون دلار می‌رسد، برای عربستان به‌دنبال خواهد داشت.


نفت عربستان


وی افزود: مجازات دولت ترامپ ممکن است شامل بلوکه شدن اموال عربستان در جهان، تحت تعقیب قرار گرفتن مسئولان ارشد شرکت آرامکو و درنهایت تجزیه آن به شرکت‌های کوچک شود. 


طبق این گزارش، مسئولان نزدیک به دولت ترامپ همه گزینه‌ها را مدنظر قرار داده‌اند که یکی از این گزینه‌ها ملزم کردن عربستان سعودی به پرداخت غرامت بابت به راه انداختن جنگ بهای نفت با روسیه است؛ اقدامی که باعث شده است در یک ماه گذشته بهای نفت آمریکا به‌شدت کاهش یابد و حتی به صفر و زیر صفر برسد. درواقع هدف آمریکا نه‌تنها در اختیار داشتن تضمین برای قراردادهای نفتی آینده، بلکه جبران خسارت‌های اقتصادی وارد آمده به بخش نفت و گاز با ادعای خیانت سعودی‌ها به شریک خود است. در این راستا برخی از مشاوران ارشد نزدیک ترامپ پیشنهاد ملزم کردن عربستان سعودی به پرداخت غرامت را مطرح کرده‌اند. 


بن سلمان و ترامپ


دونالد ترامپ و محمد بن سلمان


اویل پرایس می‌نویسد: تاریخ روابط آمریکا و عربستان به سال ۱۹۴۵ بازمی‌گردد که روزولت، رئیس‌جمهور وقت آمریکا و ملک عبدالله، پادشاه فقید عربستان در کانال سوئز و بر روی کشتی نیروی دریایی آمریکا با یکدیگر ملاقات کردند و روابط میان دو کشور را کلید زدند. بنا بر موقعیت‌های مختلف قراردادهای میان دو کشور امضا شده است و سعودی‌ها نفت را به بهای تضمین امنیت خاندان حاکم بر عربستان به آمریکا می‌فروختند؛ معامله‌ای که تا سال ۲۰۱۶ ادامه یافت. 


این نویسنده آمریکایی در ادامه گزارش خود آورده است: معامله میان آمریکا و عربستان در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ نیز ادامه یافت، ولی ترامپ معتقد بود پادشاه عربستان قدر خدمات زیادی را که آمریکا به خاندان حاکم بر عربستان ارائه می‌کند، نمی‌داند و به‌صراحت گفت که اگر حمایت‌های ارتش آمریکا نباشد، سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان دو هفته بیشتر در قدرت دوام نمی‌آورد.


واتکنز نوشت: در زمینه برهم زدن معامله حمایت از خاندان آل سعود آمریکا گزینه‌های متعددی دارد که برخی از آنها اجرایی هستند و برخی دیگر را نمی‌توان به مرحله اجرا در آورد. پیش از جنگ نفتی، ترامپ به‌صراحت گفته بود کاری می‌کند که پیش از این نکرده و در زمینه حمایتی، ده‌ها هزار نفر از کارگران بخش انرژی و شرکت‌های بزرگ خود را پشتیبانی می‌کند.



ترامپ با هدف دوشیدن خاندان سعودی و دریافت پول بیشتر از این کشور مدعی شده بود پادشاه عربستان قدر خدمات زیادی را که آمریکا به خاندان حاکم بر عربستان ارائه می‌کند، نمی‌داند. 



این کارشناس آمریکایی نوشت: رئیس‌جمهور آمریکا افزود قصد دارد تعرفه‌های گمرکی بر واردات  نفت عربستان اعمال کند، ولی از لحاظ عملی اعمال تعرفه‌های گمرکی بر نفت عربستان به جای نفت روسیه غیرممکن است، زیرا اولاً میزان واردات نفت آمریکا از عربستان حدود ۹۵ درصد بیشتر از روسیه است و وضع تعرفه بر نفت روسیه مشکلی برای شرکت‌های آمریکایی به وجود نمی‌آورد؛ دوم، اینکه اوضاع اقتصادی روسیه بسیار بهتر از عربستان است و تهدیدات نتوانسته به خطوط صادرات نفت این کشور آسیب وارد کند. 


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب