دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

سرقت زیر سایه کرونا/ شیوه‌های نوین کلاهبرداری اینترنتی را بشناسید

این روز‌ها که مردم شرایط بحرانی و سختی را پشت سر می‌گذارند، بازار ‏کلاهبرداران اینترنتی نیز داغ شده است، کلاهبردارانی که با فریب مردم، پول به جیب می‌زنند و هر ‏بار شگردی تازه را برای تبهکاری‌های خود پیدا می‌کنند.
کد خبر : 486125
کلاه تیتر.jpg

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا-امیرمحمدزندی؛ کرونا ویروس باعث تغیرات رفتاری بسیاری در جامعه شده است، رونق گرفتن خرید اینترنتی و یا استفاده از اپلیکیشن‌های مخصوص بانکی و پزشکی باعث شده تا بسیاری از سودجویان و هکرها به فکر خالی کردن حساب بانکی مردم باشند. گاهی شاهد افزایش فعالیت اپلیکیشن‌‌های مختلف در زمینه تست و شناسایی کرونا، خوداظهاری و پاسخ‌گویی به سؤالات مربوط‌ به کرونا، تب‌سنج و دیگر اپلیکیشن‌های مربوط به این ویروس هستیم که فاقد کارایی لازم بوده و گاهی اوقات به دنبال سرقت اطلاعات کاربران نیز هستند که هدایت به لینک‌ و درگاه‌های بانکی جعلی و سرقت اطلاعات هویتی و کاری از مهم‌ترین اهداف اپلیکیشن‌های جعلی طراحی‌شده است.


افزایش جرائم اینترنتی در ایام کرونایی


کلاهبرداری اینترنتی و استفاده از بدافزار نمونه‌ای از چندین راهکار هکر‌ها در ایام قرنطینه به شمار می‌آید؛ تورج کاظمی رئیس پلیس فتای پایتخت در گفتگو با خبرنگار حوزه انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در این مورد اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور و تأکید وزارت بهداشت به خانه ماندن تعداد کاربران فضای مجازی و استفاده از خرید اینترنتی بیش از پیش بیشتر شده است.


وی افزود: با افزایش کاربران اینترنتی در ایام کرونایی  طبیعتاً میزان جرایم در فضای سایبری نیز افزایش خواهد داشت.


رئیس پلیس فتای تهران بزرگ بیان کرد: البته با توجه رعایت شهروندان و اجرای طرح رمزهای یک‌بارمصرف، نسبت به پارسال شاهد کاهش پرونده‌ها بودیم ولی در زمینه کلاهبرداری اینترنتی به دلیل شیوع کرونا شاهد افزایش بودیم.


کاظمی بیان کرد: بسیاری با ایجاد سایت مجازی اقدام به فروش  داروهای تقلبی می‌کردند که طبق رصد پلیس فتا در حال رسیدگی به آنها هستیم البته برخی از آنها خارج کشور هستند که دسترسی به آنها سخت‌تر است.


                                             


انواع  روش‌های مجرمانه سارقان اینترنتی را بشناسید


مجرمان سایبری روش‌ها و اقدامات زیادی را در راستایی دستبرد به مردم انجام می‌دهند که در ادامه با چند روش آنها آشنا می‌شوید:


جمع‌آوری اطلاعات شخصی


در فضای مجازی مجرمان و کلاهبرداران اینترنتی به دنبال جمع‌آوری اطلاعات افراد برای کلاهبرداری از مدارک هویتی و سوءاستفاده از اطلاعات خصوصی آنان هستند. این کلاهبرداران با روش‌های مختلفی اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.


در یکی از روش‌ها افراد را به صفحات جعلی یا پیشین، هدایت کرده و اطلاعات کارت بانکی و اطلاعات بانکی افراد را سرقت ‌می‌کنند تا در فرصت بهتر یا در همان بازه زمانی با توجه به اینکه رمز پویا نیز فعال شده، اقدام به برداشت پول از حساب افراد فریب‌خورده کنند.


کلاهبرداری با عنوان کمک به بیماران کرونایی


کلاهبرداران با تبلیغات گسترده و نمایش تصاویر دلخراش در شبکه‌های اجتماعی از احساسات مردم سوءاستفاده کرده و اقدام به معرفی شماره حساب برای کمک به بیماران کرونایی و یا تهیه لوازم بهداشتی می‌کنند. چنانچه افراد قصد کمک انسان‌دوستانه را دارند، با مراجعه به سایت‌های معتبر این کار را انجام دهند. افراد می‌توانند کمک‌های خود را از طریق شماره حساب‌هایی که از سوی رسانه و خبرگزاری‌های رسمی و معتبر اطلاع رسانی می‌شود  واریز کنند.


                                                 


کلاهبرداری مالی در قالب فروش داروهای مقابله با کرونا


هرگونه تبلیغ و فروش دارو تحت عنوان درمان کرونا ویروس منوط به تأیید و اظهار نظر رسمی مسئولان و کارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و فروش دارو نیز در فضای مجازی جرم تلقی می‌شود. مراقب تبلیغات جعلی کلاهبرداران در فضای مجازی باشید.


سوءاستفاده از احساسات مردم


مجرمان سایبری با درج تصاویر غیر واقعی از نیازمندان در کانال‌ها، گروه‌ها و صفحات شبکه‌های اجتماعی از احساسات شهروندان سوءاستفاده کرده و تقاضای مبالغی برای کمک به نیازمندان می‌نمایند و در مواردی نیز به منظور پرداخت کمک‌های مالی شهروندان، آنها را به صفحات و درگاه‌های جعلی بانکی (فیشینگ) هدایت می‌کنند. شهروندان در صورت کمک به نیازمندان حتماً باید از طریق مراکز معتبر از قبیل کمیته امداد امام خمینی (ره) و یا جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند و هرگز فریب اینگونه صفحات و گروه‌های جعلی را نخورند و از پرداخت مبالغ به حساب این گونه افراد خودداری نمایند.


                                         


درج آگهی کار روشی نوین


کلاهبرداران با درج ‌آگهی‌هایی تحت عنوان کار در منزل، کسب درآمد در منزل، در خانه میلیونر شوید از طریق سایت‌های کاریابی و یا سایت‌های آگهی محور از شهروندان مبالغی را هرچند اندک به‌عنوان ثبت نام و ارسال مواد اولیه، دریافت و پس از واریز پول از طرف قربانی به حساب کلاهبرداران، دیگر پاسخگوی تماس‌ها و پیام‌های آنها نمی‌شوند.


                                             


کلاهبرداری به بهانه برنده شدن در قرعه‌کشی


این روش که جزو قدیمی‌ترین روش‌های کلاهبرداری است، هنوز هم قربانیان زیادی را می‌گیرد. در این روش کلاهبرداران سایت‌های قرعه‌کشی راه‌اندازی کرده و هر فردی را که به این سایت مراجعه کند، به عنوان برنده اعلام می‌کنند. سپس کلاهبرداران در تماس با قربانی خود مدعی می‌شوند او برنده صدها هزار تومان پول نقد در قرعه‌کشی شده و با گرفتن شماره کارت مدعی می‌شوند پول به حساب فرد واریز می‌شود. شیادان اینترنتی پس از چند روز با قربانی تماس گرفته و مدعی می‌شوند پول به حساب آنها واریز شده و در صورتی که پول در حساب نیست طعمه با آنها تماس گرفته تا مشکل رفع شود.


هنگامی که قربانی برای بررسی حساب مراجعه می‌کند، متوجه می‌شود پولی در حسابش نیست و با کلاهبرداران تماس می‌گیرد. در این لحظه متهمان با چرب‌زبانی طعمه خود را پای دستگاه خودپرداز کشانده و به جای واریز پول به حسابشان از حساب آنها برداشت می‌کنند.


اهمیت آموزش


به نظر می‌رسد کرونا ویروس تا چند ماه دیگر مهمان کشورمان است و این موضوع اهمیت آموزش در زمینه مقابله با کلاه‌برداری‌ اینترنتی را افزایش می‌دهد لذا باید پلیس فتا و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز به مردم آموزش‌های لازم  جهت مقابله با انواع کلاهبرداری‌های هوشمند اینترنتی را بدهند.


انتهای پیام/4148/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب