استفاده از شبکه اجتماعی «شاد» برای همه خانوادهها مقدور نیست
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا زهرا آیت اللهی، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده پیرامون راهاندازی شبکه شاد بیانیهای را منتشر کرد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
یکی از آسیبهایی که از شرایط ناشی از ابتلا به ویروس کرونا بهوجود آمده است وضعیت آموزش در کشور است.
وقتی مدارس تعطیل شد، همه دست اندرکاران آموزش کشور به دنبال راه حلی برای حل این معضل بودند که در زمانی که مدارس تعطیل است آموزش تعطیل نشود.
مدارس تمهیداتی را انجام دادند و موفقیتهایی هم کسب کردند. آموزش و پرورش هم برای حل این مشکل شبکه اجتماعی "شاد" را راه اندازی کرد.
راه اندازی این شبکه علیرغم آثار مثبت، مسائل و مشکلاتی را نیز به دنبال دارد که باید مورد توجه مسئولین محترم آموزش و پرورش قرار گیرد.
استفاده از شبکه اجتماعی "شاد" نیاز به تلفنهای همراهی دارد که قابلیت دانلود نرم افزار این برنامه را داشته باشد. قدر مسلم خانواده های زیادی در سراسر کشور به این تلفنهای همراه با قابلیت مناسب دسترسی ندارند و توانایی مالی خرید گوشی مناسب را هم ندارند.
علاوه بر آنکه هر شماره موبایل در برنامه "شاد" مختص یک نفر است و خانوادههایی که چند فرزند دانش آموز دارند یا معلمی که هم خودش برنامه شاد را بهعنوان معلم استفاده میکند و هم فرزند دانش آموزش نیاز به این برنامه دارد گاه نیاز به چند تلفن همراه دارند.
فقدان شبکه اینترنت در مناطق محروم کشور و روستاهای دور افتاده یکی دیگر از مشکلات مهم وقابل توجه در بهرهبرداری عادلانه از شبکه "شاد" است.
توجه به این مشکلات در حالی اهمیت بیشتری پیدا میکند که قوانین و مقررات کشور بر موضوع عدالت آموزشی تأکید زیاد دارد از جمله:
ماده 3 اصل سوم قانون اساسی بر آموزش و پرورش رایگان برای همه در تمام سطوح تأکید دارد. بند 79 منشور حقوق و مسئولیتهای زنان در جمهوری اسلامی ایران بر "حق برخورداری زنان و دختران مناطق محروم از حمایتهای خاص در امر آموزش" تأکید میکند و بند 34 نقشه سند مهندسی فرهنگی نیز بر "تأمین عدالت آموزشی" تأکید دارد.
لذا با تکیه بر قوانین بالادستی در کشور و مشکلاتی که در بهره برداری از شبکه "شاد" برای خانواده ها وجود دارد و عدم امکان برخورداری از این شبکه برای تعداد زیادی از دانش آموزان عزیزمان که منجر به شکاف تحصیلی بین اقشار مختلف دانش آموزان در سراسر کشور خواهد شد.
مسئولین آموزش و پرورش باید تدبیری بیاندیشند و موضوع را به نحوی مدیریت کنند تا در اسرع وقت و در شرایط حاکم بر کشور و وجود نگرانیهای ناشی از اشاعه ویروس کرونا و قرنطینه دغدغه اولیاء دانش آموزان را برای تحصیل فرزندانشان کاهش دهند تا عدالت آموزشی در کشور رعایت شود.
زهرا آیت اللهی
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده
انتهای پیام/4127
انتهای پیام/