دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

آیا پس از جوجه‌ها احتمال زنده به گور شدن مرغ‌ها نیز وجود دارد؟

در حالی که در چند روز گذشته موضوع زنده به گور کردن جوجه‌ها بسیاری از هموطنان را آزرده خاطر کرده بود؛ امروز رییس هیأت مدیره اتحادیه مرغداران گفته است: چنانچه روند کنونی ادامه داشته باشد مرغداران مرغ خود را زنده به گور خواهند کرد.
کد خبر : 485834
184A2756_resize.JPG

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، در روزهای اخیر انتشار فیلم‌هایی از معدوم سازی جوجه های یک‌روزه در فضای مجازی، واکنش‌های مختلفی را از سوی مردم و مسئولین به همراه داشته است. به طور معمول تولیدکنندگان جوجه یکروزه اگر نتوانند محصول خود را پیش فروش کنند، تخم مرغ ها را در مرحله «ستر» و پیش از تبدیل شدن به جوجه، معدوم می کنند؛ مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزیر جهادکشاورزی در رابطه با معدوم سازی اخیر جوجه ها گفته است: «به دلیل افت قیمت جوجه‌هایی که در جوجه‌کشی باقی می‌مانند و پس از ۲۴ ساعت از عمرشان دیگر بفروش نمی‌روند، برخی پرورش‌دهندگان جوجه مجبور به معدوم‌سازی جوجه‌های مازاد شده‌اند».
تخم مرغ برای تبدیل به جوجه شدن حدود ۱۸ روز دوره ستر را طی می کند و سه روز هم در وضعیت «هچر» قرار داده می شود تا جوجه سر از تخم بیرون بیاورد.


انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه نیز در ابتدا اعلام کرده بود که کمبود دان عامل معدوم سازی جوجه هاست، این در حالی است که پس از جنجالی شدن خبر معدوم سازی جوجه ها در بیانیه ای دیگر اعلام کرد« حذف تخم مرغ ها در تاریخ 30 و 31 فروردین 99 در دستگاه ستر انجام می شود و مزارع مرغ مادری که تولید جوجه یک روزه کرده اند حق معدوم سازی ندارند». پس از آن غلامعلی فارغی رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه کشور، با مقصر خواندن ستاد تنظیم بازار در این اتفاقات گفت: شرکت پشتیبانی امور دام می‌توانست با تحویل دان و نهاده کافی و نه قطره‌چکانی به مرغداری‌های گوشتی جلوی فاجعه را بگیرد اما در این زمینه از اختیار کافی برخوردار نیست و اگرچه ستاد تنظیم بازار از همه اختیارات لازم در این زمینه برخوردار بود اما در عمل کاری نکرد بنابراین مقصر اصلی جوجه‌کُشی‌ها ستاد تنظیم بازار است نه تولیدکنندگان.


پس از ماجرای معدوم سازی جوجه‌ها محمودی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران به برخورد جدی با معدوم کنندگان تاکید کرد و گفت: معدوم‌سازی جوجه‌های یک روزه اقدامی غیر انسانی،  غیر علمی و مصداق حیوان آزاری است. این جوجه‌ها صاحب روح و جان هستند و زنده به گور کردن آن‌ها هر وجدانی را به درد می‌آورد. سایر واحدهای تولید جوجه بدانند که اگر اقدام به چنین کاری کنند قطعا محیط زیست بر اساس قانون با آن‌ها برخوردی جدی خواهد داشت.​​​​​​


به زودی مرغداران، مرغ‌هایشان را زنده به گور خواهند کرد


تمامی این اظهار نظرات در حالی است  که معاون وزیر جهاد کشاورزی کشتن جوجه ها را عادی قلمداد کرده و تنها انتشار فیلم آن را تخلف خوانده، معاون امور تولید دام وزارت جهاد کشاورزی گفته است: معدوم‌سازی 3 میلیون قطعه جوجه در ماه کاملا طبیعی است و نباید این فیلم ها در فضای مجازی منتشر می شد، به همین دلیل طی نامه ای به دادستانی خواستار برخورد با عوامل آن هستیم.


رییس هیأت مدیره اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار استان تهران هم به احتمال زنده به گور شدن مرغ‌ها در مرغداری‌ها اشاره کرده و گفته است: از یک سو مرغداران، مرغ‌هایی را که پرورش داده‌اند روی دستشان مانده و وزن مرغ‌ها به بالای 3 کیلوگرم رسیده و نهاده برای خوراک آنها و دارو و واکسن برای نگهداری آنها وجود ندارد و از سویی خریداری هم پیدا نمی‌شود آنها را از ایشان بخرد که چنانچه این رویه به همین صورت ادامه پیدا کند به زودی مرغداران، مرغ‌هایشان را زنده به گور خواهند کرد.


با توجه به موارد ذکر شده روند معدوم سازی در گذشته وجود داشته و در آینده هم احتمالا وجود خواهد داشت. به نظر می‌رسد اگر قرار باشد معدوم سازی جوجه یا مرغ و هر موجود زنده یا مواد غذایی از بین برود، باید سازوکار مناسبی از سوی دولت پیش بینی شود. این سازوکار باید در عین حالی که بازار مواد غذایی را کنترل می کند به ضرر و زیان‌های تولید کننده نیز توجه کافی را داشته باشد.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب