دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دانشجویان کدام دانشگاه‌ها می‌توانند نمره مردودی خود را اصلاح کنند؟

شیوع ویروس کرونا و توسعه آموزش‌های الکترونیکی در دانشگاه‌ها باعث شده تا برخی از دانشجویان نگران نمرات پایان ترم خود باشند و این سوال ذهن آنها را مشغول کرده است که اگر در امتحان نتیجه خوبی نگرفتند، می‌توانند آن را جبران کنند یا نه.
کد خبر : 485472

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها که به خاطر شیوع ویروس کرونا در جهان و ایران دانشگاه‌ها دست به گریبان آموزش مجازی شده‌اند بسیاری از دانشجویان نگرانند که چگونه می‌توانند نمرات پایین خود را در این ترم تحصیلی اصلاح کنند.


در این میان دانشگاه آزاد اسلامی در بخشنامه‌ای که در 31 فروردین‌ماه صادر کرد، این امکان را برای دانشجویان این دانشگاه فراهم کرد. حال سؤال مهم این است که دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی چگونه می‌توانند نمره مردودی خود را اصلاح کنند؟


براساس دستورالعمل دانشگاه آزاد اسلامی؛ آن دسته از دانشجویان پزشکی که در کلاس‌های مجازی و امتحانات پایان ترم شرکت کرده و نمره قبولی اخذ نکرده‌اند، می‌توانند تا پایان سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ مازاد بر واحدهای انتخابی و تا سقف سه درس و حداکثر 6 واحد را مجدداً بدون پرداخت شهریه انتخاب و نمره خود را جبران کنند.


ثبت نمرات جبرانی در کارنامه در ترم دوم سال ۹۸ -۹۹ خواهد بود. مسئول برنامه‌ریزی و اجرایی کردن مناسب این سیاست معاونان و رؤسای دانشکده‌های علوم پزشکی واحدها خواهند بود.


همچنین آن دسته از دانشجویان غیرپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی که در کلاس‌های مجازی شرکت کرده و تا سقف سه درس و حداکثر 6 واحد را در دوره کاردانی و کارشناسی، نمرات کمتر از ۱۲ و در دوره تحصیلات تکمیلی نمره کمتر از ۱۴ کسب کنند، می‌توانند تا پایان سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ مازاد بر واحدهای انتخابی مجدداً بدون پرداخت شهریه انتخاب واحد نموده و نمره خود را جبران کنند. مسئول برنامه‌ریزی و اجرایی کردن مناسب این سیاست معاونین آموزشی واحدها خواهند بود.


این در حالی است که دانشجویان بسیاری از دانشگاه‌ها از این امکان برخوردار نیستند. علی اشرفی‌زاده، معاون آموزشی دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی درباره درخواست دانشجویان خواجه نصیر درباره عدم حذف نمرات مردودی از کارنامه، گفت: «در حال حاضر مطابق مقررات فعلی معاونت آموزشی دانشگاه حذف نمره مردودی از کارنامه دانشجویان امکان‌پذیر نیست.»


البته این تصمیم دانشگاه آزاد اسلامی سبب شد که بسیاری از دانشجویان دانشگاه‌های دیگر خواستار ایجاد این امکان شوند و علی خاکی صدیق درباره آن گفت: «وزارت علوم پیش از ابلاغ دستورالعمل نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم به دانشگاه‌ها در ایام شیوع ویروس کرونا، یک نسخه اولیه تهیه و برای دریافت پیشنهادها و راهکارهای دانشگاه‌ها آن را به مراکز آموزش عالی دولتی ارسال کرد.


وی افزود: در یکی از بندهای این پیش‌نویس به حذف نمره از امتحانات پایان ترم اشاره شده بود اما در جمع‌بندی نهایی و ابلاغ آن به دانشگاه‌ها حذف شد.


معاون آموزشی وزیر علوم تأکید کرد: حذف نمره از امتحانات پایان ترم هیچ ارتباطی به دوران کرونا ندارد و تعدادی از دانشگاه‌ها پیش از شیوع ویروس کرونا هم حذف نمره را اجرا می‌کردند؛ به‌عنوان‌مثال، دانشگاه صنعتی شریف حذف نمره را در برخی دروس اعمال می‌کند.


حال باید بسیاری از دانشجویان منتظر باشند که آیا مقررات آموزشی دانشگاه‌ها اجازه اصلاح نمره را به آن‌ها می‌دهد یا نه؟ چراکه از سخنان معاون آموزشی وزارت علوم پیداست که چنین امکانی وجود داشته ولی رغبت چندانی برای آن وجود ندارد.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب