سینمای آنلاین یک پروژه ملی است
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی رادیو گفتوگو رییس انجمن صنفی VOD در برنامه «سینما معیار» رادیو گفتوگو عنوان کرد: بعد از شیوع کرونا سرویسهای VOD رشد خیلی خوبی داشتند. این رشد در چند سطح اتفاق افتاد. یکی اینکه شاخصههای کاربران فعال را بیشتر کردند. کاربرانی بودند که به فرض اگر در ماه سه فیلم نگاه میکردند اکنون 15 فیلم نگاه میکنند. در واقع تعداد کاربران فعال رشد کرده است.
وی ادامه داد: از طرفی دیگر به خاطر اینکه مردم ارتباط مستقیمی با گوشیهای خود داشتند، هزینه تبلیغات به شدت کم شد لذا کاربر جدید نیز اضافه شده است.
صراف عنوان کرد: بنابراین شیوع بیماری کرونا فرصتی را به وجود آورد که مردم در خانهها باشند و این خانه بودن مصرف کاربران را در فضای VOD به شدت افزایش داد. این اتفاق در ایران هم افتاد و ما در سرویسهای VOD ایرانی بین دو تا پنج برابر افزایش کاربر و ترافیک داشتیم. الان نزدیک چهار میلیون یا بیشتر به کاربر فعال در حوزه VOD رسیدهایم. کرونا با همه مصائبی که برای دنیا داشته به سرویسهای VOD خیلی کمک کرده است.
او در رادیو گفتوگو درباره کاربر فعال، گفت: در سرویسهای VOD قبل از کرونا به کاربری گفته میشد که در ماه و در سرویس حداقل سه فیلم ببیند. امروز که این اتفاق افتاده در سرویسهای مختلف مبتنی بر رویکردهایشان از 8 فیلم تا 25 فیلم افزایش پیدا کرده است. به همین جهت مصرف ترافیک نیز در ایران افزایش داشته و همه سرویسدهندگان اینترنت در کشور تقریبا به نهایت حد خود رسیدهاند.
رییس انجمن صنفی VOD خاطرنشان کرد: البته این ترافیک فقط مختص VOD نیست. اینستاگرام و سرویسهای خارجی نیز به همین میزان افزایش پیدا کردند ولی اثرش را روی VOD گذاشته است.
صراف درباره اکران اولین فیلم سینمایی به صورت آنلاین نیز تصریح کرد: در ایران حدود 600 سالن سینما داریم ولی در دنیا فقط یک شرکت آمریکایی 8 هزار سالن دارد. در ترکیه تقریبا نزدیک به هزار و چند سالن وجود دارد. اما کرونا باعث شد همه این سالنها تعطیل شوند و همه دنیا به این فکر بیفتند که وارد پخش آنلاین شوند. البته اتفاق جدیدی نبود و قبلا هم نت فیلیکس فیلمهایی را که میساختند اکران میکرد.
او معتقد است: وقتی درباره مفهوم سینمای آنلاین حرف میزنیم یک پروژه ملی است دلیلش هم این است که اگر من به عنوان یک سرویس فیلمی را اکرانِ آنلاین کنم هر اتفاقی که برای آن فیلم بیفتد مسئولیتش با من است.
ما از طرف انجمن VOD طرحی را به آقای انتظامی دادیم که این کار قابل انجام است ولی شرایطی لازم دارد یعنی این کار به یک ستاد واکنش سریع لازم دارد به طوری که یک نماینده از قوه قضاییه، وزارت ارتباطات، وزارت ارشاد و صنوف سینمایی در آن ستاد باشند تا وقتی اکران شروع میشود هماهنگیهای لازم انجام شده باشد یا اگر سایتی این فیلم را استفاده کرد ظرف کمتر از نیم ساعت فیلتر شود.
صراف تاکید کرد: وقتی درباره مفهوم سینمای آنلاین حرف میزنیم یک موضوع تجاری نیست که من به عنوان سرویسدهنده انجامش دهم. نیاز به یکسری هماهنگی دارد چون سرمایههای فرهنگی کشور است و ریسک بالایی هم دارد.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/