رکود اقتصادی بدتری با آغاز موج دوم کرونا در انتظار اروپا خواهد بود/کنارهگیری موساد از برنامه مقابله با کرونا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا که کشورش ازلحاظ میزان ابتلا و مرگومیر در زمینه کرونا در صدر کشورهای دنیا قرارگرفته مدعی شده دنیا به اقدامات آمریکا در این زمینه احترام میگذارد.
رئیسجمهور آمریکا گفت: «کل دنیا دارد ما را نگاه میکند. آنها به کارهایی که ما میکنیم خیلی احترام میگذارند.» ترامپ مدعی شد آمریکا در حال ارسال دستگاه تنفس مصنوعی برای مکزیک، هندوراس، اندونزی، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا و آلمان است.
وی همچنین ساعاتی قبلتر هم مدعی شده بود که اقدامات دولت او موجب کاهش مرگومیر در این کشور شده است. 52 هزار و 185 نفر براثر ابتلا به کرونا در آمریکا جان باختهاند که بیشترین آمار مرگومیر براثر این بیماری در جهان است.
راز نسخه شفابخش ترامپ برای درمان کرونا!
یک رسانه انگلیسی راز سخنان عجیب «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا درباره تزریق مواد ضدعفونیکننده به بدن برای مبارزه با ویروس کرونا را فاش کرد. روزنامه گاردین نوشته رئیس یکی از گروههای فعال در زمینه دلالی مایع سفیدکننده و ضدعفونیکننده که در حال تبلیغ این ماده بهعنوان «درمانی معجزهآسا» برای کرونا بوده هفته گذشته نامهای به ترامپ نوشته است. «مارک گرینون» در نامه به ترامپ نوشته است که کلرین دیاوکساید «یک ماده سمزدای شگفتانگیز است که میتواند ۹۹ درصد از عوامل بیماریزا در بدن را از بین ببرد.» او در این نامه همچنین نوشته این ماده میتواند انسان را «از شر کووید-۱۹ خلاص کند.» ترامپ چند روز بعد از این نامه در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که میتوان از این ماده برای از بین بردن کرونا استفاده کرد.
کرونا سایه به سایه به دنبال ارتش آمریکا
وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در میان پرسنل این وزارت به 6 هزار و 213 نفر رسیده است. بر اساس اعلام پنتاگون، درمجموع 3 هزار و 919 نفر از نظامیان ارتش آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده که از این تعداد 1239 نفر آنها بهبود یافتهاند. همچنین با مرگ دو نفر دیگر از پرسنل پنتاگون، مجموع قربانیان کرونا به 26 نفر رسیده است.
بیشتر بخوانید:
از سوی دیگر، ویروس کرونا در یکی دیگر از ناوهای آمریکا شیوع یافته است. بر اساس گفته یکی از مقامهای نیروی دریایی آمریکا، ویروس کرونا در ناو «USS Kidd» شیوع یافته و دستکم 18 نفر به این ویروس مبتلا شدهاند. همچنین یک مقام نظامی آمریکا روز گذشته گفت که در ۲۶ ناو جنگی این کشور موارد مبتلا به ویروس کرونا گزارششده است.
این در حالی است که نیروی دریایی آمریکا به وزیر دفاع این کشور توصیه کرد فرمانده برکنار شده ناوهواپیمابر تئودور روزولت را بار دیگر در سمت خود ابقاء کند. رسانههای غربی از واشنگتن گزارش دادند، نیروی دریایی آمریکا روز گذشته (جمعه) این توصیه را به مارک اسپر، وزیر دفاع این کشور اعلام کرد. پیش از این به دنبال انتشار نامه «برت کوزیر» این فرمانده ناو هواپیمابر روزولت در مطبوعات در مورد وضعیت اسفناک خدمه مبتلا شده این کشتی به ویروس کرونا، پنتاگون این فرمانده را برکنار کرده بود.
ناو هواپیمابر تئودور روزولت
توماس مودلی، معاون وزیر نیروی دریایی آمریکا پیشتر در این زمینه مدعی شده بود: کوزیر نه به دلیل افشای نامه وی در مطبوعات بلکه به دلیل تأثیر شیوع ویروس کرونا بر وی و بر مدیریت حرفهای او بر ناو برکنار میشود. فرمانده کوزیر به این دلیل برکنار شد که نامه وی از طریق یک سیستم ناامن به بیرون از زنجیره فرماندهی نیروی دریایی ارسال شد. پنتاگون در بیانیهای اذعان کرد که مارک اسپر نتایج تحقیقات اولیه در مورد اتفاقات این ناوهواپیمابر را دریافت کرده اما خواهان بازبینی کپی نوشتاری از تحقیقات کامل شده در این زمینه است.
افزایش مصرف مواد مخدر در میان صهیونیستها در دوره قرنطینه
یک سازمان فعال در زمینه تأمین حشیش (ماریجوانا) برای معتادان به این ماده در رژیم صهیونیستی از افزایش ۳۳۰ درصدی آن در دوره قرنطینه و نقش وزارت بهداشت این رژیم در افزایش تقاضا برای خرید این ماده مخدر پرده برداشت. گفتنی است رژیم صهیونیستی از سال 2016 استفاده از آنچه را ماریجوانا برای مصارف پزشکی توصیف کرده در داخل فلسطین اشغالی آزاد و کاشت آن را در شرایطی آزاد اعلام کرد و با وجود آنکه وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی هم ماریجوانا را بهعنوان یک دارو به رسمیت نمیشناسد؛ اما با اهداف تجاری و کسب درآمد بیشتر این ماده هماکنون در داروخانههای فلسطین اشغالی توزیع میشود. به اعتراف رسانههای صهیونیست گرچه تولید و توزیع این ماده در خارج از چارچوب معینشده در قانون ممنوع است؛ اما بهطور عملی شاهد فعالیت گسترده طرفهای زیرزمینی هستیم که اکثر با حمایت طرفهای رسمی صهیونیستی به کار خود ادامه میدهند.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی و سازمان امنیت خارجی اسرائیل (موساد) از قصد خود برای خارج شدن از مرکز کنترل بیماری کرونا در اراضی اشغالی که در بیمارستان شیبا تشکیل شده خبر دادند. ارتش اسرائیل و موساد در فراهم کردن تجهیزات تنفسی، آزمایشگاهی، پیشگیرانه و دارو از خارج و معمولاً با روشهای محرمانه اقدام میکنند. این روزنامه به نقل از یک مقام مسئول در وزارت بهداشت اسرائیل افزود: تعداد عناصر امنیتی در مرکز کنترل شیبا بهطور قابلتوجهی کاهشیافته است و ما احساس میکنیم آنها از این کشتی در حال غرق خارج میشوند و جایگاه آنها در حال خالی شدن است.
در سرزمینهای اشغالی، 15 هزار و 58 نفر به کرونا مبتلا شده و 194 نفر نیز جان باختهاند.
تشدید افزایش اقدامات افغانستان برای مدیریت کرونا
دولت افغانستان برای مدیریت بهتر ویروس کرونا با هدف جلب کمکهای بینالمللی، تلاشهای خود را برای هماهنگی با بانک جهانی، کشورهای کمککننده و نهادهای بینالمللی تشدید کرد. دولت افغانستان بهتازگی کمیته کاری مشترکی را با بانک جهانی ایجاد کرده است تا بتواند برای کمک به فقرا و بخش مستضعف جامعه افغانستان که از گسترش ویروس کرونا متأثر شدهاند، برنامههای خود را زودتر آغاز کند. کاخ ریاست جمهوری افغانستان در اطلاعیهای اعلام کرد که محمد اشرف غنی با «هنری کرالی»، رئیس بخش افغانستان در بانک جهانی، از طریق ویدئوکنفرانس در رابطه با تعهدات مالی بانک جهانی بهمنظور مبارزه با ویروس کرونا، بحث و گفتوگو کرد. غنی گفته است که برای کمک به افراد مستحق و بیبضاعت به همکاری ثروتمندان و شرکایی مانند بانک جهانی، نیاز است. بانک جهانی برای مبارزه با ویروس کرونا در افغانستان متعهد به کمک ۱۰۴ میلیون دلاری شده است که به گفته مقامات دولتی ۶۰ درصد این کمکها از طریق مؤسسات انجام خواهد شد.
هزار و 351 نفر از مردم افغانستان به کرونا مبتلا شده و 43 نفر از آنها تاکنون فوت کردهاند.
مشارکت اتحادیه اروپا در ابتکار جهانی برای مقابله با کرونا
جدیدترین اخبار کرونایی از اتحادیه اروپا حاکی از آن است که در اسلواکی بازنشستگان و نمایندگان اپوزیسیون علیه محدودیتهای ضد کرونایی ازجمله اینکه افراد مسن تنها مواقع مشخصی میتوانند برای خرید به بیرون بروند اعتراض کردهاند.
خبرها همچنین حاکی از آن است که سازمان بهداشت جهانی، اتحادیه اروپا و بسیاری کشورها میخواهند منابع خود را در مبارزه با ویروس کرونا به اشتراک بگذارند. یک ابتکار عمل جهانی باید کار داروها، تستها و واکسنها علیه ویروس کرونا را تسریع کرده و نتایج را در اختیار همه کشورها قرار دهد.
صدراعظم آلمان، رئیسجمهور فرانسه و سران بسیاری کشورها و نمایندگان سازمانهای بینالمللی حمایت خود از این ابتکار عمل را اعلام کردهاند. قرار است در 4 ماه می (15 اردیبهشت) در یک نشست با موضوع واکسن کرونا درباره گامهای بعدی مشاورههایی صورت گیرد. آمریکا در این ابتکار عمل بینالمللی مشارکت نمیکند.
نتایج جدیدترین نظرسنجی هم نشان میدهد که حدود سهچهارم شهروندان آلمانی (73 درصد) انتظار رکود اقتصادی در آلمان پیامد بحران کرونا را دارند. تعداد افرادی که چنین دیدگاهی دارند نسبت به نظرسنجی قبلی حدود 26 درصد افزایش پیداکرده بود. این نظرسنجی به سفارش «زد.دی.اف» آلمان انجام شد. انستیتو رابرت کخ آلمان هم با وجود بهتر شدن اوضاع همچنان از شهروندان خواسته است قوانین ضد کرونایی را رعایت کنند. اولین کاهش محدودیتها برای شهروندان ساکن مناطق مرزی آلمان و فرانسه هم در دستور کار قرار گرفته است. وزارت کشور آلمان اعلام کرده خانوادههایی که در دو طرف این مرزها زندگی میکنند میتوانند مجدداً و بعد از یک قرنطینه حدود 5 هفتهای یکدیگر را ببینند. در آلمان 154 هزار و 999 نفر مبتلا و 5 هزار و 760 جانباخته براثر کرونا ثبتشده است.
انتقال یک بیمار انگلیسی مبتلا به کرونا به بیمارستان
فرانسه هم میخواهد در اواخر ماه می دراینباره تصمیمگیری کند که چه موقع کافهها و رستورانها باید آغاز به کار کنند. وزیر دارایی فرانسه دراینباره گفته است که هیچچیز بدتر از باز شدن عجولانه این اماکن و اجبار برای تعطیلی مجدد آنها نیست. این هم برای رستورانداران و هم مردم دلسردی بزرگی است. 159 هزار و 828 فرانسوی به کرونا مبتلا و 22 هزار و 245 نفر هم براثر این بیماری درگذشتهاند.
لهستان هم اعلام کرده که مدارس و کودکستانها در این کشور تا 24 ماه می (4 خرداد) تعطیل خواهد بود. لهستان ازجمله اولین کشورهای اروپایی بود که اقدامات محدودکننده ضد کرونایی را در این کشور تصویب کرد. این کشور همگام با سایر کشورهای اروپایی کاهش گامبهگام محدودیتهای ضد کرونایی را در دستور کار قرار داده است. هلندیها 494 قربانی و 10 هزار و 892 بیمار کرونایی ثبت کردهاند.
بر اساس تصمیمات اتخاذشده در ایتالیا کافهها، رستورانها و آرایشگاهها میتوانند از 18 ماه می (29 اردیبهشتماه) دوباره آغاز به کار کنند. همچنان برخی اقدامات محدودکننده و رعایت فاصله اجتماعی در این کشور برای مقابله با شیوع کرونا برقرار است. آمارهای رسمی در ایتالیا حداقل 25 هزار و 969 نفر براثر کرونا جان خود را از دست دادهاند. از 9 ماه مارس قرنطینه سختگیرانهای برای مقابله با شیوع کرونا در این کشور برقرار شد.
رکود شدید اقتصادی در اروپا
کمیسر صنایع اتحادیه اروپا هم کاهش رشد اقتصادی 5 تا 10 درصد را در اتحادیه اروپا به دلیل شیوع کرونا پیشبینی کرده و تأکید کرده که اگر شرایط بهبود پیدا نکند و موج دوم کرونا ایجاد شود، رکود اقتصادی بدتری هم در انتظار اروپا خواهد بود. این در حالی است که رئیس شرکت هواپیمایی لوفتهانزای آلمان هم در بحران کرونا کاهش حدود 10 هزار شغل را انتظار دارد. وی در نامهای به کارمندان این شرکت گفت: ناوگان هوایی حدود 100 هواپیما را از رده خارج کرده است.
بر اساس ارزیابی مؤسسه بازار کار و تحقیقات حرفهای (IAB) در صورت لغو گامبهگام محدودیتهای ضد کرونایی تا پایان سال جاری میلادی شمار بیکاران در آلمان به بیش از نیم میلیون نفر افزایش مییابد.
بر این اساس در ماه آینده شمار بیکاران موقتاً به حدود 3 میلیون افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین این محققان پیشبینی رکود اقتصادی برای آلمان در سال جاری میلادی را داشتهاند و انتظار دارند که تولید ناخالص ملی واقعی در سال جاری میلادی حدود 8.4 درصد کاهش پیدا کند.
وزارت بهداشت ترکیه نیز اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته در این کشور 3 هزار و 122 مورد جدید ابتلا به کرونا ثبتشده و ۱۰۹ نفر هم براثر ابتلا به این ویروس جان باختند. مقامهای ترکیه در ادامه اطلاعرسانی درباره وضعیت شیوع ویروس کرونا در این کشور آمار جدیدی از شمار مبتلایان و جانباختگان ارائه کردند.
طبق اعلام وزارت بهداشت ترکیه، مجموع کل مبتلایان کرونا در ترکیه به 104 هزار و 912 نفر و شمار فوتیها به 2 هزار و 600 نفر افزایشیافته است. به گفته مقامهای ترکیه، در ۲۴ ساعت گذشته تعداد 38 هزار و 351 آزمایش ابتلا به ویروس کرونا گرفتهشده است. وزارت بهداشت ترکیه همچنین خبر داده که تاکنون درمجموع 21 هزار و 737 تن از مبتلایان کرونا در این کشور معالجه شده و به خانه برگشتهاند.
اعتراض زندانیان آرژانتینی به شیوع کرونا در زندان
بازداشتیها در زندانی در «بوئنوس آیرس»، پایتخت آرژانتین در اعتراض بهاحتمال شیوع ویروس کرونا زندان را به آتش کشیدهاند. یک شاهد عینی خبرگزاری انگلیسی رویترز گزارش داده زندانیان تشکهای زندان را به آتش کشیده و پس از رفتن به روی بام زندان، اعتراض کردند. معترضان خواستار آزادی افراد بازداشتی از بیم ابتلای آنها به عفونت کروناویروس هستند.
خبرنگار رویترز میگوید زندانیان پلاکاردهایی به دست داشتند که روی آن شعارهایی نوشتهشده بود. روی یکی از آنها نوشتهشده بود: «نمیخواهیم در زندان بمیریم.» طبق این گزارش، این شورش در اصل اواخر شامگاه پنجشنبه و بعدازآن آغاز شد که زندانیها از شمار افراد مبتلا به این ویروس در زندان باخبر شدند. در این کشور آمریکای جنوبی، 3 هزار و 607 نفر بیماری مبتلا به کرونا و 176 جانباخته گزارششده است.
۲۰ کشور اول دنیا که دارای بیشترین بیماران و تلفات کرونا هستند
انتهای پیام/4106/پ
انتهای پیام/