دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 ارديبهشت 1399 - 12:15
آخرین آمار از شیوع ویروس تاجدار در جهان؛

پرسنل ناو اتمی آمریکا و نظامیان پنتاگون در کویت زیر تیغ کرونا/ تلفات کووید-19 در افغانستان از کشته‌های جنگ بیشتر خواهد بود

بیش از 700 نفر از پرسنل ناو اتمی تئودور روزولت آمریکا و 20 نفر از نظامیان پنتاگون در کویت گرفتار کرونا شده‌اند؛ این در حالی است که گزارش‌های نگران‌کننده‌ای از شیوع کووید-19 در افغانستان به گوش می‌رسد.
کد خبر : 484890
2.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از 2 هزار و 500 نفر دیگر از مبتلایان به کرونا در آمریکا جان خود را از دست دادند تا مجموع قربانیان کرونا در این کشور نیز از ۴۵ هزار نفر فراتر رود. سیر صعودی مبتلایان به کرونا در این کشور همچنان ادامه دارد و مجموع مبتلایان به کرونا در آمریکا به بیش از 819 هزار نفر رسیده است. تعداد بهبودیافتگان مبتلایان به کرونا در آمریکا نیز 82 هزار و 973 هزار نفر است که تقریباً ۱۰ درصد از مجموع مبتلایان را شامل می‌شود. از سوی دیگر بیش از ۱۴ هزار نفر از مبتلایان در این کشور نیز در شرایط وخیم قرار دارند.


با اینکه آمریکا در صدر لیست کرونایی‌های جهان قرار دارد، «دونالد ترامپ» مدعی است که نرخ مرگ‌ومیر در کشورش به دلیل ابتلا به ویروس کرونا بین کمترین‌ها در میان کشورهای جهان است. وی که در کنفرانس خبری روزانه در کاخ سفید صحبت می‌کرد، گفت که ۲۰ ایالت این کشور قصد دارند فعالیت‌های اقتصادی را از سر بگیرند. ترامپ گفت که به‌زودی قانونی را ابلاغ خواهم کرد که مهاجرت به آمریکا را متوقف می‌کند و ناعادلانه است که کارگرانی که به دلیل شیوع کرونا بیکار شده‌اند به‌وسیله مهاجرانی که تازه ‌وارد آمریکا شده‌اند جایگزین شوند. وی اضافه کرد که توقف مهاجرت به آمریکا تا ۶۰ روز ادامه خواهد داشت و پس‌ازآن نیز شرایط ارزیابی خواهد شد. ترامپ همچنین با اشاره به برخی گمانه‌زنی‌ها درباره وخامت اوضاع جسمانی «کیم‌جونگ اون» رهبر کره شمالی ابراز امیدواری کرد که حال وی خوب باشد.


نظامیان آمریکایی د ر چنگال کرونا


نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که تست ابتلا به کرونای بیش از ۷۰۰ نفر از پرسنل ناو هواپیمابر هسته‌ای «تئودور روزولت» مثبت اعلام‌شده است. شیوع ویروس کرونا در ناو تئودور روزولت از اواخر ماه مارس (اوایل فروردین) آغاز شد و نامه «برت کروزیر» فرمانده این ناو هواپیمابر که طی آن خواستار اقدام فوری برای حفاظت از پرسنل این ناو شد، به بروز بحران در مقامات ارشد نیروی دریایی آمریکا منجر شد. «توماس مودلی» سرپرست وزارت نیروی دریایی آمریکا پس‌ازآنکه این نامه منتشر شد اقدام به اخراج فرمانده ناو روزولت کرد و در سخنرانی بر روی این ناو در جزیره گوام،‌ کروزیر را به دلیل انتشار چنین نامه‌ای فردی «احمق» و «ساده‌لوح» توصیف کرد. ناو روزولت بیش از ۵ هزار پرسنل دارد و در حال حاضر پرسنل این ناو در جزیره گوام مستقر هستند.


ارتش آمریکا


چک اولیه کرونا در ارتش آمریکا


از سوی دیگر، روزنامه القبس کویت نیز از مبتلا شدن ۲۰ نفر از نیروهای آمریکایی مستقر در اردوگاه نظامی «عریفجان» این کشور و کارکنان شرکت‌های طرف قرار داد با این اردوگاه خبر داد. این روزنامه کویتی به نقل از یک منبع آگاه نوشت که این افراد پس از تماس با یک فرد مبتلا که در یک شرکت خصوصی به‌عنوان سرپرست اسکان در اردوگاه نظامیان آمریکایی کار می‌کرده است، به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. به گفته این منبع، فرد یادشده که ملیت فیلیپینی دارد، چند روز پیش به یکی از بیمارستان‌های وزارت بهداشت کویت منتقل شد و افرادی که با او در تماس بوده‌اند، قرنطینه شدند. وی افزود: مدیریت و مسئولان پایگاه نظامیان آمریکایی تصمیم گرفتند تا از ورود و خروج کارکنان به‌عنوان یک اقدام پیشگیرانه جلوگیری کنند.


آلمانی‌ها تابستان بدون محدودیت را فراموش کنند


«هایکو ماس»، وزیر امور خارجه آلمان در سخنانی امید شهروندان برای داشتن یک تابستان معمولی بدون محدودیت‌های ضد کرونایی را ناامید کرده و در سخنانی اظهار کرد: یک‌فصل تعطیلات معمولی با کافه‌های ساحلی و کلبه‌های کوهستانی که همیشه وجود داشت دیگر در این تابستان نمی‌تواند وجود داشته باشد. این غیرمسئولانه خواهد بود. وی بعد از یک ویدئوکنفرانس با همتایان خود از اتریش، سوئیس، لوکزامبورگ و لیختن‌اشتاین در برلین سخن می‌گفت همچنین تصریح کرد که تا پایان اوت همه مراسمات و اجتماعات همچنان ممنوع است.


ماس البته این را بعید ندانست که قبل از تابستان مرزها برای توریست‌ها بازشده و سفرها با محدودیت‌های مشخصی امکان‌پذیر باشد. ماس درعین‌حال پیش‌بینی این امر را دشوار دانست. وزیر خارجه آلمان همچنین خواستار هماهنگی اروپایی در ادامه روند مبارزه با کرونا شد. در آلمان هشدارهای سفر جهانی برای توریست‌ها برای مقابله با شیوع کرونا تا سوم ماه می (14 اردیبهشت) همچنان برقرار است. وزیر امور خارجه آلمان تأکید کرد که در پایان آوریل درباره اقدامات بعدی تصمیم‌گیری خواهد شد. ایالت هسن آلمان هم برای مقابله با شیوع کرونا استفاده اجباری از پوشش برای دهان و بینی در اماکن عمومی را در دستور کار قرار داده است. برلین هم استفاده از ماسک در وسایل حمل‌ونقل عمومی را اجباری می‌کند و از هفته آینده شهروندان در برلین باید در قطارها و اتوبوس‌ها پوششی روی دهان و بینی خود قرار دهند. ارتش آلمان هم به دلیل وجود تنگناها در دوران کرونا تابه‌حال 442 درخواست کمک اداری از ایالت‌ها و مقامات محلی آلمان دریافت کرده است.


هایکو ماس


هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان


جشن اکتبر مونیخ هم در سال جاری میلادی به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار نمی‌شود. جشن اکتبر مونیخ که بزرگ‌ترین جشنواره مردمی دنیا محسوب می‌شود هرساله حدود 6 میلیون بازدیدکننده را به خود جذب می‌کند.



معاون رئیس انستیتو رابرت کخ آلمان درباره خطر شیوع جدید کرونا در این کشور هشدار داده است. وی درباره شیوع مجدد این بیماری در آلمان به دلیل کاهش زودرس محدودیت‌های ضد کرونایی اعلام‌خطر کرد.



آلمان پنجمین کشور آلوده به کرونا در دنیاست و بیش از 148 هزار مبتلا به کووید-19 در آن ثبت شد که 5 هزار و 86 نفر آن‌ها جان‌باخته‌اند.


جشن تولد ملکه انگلیس بدون مراسم باشکوه


ملکه انگلیس هم جشن تولد 94 سالگی خود را به دلیل شیوع ویروس کرونا بدون برگزاری مراسم باشکوهی برگزار خواهد کرد.


«بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس که در حال حاضر در دوران استراحت برای بهبودی کامل بعد از ابتلا به کرونا به سر می‌برد به‌تدریج مسئولیت‌های اداری خود را هم در پیش می‌گیرد. به گفته سخنگوی نخست‌وزیر انگلیس وی مذاکرات تلفنی با ملکه انگلیس و رئیس‌جمهور آمریکا را در برنامه دارد. انگلیس رتبه بعدی پس از آلمان را ازنظر آمار کرونا در اختیار دارد. با اینکه بیش از 129 هزار نفر در انگلیس به این بیماری مبتلا هستند، اما عدد دقیقی از تعداد بهبودیافتگان این کشور منتشرنشده است.



دونده‌ای در انگلیس که از کنار پوستری با مضمون تشویق به در خانه ماندن عبور می‌کند


دانمارک هم تصمیم دارد از 10 ماه می اجازه تجمعات با حدود 500 نفر در این کشور را بدهد. این خبر را وزیر بهداشت این کشور اعلام کرده است. در حال حاضر برای مقابله با شیوع کرونا تجمعات بالای 10 نفر در دانمارک ممنوع است. 370 نفر در دانمارک جان‌باخته و بیش از 7 هزار نفر به کرونا مبتلا شده‌اند.


«مارک روته» نخست‌وزیر هلند نیز ممنوعیت برگزاری رخدادهای عمومی را سه ماه دیگر تمدید کرد اما از بازگشایی مدارس ابتدایی در چند هفته آینده خبر داد. نخست‌وزیر هلند اظهار کرد که حفظ برخی محدودیت‌ها هنوز لازم است؛ زیرا «اگر امروز محتاط باشیم بهتر از آن است که بعداً تأسف بخوریم.»


بیشتر بخوانید:


۳,۷ میلیون فرانسوی تا سه هفته دیگر به کرونا مبتلا خواهند شد


وی افزود: دوست داشتم بگویم که می‌توانیم بیشتر از این محدودیت‌ها را برداریم اما این کار خطرناک و ترسناک است. بهبود کمی در آمارها مشاهده می‌شود و اگر محدودیت‌های بیشتری را لغو کنیم موجب بازگشت پیک بیماری می‌شود. روته اعلام کرد که مدارس ابتدایی و مهدکودک‌ها اجازه خواهند داشت که به‌طور محدودیت فعالیت خود را دوباره آغاز کنند.


هلند در لیست پرجمعیت‌ترین بیماران کرونایی در دنیاست و 34 هزار نفر مبتلا و هزار و 834 نفر فوتی گزارش کرده است.


تمام مدارس و تجمعات در سرزمین‌های اشغالی ممنوع است


تمامی مدارس اسرائیل تعطیل و تجمع افراد هم ممنوع شده است. بسیاری از مشاغل تجاری به‌جز فروشگاه‌ها، داروخانه‌ها، جایگاه‌های سوخت و بانک‌ها تعطیل‌شده‌اند. همچنین ورود همه شهروندان خارجی که مجوز اقامت در اسرائیل ندارند نیز ممنوع است.



در سرزمین‌های اشغالی آمار مبتلایان به نسبت جمعیت کم آن، بالاست و حدود 14 هزار نفر گرفتار کرونا شده‌اند.



این در حالی است که عربستان پس از اسرائیل است و نزدیک به 12 هزار کرونایی دارد. 184 نفر صهیونیست تاکنون به دلیل کرونا جان‌باخته‌اند.


در آفریقا، اداره زندان‌های مغرب اعلام کرد: ۶۸ نفر در زندان «ورزازات» واقع در جنوب این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند. بر اساس این گزارش، اغلب مبتلایان به کرونا در این زندان از کارکنان آن هستند و تاکنون درباره مرگ براثر ابتلا به کرونا گزارشی به ثبت نرسیده است. مغرب ماه جاری میلادی (آوریل) پنج هزار و ۶۴۵ نفر از زندانیان را برای جلوگیری از شیوع کرونا آزاد کرده بود. بر اساس اعلام مقام‌های بهداشتی مغرب تاکنون 3 هزار و ۱۸۶ نفر در این کشور به کرونا مبتلا شدند و ۱۴۴ نفر نیز براثر ابتلا به این ویروس جان باختند.


خطر بزرگ در کمین گرجستان


رئیس‌جمهور گرجستان فرمان تمدید وضع اضطراری در سراسر این کشور تا ۲۲ ماه می (دوم خرداد) برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را صادر کرد. «سالومه زورابیشویلی» در تشریح دلیل تمدید وضع اضطراری در سراسر گرجستان، گفت: همه محاسبات و پیش‌بینی‌های موجود، حاکی از وجود خطر بزرگ شیوع داخلی کرونا در دو تا سه هفته آینده در کشور است.



سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور گرجستان


رئیس‌جمهور گرجستان اظهار کرد: برای حفظ دستاوردهای مرحله نخست مقابله با شیوع کرونا در گرجستان، وضع اضطراری برای یک مدت مشخص باید تمدید شود. به گزارش منابع رسمی گرجستان، تابه‌حال ۴۰۸ نفر در این کشور به کرونا مبتلا شدند که چهار نفر از آنان جان خود را ازدست‌داده و ۹۵ نفر نیز درمان و از بیمارستان ترخیص شدند.


تلفات کرونا در افغانستان از جنگ بیشتر خواهد بود


تعدادی از مقامات و رسانه‌های غربی با هشدار شیوع ویروس کرونا در افغانستان هشدار دادند در صورت همه‌گیری کرونا در این کشور که از کمبود مراکز بهداشتی و درمانی رنج می‌برد، تعداد جان‌باختگان براثر این ویروس از جنگ بیشتر خواهد شد. «اسکات میلر» فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان با تأکید بر آتش‌بس فوری در افغانستان گفت که اگر جنگ در افغانستان متوقف نشود، ویروس کرونا و ادامه جنگ نتیجه خطرناکی برجا خواهد گذاشت.



یک نیروی امدادی افغانستانی در حال تب‌سنجی یک مادر و فرزندش


وی در کابل خاطرنشان کرد کرونا به‌تنهایی کشورهای پیشرفته جهان را به‌زانو درآورده، درحالی‌که در افغانستان افزون بر شیوع این ویروس، جنگ هم ادامه دارد. تلویزیون «پی بی اس» نیز در گزارشی اعلام کرد احتمال بحران شیوع ویروس کرونا در افغانستان جدی است، زیرا آن‌ها مراکز بهداشتی دولتی و مراکز زیر اداره طالبان را بررسی کرده و هیچ تجهیزاتی در این مراکز وجود ندارد. در این گزارش آمده است که اگر این پیش‌بینی درست باشد، شمار قربانیان کووید-۱۹ بیشتر از جنگ افغانستان خواهد بود؛ جنگی که طی ۱۸ سال جان 100 هزار غیرنظامی را گرفته است.


از حدود دو ماه پیش که نخستین مورد مثبت ویروس کرونا در هرات افغانستان ثبت شد تاکنون ۶ هزار و ۶۰۰ آزمایش انجام‌شده است که از این تعداد هزار و ۹۲ مورد مثبت بوده است.


روسیه نظامیانش را قرنطینه کرد


وزارت دفاع روسیه از قرنطینه نظامیان شرکت‌کننده در رژه جشن پیروزی که شمار آن‌ها به ۱۵ هزار نفر می‌رسد، خبر داد. همه نظامیان شرکت‌کننده در این تمرینات، پس از استقرار در محل دائمی خود، دو هفته در قرنطینه ویژه بیماران کرونایی بسر خواهند برد. ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه هفته گذشته اعلام کرد که به دلیل شیوع ویروس کرونا در این کشور نمی‌تواند اجازه برگزاری بزرگ‌ترین جشن روس‌ها را بدهد ازاین‌رو جشن روز پیروزی و رژه نظامی مخصوص این روز در زمان دیگری برگزار خواهد شد.


روز پیروزی بزرگ‌ترین جشن دولتی روسیه به‌حساب می‌آید و کرملین به‌صورت سنتی در آن تلاش دارد پیروزی بر آلمان نازی را جان‌فشانی‌های ارتش سرخ شوروی بخواند، ضمن اینکه تازه‌ترین تسلیحات نظامی خود را در قالب رژه پیروزی در میدان سرخ به نمایش درمی‌آورد و رئیس‌جمهور روسیه نطقی سیاسی خطاب به جامعه جهانی در آن ایراد می‌کند که معمولاً با چاشنی انتقاد از غرب همراه است.


روسیه 52 هزار و 763 نفر بیمار مبتلا به کووید-19 را گزارش کرده که 456 نفر از آن‌ها درگذشته‌اند.



20 کشور اول دنیا که دارای بیشترین بیماران و تلفات کرونا هستند


انتهای پیام/4106/


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب