دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تهیه‌کننده «سه کام حبس» در گفتگو با آنا:

دلم می‌خواهد فیلمم را آنلاین اکران کنم ولی توان جلوگیری از پخش غیرقانونی را نداریم/ شبکه‌های ماهواره‌ای لطمه شدیدی به سینمای ما زده‌اند

ساسان سالور گفت: اگر شرایط درست شود و حمایت‌های لازم را ببینم، حتما فیلمم را به شکل آنلاین، اکران می‌کنم. حداقل جلوی قاچاق و پخش غیرقانونی فیلم‌ها را باید بگیرند. وقتی فیلمم یکباره سر از شبکه ماهواره‌ای درآورد، در اکران آنلاین نیز قطعاً از بین می‌رود.
کد خبر : 484828
156928981.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سینماهای کشور حداقل تا عید فطر همچنان بسته خواهند ماند و این اکران آنلاین است که جایگزینی برای اکران عمومی در سالن‌های سینمایی در نظر گرفته شده است.


طرحی که با اکران «خروج» ابراهیم حاتمی‌کیا آغاز ساخته است و به نظر با توجه به استقبال برخی فیلمسازان باید شاهد نمایش فیلم‌های دیگری در سامانه پخش آنلاین سینما باشیم.


ساسان سالور، تهیه‌کننده سینما که سال گذشته «سه کام حبس» را در جشنواره فیلم فجر داشت، در گفتگو با خبرگزاری آنا ضمن مثبت دانستن اکران آنلاین خصوصاً در شرایط فعلی بیان کرد: در حال حاضر چاره‌ای جز روی آوردن به اکران آنلاین نداریم. به‌ویژه اینکه معلوم نیست سینماها تا کی بسته می‌ماند و حتی اگر مجدداً باز شود آیا بتواند به رواق سابق به فعالیت و جذب مخاطب ادامه دهد یا خیر.


تازه فهمیده‌ایم که در زیرساخت‌های اکران چقدر مشکل داریم


وی ادامه داد: وقتی چنین طرح‌هایی راه‌اندازی می‌شود، اتفاقاً متوجه می‌شویم که در زیرساخت‌ها چقدر مشکل داشته‌ایم. اگر از قبل یک سری مسائل مثل جلوگیری از دانلود غیرقانونی و پخش غیرمجاز را حل می‌کردیم، در شرایط فعلی که سینماها بسته است، می‌توانستیم مطمئن‌تر و با خیال راحت‌تر با این قضیه کنار بیایم و فیلم‌ها را در بستر فضای آنلاین پخش کنیم.



هر فیلمسازی علاقه‌مند است فیلمش را در سالن‌های سینما روی پرده ببرد؛ اما الان شرایط حکایت از یک جور اجبار دارد و اگر فیلم‌مان را در این فضای اکران اینترنتی هم به نمایش درنیاوریم، بدتر است و فیلم بیات  می‌شود.



سالور با تأکید بر نبود چنین زیرساخت‌های لازمی، گفت:  ما متأسفانه به معاهدات کپی رایت جهانی نپوسته‌ایم، خودمان هم در کشور رعایت نمی‌کنیم و نهایتا می‌بینید بلافاصله با عرضه فیلم‌هایمان در شبکه نمایش خانگی، شبکه‎های ماهواره‌ای آن را روی آنتن خودشان می‌برند.


تهیه‌کننده فیلم اکران‌نشده «هایلایت» اضافه کرد: وگرنه سینمای آنلاین طرح بدی نیست. بالاخره مخاطب ما دنبال خوراک جدید است. این ایده نیز تا شرایط همیشگی تولید و پخش فیلم مهیا نشود، لااقل می‌تواند فضای خوبی برای مخاطب و فیلمساز باشد. مشکل این است که ما برای این حوزه از قبل آماده نشده‌ایم و به نوعی با یک اجبار دل به این نوع از اکران می‌دهیم بلکه به توفیقی برسیم.


اگر فیلممان را در فضای اینترنتی، به نمایش درنیاوریم بدتر بیات  می‌شود


سالور با بیان اینکه بالتبع هر فیلمسازی علاقه‌مند است تا فیلمش را در سالن‌های سینما روی پرده ببرد، گفت: الان شرایط حکایت از یک جور اجبار و آمپاس دارد و اگر فیلممان را نیز در این فضای اکران اینترنتی، به نمایش درنیاوریم بدتر هم بیات  می‌شود.


وی همچنین گفت: من «هایلات» را دوسال قبل ساخته‌ام و نتوانسته‌ام آن را اکران کنم. هرچه هم زمان بگذرد شاید دیگر به درد نخورد. پس مجبوریم وقتی اکران عمومی در کار نیست، دل به آنلاین بدهیم. این را فراموش نکنیم که حتی اگر سینما باز شود قطعا به یک ترافیک اکران خواهیم خورد. ای کاش از قبل فضا و زیرساخت‌ها را مهیا می‌کردند.


این تهیه‌کننده سینما درباره احتمال اکران فیلم‌هایش در سامانه آنلاین خاطرنشان کرد: اگر شرایط درست شود و حمایت‌های لازم را ببینم، حتما فیلمم را اکران می‌کنم. حداقل جلوی قاچاق و پخش غیرقانونی فیلم‌ها را باید بگیرند. وقتی فیلمم یکباره سر از شبکه ماهواره‌ای درآورد، در اکران آنلاین نیز قطعا از بین می‌رود.



همین شبکه‌های ماهواره‌ای لطمه بسیاری شدیدی به سینمای ایران زده‌اند. ما هنوز هم نمی‌دانیم که چرا نباید عضو معاهده کپی رایت جهانی نباشیم. شاید به ضرر یک عده از دوستان است که تمایلی برای آن نمی‌بینند.



نباید به‌راحتی اجازه دانلود و خصوصا پخش غیرقانونی داده شود


سالور اعتقاد داشت: در بین مردم کشور خودمان نیز فرهنگ دانلود غیرقانونی نکردن متأسفانه هنوز هم وجود دارد. درحالی‌که این دزدی است. اگر زیرساخت‌ها را از قبل آماده می‌کردند، الان خیلی راحت اکران آنلاین را پی می‌گرفتیم و این به نفع سینمای کشورمان هم بود.


این تهیه‌کننده سینما خاطرنشان کرد:  نباید به این راحتی اجازه دانلود غیرقانونی و خصوصا پخش غیرقانونی داده شود. همین شبکه‌های ماهواره‌ای لطمه بسیاری شدیدی به سینمای ایران زده‌اند. ما هنوز هم نمی‌دانیم که چرا نباید عضو معاهده کپی رایت جهانی نباشیم. شاید به ضرر یک عده از دوستان است که تمایلی برای آن نمی‌بینند.


ساسان سالور با اعلام اینکه وجود سینمای آنلاین نیاز سینمای امروز است، گفت: کاش لااقل تبلیغ محیطی تا رسانه‌ای بیشتری برای اکران آنلاین انجام می‌شد. همین الان ببیند مگر «خروج» چه تبلیغی داشته است؛ این اطلاع‌رسانی و تبلیغات باید توأم با اکران دنبال شود. اگر این شرایط فراهم می‌شد با یک شرایط از قبل مهیا شده، این نوع اکران سود بیشتری برای سینمای ایران در پی داشت.


انتهای پیام /4143/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب