اعضای هیئتهای حل اختلاف مالیاتی مشخص شدند
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه صحن علنی امروز و در ادامه بررسی گزارش شور دوم لایحه مالیات بر ارزش افزوده ماده 60 این لایحه را تصویب کردند.
طبق ماده 60 لایحه مالیات بر ارزش افزوده؛ متن زیر جایگزین ماده 244 قانون مالیاتهای مستقیم و تبصرههای آن میشود و به قانون مالیات بر ارزش افزوده تسری مییابد.
«مرجع رسیدگی به تمامی اختلافهای مالیاتی جز در مواردی که ضمن مقررات این قانون مرجع دیگری پیشبینی شده، هیئت حل اختلافات مالیاتی است. هر هیئت حل اختلاف مالیاتی از سه نفر به شرح زیر تشکیل میشود.
1- یک نفر نماینده سازمان امور مالیاتی کشور،
۲- یک نفر به انتخاب رئیس کل دادگستری استان، از میان قضات شاغل یا بازنشسته یا سایر اشخاص بصیر و مطلع در امور مالیاتی که برای مدت سه سال منصوب می شود.
۳- یک نفر نماینده از اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران، اتاق تعاون ایران، جامعه حسابداران رسمی ایران، جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ایران، مجامع حرفه ای، اتاق اصناف ایران، شورای اسلامی شهر، کانون وکلاء مرکز امور مشاوران حقوقی و وکلای قوه قضائیه که برای مدت سه سال منصوب می شوند مؤدی همزمان با اعتراض به برگه تشخیص یا مطالبه مالیات یکی از مراجع این بند را به عنوان نماینده خود جهت شرکت در جلسات هیأت حل اختلاف مالیاتی معرفی می کند. در صورتی که برگ تشخیص مالیات ابلاغ قانونی شده باشد و یا همزمان با تسلیم اعتراض به برگ تشخیص در مهلت قانونی مودی انتخاب خود را اعلام نکند، با توجه به نوع فعالیت مؤدی یا موضوع مالیات مورد رسیدگی، از بین نمایندگان مزبور با رعایت تبصره (۵) این ماده یک نفر انتخاب می شود.
در تبصره یک آمده است: جلسات هیئتهای حل اختلاف مالیاتی با حضور هر سه نفر عضو رسمیت مییابد و رأی هیئت با اکثریت آرا قطعی و لازمالاجراست، ولی نظر اقلیت باید در متن رأی قید شود.
تبصره ۲ میافزاید: هیئتهای حل اختلاف مالیاتی دارای استقلال کامل بوده و صرفاً اداره امور دبیرخانهای هیئتهای حل اختلاف مالیاتی و تشکیل جلسات هیئتها به عهده سازمان است. انشای رأی با رعایت اصل عدالت و بیطرفی تمامی اعضا متکی به اسناد و مدارک مثبته و دلایل و شواهد متقن و رعایت اصول و قواعد دادرسی در همان جلسه و یا حداکثر ظرف مدت سه روز کاری پس از برگزاری جلسه، توسط نماینده بند2 این ماده به عمل آمده و به امضای تمامی اعضا میرسد. مؤدی یا نماینده قانونی وی مجاز به حضور کامل در جلسه و ارائه دفاعیات به صورت کتبی یا شفاهی است، اظهارات شفاهی باید در صورتجلسه قید و به امضای وی برسد. سازمان به منظور أعمال نظارت مؤثر بر عملکرد هیئتهای حل اختلاف مالیاتی، مکلف است نسبت به مستندسازی فرآیند برگزاری جلسات هیأت به نحو مقتضی اقدام کند
تبصره ۳ تأکید میکند: حق الزحمه اعضای موضوع بندهای 2 و 3 موضوع این ماده متناسب با تعداد و مدت جلسات و نیز مراحل، منابع مالیاتی و پروندههای مورد رسیدگی از محل اعتباری که به همین منظور در بودجه سالانه سازمان امور مالیاتی پیشبینی میشود، مطابق دستورالعملی است که توسط سازمان مذکور تهیه و ابلاغ میشود. حقالزحمه اعضا به صورت متمرکز از طرف سازمان امور مالیاتی کشور به حساب اعضاء پرداخت میشود.
طبق تبصره؛ سازمان مکلف است نمایندگان معرفی شده در اجرای بندهای 2 و 3 این ماده را به عنوان اعضای هیئتهای حل اختلاف مالیاتی بپذیرد و با رعایت تبصره 5 این ماده از آنها جهت شرکت در هئتهای مزبور دعوت کند.
در تبصره ۵ آمده است: اسامی تمامی افراد معرفی شده توسط رئیس کل دادگستری استان، مدیر کل مالیاتی استان و مراجع مذکور در بند3 این ماده به تفکیک شهرستانها در سامانهای که به صورت متمرکز و حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون توسط سازمان امور مالیاتی ایجاد شده، درج میشود. انتخاب افراد موضوع بندهای ۱، ۲ و ۳ برای هر پرونده در مواردی که در شهرستان مورد نظر بیشتر از یک نفر وجود داشته باشد، به صورت تصادفی توسط سامانه مزبور انجام می شود. این سامانه مستقیما زیر نظر رئیس کل سازمان مدیریت میشود.
تبصره 6 بیان میکند: سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است حداقل یک هفته قبل از تشکیل جلسه هیئت به نحو مقتضی زمینه دسترسی اعضای هیئت حل اختلاف مالیاتی را برابر مقررات مربوطه به مندرجات پرونده مورد اعتراض فراهم کند.
مطابق تبصره ۷؛ هریک از افراد مذکور در بندهای۲ و ۳ این ماده در صورتی که بیشتر از سه جلسه متوالی یا چهار جلسه متناوب در یک سال از حضور در جلسات هیئت خودداری کنند، حکم آنان لغو میشود و رئیس کل دادگستری استان و مرجع مربوطه، حسب مورد، موظف است ظرف ده روز کاری فرد جایگزین را معرفی کند.
در تبصره این ماده آمده است: به منظور اجرای عدالت و اصل استقلال و بی طرفی و رعایت حقوق شهروندی و نظارت مؤثر، سازمان امور مالیاتی مکلف است ساختار اداره هیئتهای حل اختلاف مالیاتی را به صورت مستقل، تحت عنوان مرکز دادرسی مالیاتی در ساختار خود ذیل رئیس کل سازمان ایجاد کند. واحدهای دادرسی مالیاتی در هر استان مستقل از اداره کل مالیاتی استان تشکیل میشود.
تبصره ۹ اضافه میکند: پس از استقرار سامانه مؤدیان، ثبت اعتراض توسط مؤدی، انتخاب یکی از مراجع موضوع بند 3 این ماده، ارائه هرگونه لایحه به هیئتهای حل اختلاف، مشاهده اسناد، مدارک و اطلاعات مورد نیاز، ابلاغ تاریخ تشکیل جلسات هیئت، اطلاع از نتایج دادرسی و هرگونه اطلاع دیگر در خصوص پرونده دادرسی مالیاتی از طریق سامانه مذکور انجام میشود.
تبصره 10 میگوید: سازمان امور مالیاتی مکلف است زمینه دسترسی کامل مؤدی و یا نماینده قانونی وی به مفاد پرونده مورد اعتراض را حداقل یک هفته قبل از تشکیل هیئت فراهم کند.
تبصره 11 بیان میکند: عضویت همزمان در فهرست نمایندگان بندهای ۲ و ۳ موضوع این ماده ممنوع است.
انتهای پیام/4034/
انتهای پیام/