دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

تلاش 2 ماهه مسئولان و کادر درمانی در مسیر نافرجامی/ دولت زیر یک خم کرونا را رها نکند

در حالی خیابان‌ها و مراکز عمومی کشور شلوغ و پرازدحام است که همچنان نگرانی از شیوع کرونا در کشور از میان نرفته و زنگ خطر نابودی تلاش دو ماهه مسئولان و کادر درمانی به گوش می‌رسد.
کد خبر : 484360
گزارم4.jpg

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- امیرمحمد زندی؛ پس از اعلام رسمی شیوع ویروس کرونا در کشور در آخرین روزهای بهمن سال گذشته و شدت یافتن شیوع کووید-۱۹ در اسفندماه، بسیاری از مسئولان و شهروندان نگران این بودند که در روزهای آینده آمار مبتلایان و فوتی‌ها نسبت به میزان اعلامی بسیار بالاتر برود.


 این نگرانی باعث شد تا وزارت بهداشت دیگر دستگاه‌ها را به مبارزه با کرونا فرا بخواند و با تشکیل ستاد ملی مقابله با کرونا گام بزرگی برای مقابله با این ویروس منحوس در دستور کار قرار گرفت.


پیشنهاد و رد یک طرح بزرگ


در روز 22 اسفند‌ماه سال گذشته  سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در جلسه قرارگاه بهداشتی و درمانی امام رضا(ع) از خلوت کردن فروشگاه‌ها، خیابان‌ها و جاده‌ها ظرف 24 ساعت آینده خبر داده بود.


سخنان سرلشکر باقری نوید تصمیم بزرگ برای مقابله با کرونا را می‌داد اما مسئله اصلی این بود که این موضوع توسط رئیس دولت رد شد؛ رئیس جمهور یکشنبه ۲۵ اسفند با اعمال قرنطینه مخالفت کرد و گفت: «چیزی به نام قرنطینه نه امروز داریم و نه در ایام عید و خدمات طبق روال به مردم ارائه می‌شود.»


                                              


نگرانی‌هایی که بیشتر شد


اظهارات رئیس جمهور نیز باعث نشد تا نگرانی‌‌ها نسبت به شیوع کرونا کمتر شود، بسیاری از استان‌ها اعلام کردند در ایام عید پذیرای مهمانان نوروزی نخواهند بود و از ورود افراد غیربومی به داخل استان جلوگیری کردند؛ همچنین هلال احمر نیز با مستقر کردن نیروهای خود در ورودی و خروجی شهر‌ها به طرح بسیج ملی مقابله با کرونا پیوست و اقدام به غربالگری و تب‌سنجی مسافران کرد.


گام نخست فاصله گذاری اجتماعی


از بامداد هشتم فروردین طرح فاصله‌گذاری اجتماعی از سوی وزارت کشور به تمام دستگاه‌ها ابلاغ شد، طرحی که قرار بود از هرگونه تجمع در مکان‌های مختلف جلوگیری کند؛ همچنین در ایام تعطیلات نوروزی نگرانی‌هایی برای ایام بعد از تعطیلات نسبت به افزایش تعداد مبتلایان قوت گرفت.


بازشدن ادارات و شلوغ شدن مترو و اتوبوس‌های شهری پس از تعطیلات باعث شد تا اپیدمی کرونا در شهر‌ها بیشتر شود، در تهران پس از آغاز به کار ادارات شاهد شلوغی حمل و نقل عمومی بودیم؛ شلوغی‌ای که تا امروز ادامه دارد.


                                               


بالا رفتن تعداد مسافران مترو در ایام کرونا


غلامحسین محمدی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران،  هم نسبت به شلوغی خیابان‌ها و معابر واکنش نشان داد و در حساب کاربری خود در توئیتر، از افزایش 2 و نیم برابری استفاده از مترو در شهر تهران در اولین روز از اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند به نسبت نیمه اول فروردین خبر داد.


وی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته بود:  این زنگ خطری است که باید مورد توجه سیاست‌گذاران قرار گیرد و فوراً برای قطع زنجیرۀ انتقال کرونا ویروس چاره‌جویی نمایند.


                                               


افزایش 30 درصدی مراجعه به مراکز درمانی پایتخت


علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در استان تهران، هم از افزایش 30 درصدی مراجعه به مراکز درمانی پایتخت در روزهای پس از تعطیلات نوروزی خبر داده بود.


وی اظهار کرده بود: با افزایش تردد‌ها و شلوغی‌ پایتخت پس از تعطیلات، به طور قطع شرایط مقابله با بیماری کرونا پیچیده‌تر و کار در حوزۀ بهداشت و درمان سخت‌تر می‌شود.


علیرضا زالی تصریح کرد: علت اصلی افزایش تردد‌ها و شلوغی شهر ناشی از مشکلات اقتصادی مردم است، آنها گله‌مند هستند که تاکنون بسته‌های حمایتی به بخش‌های فرودست جامعه اختصاص نیافته است و همین موضوع باعث می‌شود بحث در خانه ماندن را دستخوش تغییر کند؛ دولت باید حداقل بسته‌های حمایتی را که اعلام کرده بود به مردم برساند.


فاصله‌گذاری همراه با هوشمند


طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در حالی به مدت 2 هفته اجرا شد که ادامه این طرح  به نظر ضروری می‌رسید؛ اما چنین نشد و دولت این طرح را به صورت هوشمند(!) اجرا کرد کرد؛ طرحی که به‌مراتب شلوغی را به سطح بیشتری از خیابان‌ها بازگرداند.


وزیر بهداشت در مورد طرح فاصله‌گذاری هوشمند گفت: گام دوم طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را به نام فاصله‌گذاری هوشمند آغاز می‌کنیم و تلاش خواهیم کرد که برای بازگرداندن کسبه که باید خدمات خاصی به مردم ارائه کنند و یا برخی مراکز علمی، فرهنگی و خدماتی که باید دوباره بازگشایی شوند، با یک پروتکل‌هایی در شرایطی که کارشناسان ما اعلام می‌کنند شرایط عادی‌تر شده، وضعیت کشو را از حالت انقباضی دربیاوریم.


                                         


موج جدید بیماری درراه است؟                                 


با همه این طرح‌هایی که دولت اجرا کرد و به صورت غیررسمی این طرح‌ها پایان یافته به نظر می‌رسد، از روز گذشته شاهد حجم ترافیک عظیمی در تهران هستیم؛ شلوغی و ازدحامی که در خیابان‌ها ایجاد شده است قطعاً تمام تلاش مسئولان بهداشتی و کادر درمانی در طول مدت 2 ماه گذشته را تحت‌الشعاع خود قرار خواهد داد.


بر همین اساس اکبر نیک‌پژوه، متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: متاسفانه با گذشت چندین روز از شیوع ویروس کرونا در کشور ما همچنان به دنبال آزمون و خطا در کشور هستیم که می‌تواند خسارات زیادی به کشور وارد کند.


وی افزود: عقل جامع کامل در مدیریت اپیدمی کرونا در کشور نقش بسیار مهمی داشته و به نظر می‌رسد، ایستایی در تصمیم‌گیری برای مقابله با کرونا وجود دارد.


متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی گفت: ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران نیز باید بر تصمیم‌گیری سریعتر عمل کند، برای مثال ازدحام در مراکز خدمات اپراتورها، مترو، اتوبوس می‌تواند فاجعه ایجاد کند.


چشم انتظار یک تصمیم


به نظر می‌رسد ستاد مبارزه با کرونا باید تصمیمات جدی‌تری در کنترل شیوع ویروس کرونا اتخاذ کند، جلوگیری از تجمع در اتوبوس و مترو و دیگر مکان‌هایی که مردم  تردد بالایی دارند، می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری را به کشور وارد کند؛ ضمن اینکه باید برای مردم هم این حق را قائل شد تا به فکر معیشتشان باشند.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب