دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 فروردين 1399 - 12:53
نیویورک تایمز:

ترامپ فرمان شورش علیه قرنطینه در ایالت‌های آمریکا را صادر کرد/مرگ 7 هزار نفر در خانه‌های سالمندان ایالات متحده

رئیس‌جمهور آمریکا با انتشار چند رشته توئیت از مردم ایالت‌های این کشور خواست که علیه قرنطینه دست به اعتراض بزنند؛ این در حالی است که عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی باعث مرگ 7 هزار سالمند آمریکایی شده است.
کد خبر : 483859
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از نیویورک‌تایمز، دونالد ترامپ، آشکارا معترضان به قرنطینه و فاصله‌گذاری اجتماعی را به ادامه تجمع و تظاهرات در ایالت‌های مختلف تشویق کرد. این اتفاق، یک روز پس از اعلام دستورالعمل‌های کاخ سفید در مورد اینکه چگونه فرمانداران، شهرها را طی زمان‌بندی منظم از قرنطینه خارج کنند، صورت گرفت.


ترامپ پس از گزارش فاکس نیوز درباره راهپیمایی هوادارانش برای رفع قرنطینه، در چند رشته توئیت که همه آن‌ها با حروف بزرگ نوشته‌شده بودند، اعلام کرد: «میشیگان را آزاد کنید!»، «مینه سوتا را آزاد کنید!» فرمانداران دموکرات این دو ایالت، محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌ای برای فاصله‌گذاری اجتماعی مقرر کرده‌اند.


او همچنین از فرماندار و قانونگذاران ویرجینیا که تدابیر سختی برای کنترل حمل سلاح به مرحله اجرا درآورده‌اند، انتقاد و توئیت کرد: «ویرجینیا را آزاد کنید. متمم دوم فوق‌العاده قانون اساسی آمریکا را نجات دهید. ویرجینیا محاصره‌ شده است!»


متمم دوم قانون اساسی ایالات‌متحده آمریکا از حق مردم برای داشتن و حمل اسلحه محافظت می‌کند و در ۱۵ دسامبر ۱۷۹۱، به‌عنوان بخشی از ده متمم گنجانده‌شده در منشور حقوق این کشور تصویب‌شده است.


فرماندار واشنگتن: ترامپ مردم را به اقدامات غیرقانونی و خطرناک تشویق نکند


درخواست ترامپ برای آزادی ایالت‌ها از محدودیت‌های اعمال‌شده برآمده از فاصله‌گذاری اجتماعی پس‌ازآن بود که صاحبان کسب و کار حامی وی در اطراف کنگره با کلاه‌های قرمز (به تقلید از ترامپ) تجمع کرده و خواستار رفع فوری محدودیت‌ها شدند. این افراد که روی کلاه آن‌ها شعار ترامپ («آمریکا را دوباره عالی بساز») نوشته‌ شده بود، ترافیک سنگینی ایجاد کرده و فرمانداران دموکرات را شیطان‌صفت خطاب کردند.



معترضان به ادامه قرنطینه در آمریکا


«جی اینسلی»، فرماندار واشنگتن در واکنش به اقدام رئیس‌جمهور آمریکا گفت که توئیت‌های ترامپ «اقدامات غیرقانونی و خطرناک را تشویق می‌کند» و تأکید کرد که رئیس‌جمهور «میلیون‌ها انسان را به‌این‌ترتیب در معرض کووید-19 قرار می‌دهد.»



فرماندار واشنگتن تصریح کرد: «شعارهای بی‌حدوحصر ترامپ و تشویق مردم برای آزادسازی ایالت‌ها همچنین می‌تواند منجر به خشونت شود. قبلاً مصادیق آن را دیده‌ایم.»



فرماندار میشیگان نیز ابراز امیدواری کرد که اظهارات رئیس‌جمهور موجب ایجاد اعتراضات بیشتر نشود. وی اظهار کرد: «مهم‌ترین کاری که هر کس در این مقام می‌تواند انجام دهد آن است که به مردم بگوید: ما از شر این بیماری خلاص خواهیم شد.»


هشدار کارشناسان پزشکی آمریکا در مورد لغو قرنطینه/ هشدار پزشکان در خصوص ناکافی بودن تست‌های کرونا


کارشناسان بهداشت و درمان می‌گویند که هرگونه تلاش ایالت‌ها برای آغاز کاهش محدودیت‌ها، نیاز به یک بستر گسترده برای ایجاد احساس امنیت در مردم دارد. این در حالی است که آمریکا در حال حاضر از اطلاع‌رسانی و مسئولیت‌پذیری در این خصوص بسیار عقب است. از سوی دیگر، «مایک پنس»، معاون اول ترامپ می‌گوید که آمریکا در حال حاضر از این ظرفیت برای صدور مجوز به ایالت‌ها به‌منظور انجام مرحله اول بازگشایی کسب‌وکارها برخوردار است.


بیشتر بخوانید:


توصیه شگفت‌انگیز ترامپ به فرمانداران برای مقابله با کرونا / برنده جایزه نوبل: مردم آمریکا فقط برای زنده ماندن پول دارند


از طرفی، مجموع تعداد آزمایش‌های کرونا در آمریکا به گفته مسئولان این کشور تاکنون 3.7 میلیون بوده که به‌طور میانگین، 120 هزار تست به‌صورت روزانه گرفته‌شده است. اما کارشناسان می‌گویند این تعداد تست روزانه کرونا برای کشوری که در صدر لیست آلوده‌ترین کشورها به کرونا قرار دارد، کافی نیست و برای به دست آوردن یک تصویر دقیق در مورد شیوع انتشار ویروس در سراسر ایالات‌متحده، آزمایش‌ها باید به طرز چشمگیری گسترش یابد. مقامات دولتی و ارائه‌دهندگان خدمات پزشکی در سراسر کشور می‌گویند که آن‌ها هنوز هم نمی‌توانند تعداد افراد بیمار را تشخیص دهند.



یک مرکز تست کرونا در بروکلین آمریکا


«آنگلا راسموسن»، متخصص ویروس‌شناس در دانشگاه کلمبیای نیویورک می‌گوید: «بدون آزمایش و نظارت گسترده، ما نمی‌توانیم به‌سرعت، بیماران بدون علامت را شناسایی و جدا کنیم، بنابراین انتقال ویروس در جامعه مجدداً رشد می‌یابد.»


جدال دوباره ترامپ با فرماندار نیویورک


ترامپ بار دیگر، بحث‌وجدل با فرماندار نیویورک را تنها چند روز پس‌ازاینکه عملکرد «اندرو کومو» را ستود، از سر گرفت و به وی گفت: «زمان بیشتری برای کار اختصاص بده و کمتر شکایت کن». این جمله انتقادی توسط ترامپ پس‌ازآن صورت گرفت که کومو گفت که نیویورک بدون آزمایش‌های بیشتر و کمک دولت فدرال نمی‌تواند فعالیت اقتصادی خود را مجدداً از سر بگیرد.


ترامپ پیش از آنکه گفتگوی تلویزیونی کومو درباره کمبودهای نیویورک به پایان برسد و به ترامپ توصیه کند که به‌جای دیدن تلویزیون باید از خواب بلند شده و به امور کشور رسیدگی کند، توئیت کرد: «ما هزاران تخت به شما دادیم که به آن‌ها احتیاج ندارید و استفاده هم نمی‌کنید، تعداد زیادی دستگاه تنفس مصنوعی به شما دادیم که خودتان باید تهیه می‌کردید و به شما برای گرفتن تست کمک کردیم که وظیفه شما بود. کومو یک تشکر به دولت فدرال بدهکار است.»


از سوی دیگر، مقامات پزشکی این کشور اعلام کردند که حداقل 7 هزار نفر در خانه‌های سالمندان آمریکا جان خود را از دست‌ داده‌اند.



مرکز بی‌خانمان‌ها در دالاس نیز پس‌ازاینکه تست 38 نفر از آن‌ها مثبت شد، تعطیل‌ شده است. 164 نفر در این مرکز سکونت داشتند که همه آن‌ها به مکان دیگری برای قرنطینه 14 روزه منتقل شدند.



تعداد بیماران مبتلا به کرونا در آمریکا 710 هزار و 272 نفر است و از میان آن‌ها، 37 هزار و 175 نفر جان باخته‌اند.


یک یگان ارتش رژیم صهیونیستی قرنطینه شد


در سرزمین‌های اشغالی، 12 هزار و 982 به کرونا مبتلا شده و 151 نفر نیز جان خود را از دست‌ داده‌اند.


شیوع کرونا در میان نظامیان اسرائیلی، یکی از معضلاتی است که ارتش این رژیم با آن دست‌به‌گریبان است. خبر رسیده که تاکنون هشت نظامی صهیونیست به کووید-19 مبتلا شده و یک یگان ارتش نیز به‌طور کامل در قرنطینه قرار دارد.


این در حالی است که یک شبکه تلویزیونی صهیونیستی فاش کرد که در آذر سال گذشته، واشنگتن به تل‌آویو و کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی درباره شیوع کرونا هشدار داده بود. وزارت بهداشت اسرائیل نیز در جریان این اخبار قرار داشت اما به گفته رسانه‌های صهیونیستی هیچ اقدامی انجام نداد.


ناکامی انگلیس در افزایش تعداد تست‌های کرونا


انگلیسی‌ها تاکنون 108 هزار و 692 نفر را در لیست مبتلایان به کرونا ثبت کرده و نام 14 هزار و 576 نفر را هم در فهرست جان‌باختگان درج کرده‌اند.


علی‌رغم تشدید اقدامات پیشگیرانه و درمانی در این کشور، انگلیس هنوز نتوانسته ظرفیت انجام تست کرونا را افزایش دهد. مقامات انگلیسی مدعی‌اند که به‌تازگی 18 میلیون یورو از دو شرکت چینی، کیت تست کرونا خریداری کرده‌اند؛ اما به دلیل عدم دقت کافی در تشخیص بیماری، عملاً بلااستفاده هستند.


آلمانی‌ها هم که پنجمین کشور آلوده جهان به کرونا هستند و 141 هزار بیمار مبتلا به کووید-19 و 4 هزار و 532 فوتی در آن ثبت‌شده، به دنبال کوتاه کردن تعطیلات تابستانی مدارس برای جبران کسری آموزش دانش‌آموزانند. بااین‌حال، آلمانی‌ها در نظر دارند تا برخی جاده‌های مرزی با لوکزامبورگ و فرانسه را بازگشایی کنند.



20 کشور اول اروپا که کرونا بیشترین شیوع را در آنها داشته است


در فرانسه، «امانوئل مکرون»، رئیس‌جمهور این کشور، کرونا را تهدیدی جدی برای اتحادیه اروپا برشمرد و گفت اگر کشورهای متمول قاره سبز، برای مقابله با این ویروس با دیگر کشورهای اروپایی متحد نشوند، پوپولیست‌های ایتالیایی، اسپانیایی و احتمالاً فرانسوی، قدرت را به دست خواهند گرفت. فرانسوی‌ها در رتبه چهارم جدول دنیا قرار دارند و 147 هزار و 969 نفر تاکنون در این کشور، گرفتار بیماری کرونا شده‌اند. 18 هزار و 681 نفر نیز براثر این بیماری فوت کرده‌اند.


تعطیل شدن آزمایش‌های کلینیکی مرتبط با کرونا در چین به دلیل نبود بیمار


رئیس تیم پزشکان دولت چین اعلام کرده است که بسیاری از مطالعات مبتنی بر اینکه چین شاید نتواند کرونا را کنترل کند، متوقف شدند. وی افزود تلاش‌های فراوانی برای کشف داروی کرونا صورت گرفته اما داوطلبان به‌اندازه کافی نبودند که امکان آزمایش‌های کلینیکی روی آن‌ها مهیا شود.


به گفته این مقام پزشکی، اولین موج کرونا در چین به اتمام رسیده و برای جلوگیری از سرایت ویروس در موج دوم، اقدامات خوبی در دستور کار قرارگرفته است. علت انصراف داوطلبان از انجام آزمایش‌های کلینیکی آن بود که بسیاری از آن‌ها تصور نمی‌کردند ویروس به این سرعت در چین تحت کنترل قرار گیرد، لذا با مشاهده موفقیت‌ها برای مهار این بیماری از آزمایش صرف‌نظر کردند.


چین که چند ماه پیش، مرکز شیوع این ویروس بود، اکنون 82 هزار و 719 بیمار کرونایی دارد که طی 24 ساعت گذشته فقط 27 نفر به این آمار اضافه‌ شده‌اند. اکثریت قریب به‌اتفاق موارد جدید کرونا در این کشور، مربوط به مسافران خارجی است. از این تعداد، 4 هزار و 632 نفر نیز درگذشته‌اند.



20 کشور دنیا که بیشترین آمار مبتلایان به کرونا در آنها ثبت شده است


پایگاه اطلاع‌رسانی آمار کرونا در جهان اعلام کرده است که تا به امروز، 2 میلیون و 251 هزار و 815 نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده‌اند که 154 هزار و 311 نفر آن‌ها جان باخته‌اند. مجموع بهبودیافتگان نیز 574 هزار و 386 نفر گزارش‌شده است.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب