دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

زوجین چگونه در ایام خانه‌نشینی اختلافات را کنار بگذارند؟

لذت بردن از زندگی در کنار اعضای خانواده بهترین فرصت و زمان است تا با علایق و استعداد‌های هم بیشتر آشنا شویم.
کد خبر : 483684
zoj.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدرضا خدایی، متخصص روان‌پزشکی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و خانه‌نشینی خانواده‌ها و بروز برخی اختلاف‌ها میان زوجین گفت: هر اتفاق جدیدی که می‌افتد بالاخره یک تغییراتی در رفتار ایجاد می‌شود و ممکن است که افراد آمادگی آن واقعه، تغییر یا سبک زندگی را نداشته باشند.


او افزود: در صورت تغییر سبک زندگی، الگو و روش‌ها نوین و جدید بسیار طبیعی است که در ابتدای کار تا خانواده‌ها با این سبک‌ها آشنا شوند و خود را انطباق دهند، ممکن است یک سری روش‌ها و رفتارهای جدید جایگزین رفتارهای قبلی شود و تغییر کند تا افراد راه خود را در مواجه با آن اتفاق پیدا کنند.


خدایی تصریح کرد: می‌توان گفت: ویروس کرونا یک حادثه یا فاجعه بسیار بزرگ برای کره زمین است و تغییرات سبک زندگی برای بقا و هدف بزرگ یعنی جلوگیری از بیماری، آسیب و مرگ‌ومیر نه‌تنها برای همه بلکه برای افراد مسن و آسیب‌پذیر به‌صورت موقت اتفاق افتاده است.


این متخصص روان‌پزشکی ادامه داد: افراد باید یک مقدار آمادگی پیدا کنند تا بتوانند متناسب با شرایط پیش‌آمده الگوهای زندگی و انطباقات خود را تغییر دهند و با اتفاقات امروزه انطباق پیدا کنند.


خدایی افزود: هدف مقابله با کرونا همانند کنکور است؛ برای مثال دانش‌آموزی که برای ورود به دانشگاه تلاش می‌کند تا با هزاران سختی مقابله کند و آن را شکست دهد مجبور است تا از الگوهای زندگی قبلی برای رسیدن به هدف مقدس و جدید بگذرد و در حال حاضر شرایط پیش‌آمده در جهان همانند آزمون کنکور است و خانواده‌ها باید بدانند تغییرات فعلی در هر رفتار اعضای خانواده به علت کنترل بیماری کروناست.


خدایی افزود: خانه‌نشینی یا فاصله‌گذاری اجتماعی به معنای این است که حضور خانواده‌ها در یک محیط کوچک بیشتر شود، اما بااین‌حال برخی از اعضای خانواده‌ها برای رفتن به سرکار از خانه خارج می‌شوند و ازآنجایی‌که بودن خانواده‌ها نسبت به گذشته در کنار هم بیشتر شده است اختلاف‌ها هم بیشتر شده است.


این متخصص روان‌پزشکی با اشاره به انواع اختلاف‌ها اظهار کرد: یکی از انواع اختلاف‌ها ممکن است به علت شرایط بهداشتی باشد. برای مثال یکی از اعضای خانواده‌ها کمتر رعایت کند و دیگری انتظار بیشتری در این مورد داشته باشد و همین تفاوت‌های سلیقه‌ای منجر به بروز اختلاف‌ها شود.


خدایی افزود: توصیه بنده این است که افراد سعی کنند با یکدیگر اشتراک نظر پیدا کرده و بیش‌ازاندازه وسواس به خرج ندهند و در حالت تعادل و استاندارد قابل قبول به سر ببرند.


او ادامه داد: رعایت اصول بهداشتی به‌صورت افراط و فلج‌کننده یا تفریط بسیار مشکل‌ساز است و رعایت بهداشت باید استاندارد و بر اساس دستورات وزارت بهداشت صورت بگیرد؛ چرا که بیش‌ازاندازه رعایت کردن اصول بهداشتی وسواس و کمتر از آن عدم رعایت بهداشت تلقی می‌شود.


خدایی تشریح کرد: یک موضوع دیگر در این روزهای خانه‌نشینی این است که با وجود نزدیک بودن افراد در این روزها به یکدیگر، انتظار می‌رود با کمتر شدن فاصله‌ها و نرفتن افراد به بیرون منزل که ایجاد تنش‌های بینابینی ممکن است بیشتر شود خانواده‌ها باید آستانه تحریک‌پذیری خود را کنترل کنند؛ برای مثال افرادی که قبل از بروز ویروس کرونا تعداد دفعات زیادی از منزل خارج می‌شدند هم احساس زندانی شدن و هم در فشار و استرس‌های بیماری یا اقتصادی قرار بگیرند.


این متخصص روان‌پزشکی ادامه داد: برای اینکه تنش‌ها در میان خانواده‌ها کمتر شود باید هر کدام از اعضای خانواده وظایف گوناگونی را بر عهده بگیرند و در این روزهایی که همه خانه‌نشین شده‌ایم بهترین فرصت برای ارتباط بیشتر با خانواده‌ها و نزدیکی به یکدیگر و درک سلایق هم است.


خدایی گفت: ارتباط نزدیک‌تر در بین خانواده‌ها می‌تواند با خوردن وعده‌های صبحانه، ناهار و شام بیشتر شود تا با این کار از حضور در کنار هم لذت ببرند. حتی خانواده‌ها می‌توانند به کارهای گروهی بپردازند که در گذشته این کارها را انجام نمی‌دادند یا به‌صورت فردی در آن‌ها فعالیت داشتند تا کمتر موارد استرس‌زا و تنش‌زا به وجود آید.


او افزود: افزایش استراحت‌ها، انجام بازی‌های جمعی، تماشای تلویزیون در کنار خانواده، کمک به اعضای خانواده، بازی‌های اینترنتی، انجام کارهای اقتصادی مفید بر پایه‌های اینترنتی و صفحات مجازی از مهم‌ترین کارها در این روزهای خانه‌نشینی است تا افراد بیشتر به هم نزدیک شوند.


کروناویروس


این متخصص روان‌پزشکی اظهار کرد: تمام اعضای خانواده‌ها باید به این نتیجه برسند که تغییرات جدید و محدودیت‌ها تنها به علت حفظ سلامت جسمانی است و لازم است تا قدرت تطابق و شنیدن حرف‌های دیگران و آمادگی با این شرایط را در خود افزایش دهند.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب