دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 فروردين 1399 - 13:28
سخنگوی شورای شهر تهران:

نظر رئیس شورای شهر درباره احتمال انتقال کرونا در مترو تشویش اذهان عمومی نیست

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران گفت: اظهارنظر رئیس شورا در خصوص احتمال انتقال ویروس کرونا در واگن‌های مترو به‌دلیل سیستم تهویه تشویش اذهان عمومی نبوده و تنها ایجاد مطالبه‌گری نسبت به یک نگرانی است که مسئولین مدیریت بحران در شرایط فعلی باید از آن رفع ابهام کنند.
کد خبر : 483058
1396060515353459911764634.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی اعطا در نشست خبری امروز که به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد با اشاره به جلسه هم‌اندیشی صبح امروز شورای شهر اظهار کرد: براساس آئین‌‌نامه جلسات علنی شورا می‌بایست حداقل دو جلسه در ماه برگزار شود که ما به‌دلیل تراکم کاری به جز روزهای سه‌شنبه، جلسات شورا را یک‌شنبه‌ها را به‌صورت علنی برگزار خواهیم کرد.


وی با بیان این‌که جلسات روزهای سه‌شنبه هم‌اندیشی بوده و به‌صورت غیررسمی و بدون مصوبه برگزار می‌شود، گفت: این جلسات به‌منظور تسریع در فعالیت‌ها در جلسات علنی روز یک‌شنبه است.


سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در حال حاضر برگزاری جلسات علنی شورا به‌صورت مجازی امکان‌پذیر نیست  و بر همین اساس استفساریه‌ای را به مراجع بالاتر ارسال کرده‌ایم. موضوع تدوین آئین‌نامه جدید در وضعیت اضطراری در حال پیگیری از مراجع خاص است.


اعطا در ادامه از تشکیل کمیته نظارتی کرونا در شورای اسلامی شهر تهران سخن به‌میان آورد و عنوان کرد: این کمیته متشکل از 3 عضو کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست و یک عضو از هر کمیسیون دیگر شورا است که بر مجموعه فعالیت‌های شهرداری در این خصوص نظارت می‌کند. این کمیته شأن نظارتی داشته و در موارد لازم می‌تواند طرحی را نیز برای تصویب در صحن مطرح کند.


وی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا مبنی بر برخی اظهارنظرها همچون نظر رئیس شورا درباره احتمال انتقال ویروس کرونا در واگن‌های مترو به‌دلیل سیستم تهویه آنها و این‌که بیان چنین مواردی می‌تواند منجر به تشویش اذهان عمومی شود، گفت: آقای هاشمی از کارشناسان حمل و نقل ریلی محسوب می‌شوند و از ابتدا معتقد بودند که حمل و نقل عمومی در نوروز تعطیل شود چون امکان شیوع ویروس در فضای بسته بیشتر است.


این عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد:‌ نباید این‌گونه نظرها را تشویش اذهان عمومی تلقی کنیم زیرا شورای شهر یک جایگاه مطالبه‌گری دارد و زمانی‌که با توجه به بررسی‌های کمیسیون‌های تخصصی به تصمیمی می‌رسد باید آن را به‌عنوان مطالبه مطرح کند.


اعطا افزود: شورای شهر در این زمینه پیشنهاددهنده بوده و تصمیم‌گیرنده ستاد مقابله با کرونا است. شورا به‌دلیل دارا بودن جایگاه نمایندگی مردم زمانی‌که از موضوعی اظهار نگرانی می‌کند باید آن را مطرح کند.


وی اذعان کرد: وقتی شورای شهر احساس می‌کند تعدادی از شهروندان در خطر هستند باید نگرانی ایجاد کند تا مسئولین مدیریت بحران در ستاد کرونا آن را پیگیری کرده و رفع ابهام کنند.


سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در خصوص رعایت فاصله‌گذاری در حمل و نقل عمومی گفت: پیشنهاد شورای شهر تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی تا 16 فروردین بود که پذیرفته نشد. در حال حاضر تصاویری از رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی منتشر شده است اما رعایت این وضعیت تا زمانی‌ امکان‌پذیر است که حجم مسافر در مترو و اتوبوس بین 450 تا 500 هزار نفر باشد.


اعطا با بیان این‌که میزان مسافران مترو در روز یک‌شنبه 25 فروردین 338 هزار نفر بود، عنوان کرد: افزایش مسافران از سقف مطرح شده باعث می‌‌شود نتوانیم فاصله اجتماعی را در ناوگان حمل و نقل عمومی رعایت کنیم.


عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی برای پاسخگویی به نیاز مسافران، عنوان کرد: در حال حاضر صحبت از ورود ۵۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی تهران تا اردیبهشت ماه است که ما گمان می‌کنیم این موضوع خوش‌بینانه مطرح شده است.


وی در پیشنهادی گفت: تعدادی مینی‌بوس تولید داخل توسط کارخانجات داخلی وجود دارد که پیشنهاد ما این است که این مینی‌بوس‌ها در برخی از مسیرها به کار گرفته شوند و به نظر می‌رسد پیگیری آن تحقق‌پذیرتر از اتوبوس باشد. در مسیرهایی از ظرفیت اتوبوس‌ها به‌طور کامل استفاده نمی‌شود و ترکیب اتوبوس و مینی‌بوس می‌تواند مؤثرتر باشد.


سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با مشکل‌های موجود بر سر راه اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی در حمل و نقل عمومی بیان کرد: در پیک زمانی و گلوگاه‌های مکانی ممکن است با وجود حدود 500 هزار نفر مسافر هم امکان اعمال فاصله‌گذاری نباشد مثلاً وقتی ۱۵۰۰ مسافر از خط کرج قرار است وارد خط 2 با ظرفیت قطارهای با ۳۰۰ مسافر شود این ازدحام قابل پیش بینی است که اعلام شده در هفته‌های آینده در برخی از خطوط همچون ایستگاه‌های تقاطعی سرفاصله ۳ و نیم دقیقه‌ای به ۳ دقیقه کاهش پیدا می‌کند.


اعطا افزود: به‌منظور جلوگیری از ازدحام پیشنهاد ما شناور کردن ساعت کاری ادارات است به‌طور مثال ساعت شروع به کار از ۷ تا ۹ صبح و پایان کار ۱۴ تا ۱۶ باشد تا امکان رعایت فاصله گذاری در زمان‌های پیک فراهم شود.


وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر چالش شهرداری تهران در تحقق بودجه سال 99 نیز گفت: با توجه به بودجه مصوب 30 هزار میلیاردی شهرداری تهران میزان آن برای سه ماهه اول 7 هزار و پانصد میلیارد تومان است که در سه سناریو پیش‌بینی می‌شود در بدبینانه‌ترین حالت 2 هزار و 500، در حالت بینابینی 2 هزار و 900 و در بهترین حالت ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان آن محقق شود.


سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با تعطیلی ساخت و سازها در پایتخت عنوان کرد: طبق سنوات گذشته معاونت معماری و شهرسازی بخشنامه‌ای مبنی بر تعطیلی فعالیت‌های ساخت و ساز تا 15 فروردین ابلاغ کرد اما تصمیم جدیدی مبنی بر تداوم این توقف فعالیت‌ها گرفته نشده است.


انتهای پیام/ 4105


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب