دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

مدیریت «اموات» در پایتخت به روال پیش از کرونا بازگشته است/ انتقادات جدی به عملکرد مسئولان بهشت زهرا

به‌نظر می‌رسد مدیریت شرایط در آرامستان اصلی پایتخت به حالت عادی بازگشته و اهتمام چندانی برای کنترل این وضعیت بحرانی کرونایی در سازمان بهشت زهرا وجود ندارد.
کد خبر : 482717
157015515.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در هفته گذشته صدای اعتراض اعضای شورای اسلامی شهر تهران برای تعطیلی طرح ترافیک و همچنین مشکلات مالی شهرداری تهران به‌دلیل کسری بودجه ناشی از کرونا و عدم توان شهرداری برای پاسخگویی به تعهدات مالی خود بلند بود اما با لغو یک‌باره طرح ترافیک پس از اجرای یک‌روزه آن به‌نظر می‌رسید شورای شهر دیگر دغدغه‌ای به جز کمک مالی از سوی دولت نداشته باشد اما وضعیت این‌گونه نبود.


در جلسه گذشته شورای اسلامی شهر تهران که با حضور مجتبی یزدانی معاون خدمات شهری شهردای تهران برگزار شد پس از ارائه گزارش‌های این معاونت فرض بر این بود که تنها گلایه اعضای پارلمان شهری همچنان بحران مالی ناشی از کرونا باشد که گریبان آنها گرفته ولی در این جلسه انتقادات تندی متوجه یکی از بی‌سروصداترین سازمان‌های زیرمجموعه خدمات شهری یعنی بهشت زهرا بود؛ سازمانی که از لحاظ خبری همچون مخدومانشان خاک مرده بر آنها پاشیده شده بود با انتقادهای پی‌درپی شوراییان گویی زنده شد.


این اشکالات و ایرادات به سازمان بهشت زهرا بیانگر این بود که بی‌اعتمادی شورای شهر به ارکان شهرداری، حتی به بی‌حاشیه‌ترین سازمان این نهاد هم رسیده است، موضوعی که اظهارنظر محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران از آن پرده برداشت.


البته این نقد بر عملکرد سازمان بهشت زهرا به اینجا ختم نشد و حسن خلیل‌آبادی عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران موضوع کارشکنی سازمان بهشت زهرا در دفن اجساد مبتلا به کرونا در آرامستان‌های قدیمی شهرری را مطرح کرد و گفت: متأسفانه شنیده‌ام در آرامستان‌های قدیمی شهرری افرادی که مبتلا بودند را دفن کردند. از آقای خال رئیس سازمان بهشت زهرا درخواست می‌کنم این افراد حتماً در بهشت زهرا دفن شوند، در غیر این‌صورت بهداشت عمومی مردم به خطر می‌افتد.


وی افزود: آرامستان‌هایی همچون شاه عبدالعظیم حسنی(ع) و ابن بابویه، در مرکز شهرری و کنار منازل مردم است و تداوم این وضعیت نارضایتی آنان را به دنبال دارد.


اما انتقاد بعدی از سوی محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در فقدان مدیریت جمعیت خانواده‌های متوفیان در بهشت زهرا بود.


البته با وجودی‌که اظهارات سالاری کم‌کاری ناشی از این وضعیت را متوجه ستاد ملی  مقابله با کرونای استان تهران می‌دانست اما کنترل این وضعیت از زمان پنج‌شنبه آخر سال که این سازمان با مجوز دستگاه قضا و هماهنگی با نیروی انتظامی برای ممانعت از ورود مردم به بهشت زهرا اعلام آمادگی کرده بود همچنان بر قوت خود باقی است و دستور جدید از سوی این ستاد به جز تغسیل متوفیان کرونایی با آب داده نشده است.


این عضو شورای اسلامی شهر تهران در جلسه روز گذشته شورا اظهار کرد: متأسفانه در خصوص تجمع خانواده‌های افرادی که به دلایلی غیر از بیماری کرونا فوت می‌کنند و حتی برخی فوتی‌های کرونایی، ضوابط سختگیرانه‌ای وجود ندارد و بعضاً شاهد اجرای مراسم کفن و دفن اموات با حضور جمعیت‌های حتی بیش از ۱۰۰ نفره در بهشت زهرا هستیم و کسی مانع این تجمعات نمی‌شود.


وی افزود: درست است که مردم خودشان نیز باید محدودیت‌ها را رعایت کنند اما ما از ستاد ملی  مقابله با کرونای استان تهران درخواست داریم نسبت به ایجاد این محدودیت‌ها اقدام کنند.


علی‌رغم تلاش‌هایی که در زمان آغاز اعلام خبر شیوع ویروس کرونا در پایتخت انجام شد ولی به‌نظر مدیریت شرایط در آرامستان پایتخت به حالت عادی بازگشته و اهتمام چندانی برای کنترل این وضعیت بحرانی در سازمان بهشت زهرا وجود ندارد، آن هم در سازمانی که خدمت‌گیرندگان آن به دلیل تألمات روحی زبانی برای شکایت ندارند؛ ضمن اینکه نه طرح عمرانی، نه تعریض جاده و خیابان نه مشکل ساخت و ساز نامتعارف، نه مشکل حریم و .... هیچ کدام در سازمان بهشت زهرا کاربرد ندارد و نمی‌توان کم‌کاری این سازمان را به این مسائل ربط داد.


انتقادات اعضای شورای شهر به دفن فوت‌شده‌های ناشی از کرونا در دیگر آرامستان‌های سطح پایتخت، عدم رعایت پروتکل فاصله‌گذاری اجتماعی در بهشت زهرا و دیگر انتقاداتی که مدیران شهری از این سازمان داشتند نشان داد تنها قبر فروختن و مدیریت اموات نمی‌تواند نشانه مدیریت بر سازمان بهشت زهرا باشد و باید دغدغه شهروندان و مدیران شهری مبنی بر تأکید بر سلامت بهداشتی این سازمان مرتفع شود.


انتهای پیام/4105


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب