تولید قرص فاویپیراویر در کشور قانونی میشود/ اولین گزارش از نتایج درمانی درخصوص کرونا ارائه شد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، همایون هاشمی در تشریح روند مطالعات خود پیرامون تأثیر فاویپیراویر در درمان بیماری کرونا در پی مأموریتی که رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به وی داده بود، گفت: پروتکل درمان بیماری کرونا جدید بوده و هنوز دانشمندان، محققان و پزشکان اطلاعات دقیقی در مورد آن ندارند. بنابراین پروتکلهای درمانی و مداخلهای و تصمیمگیریهای متفاوتی برای مقابله با آن اتخاذ میکنند.
نماینده مردم میاندوآب، شاهیندژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: متولی پروتکل درمانی بیماری کرونا در ایران معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که این پروتکل بهطور مرتب بهروزرسانی میشود، از سوی دیگر پزشکانی که در ارتباط مستقیم با این بیماران هستند هم به لحاظ اخلاق پزشکی و هم تعریفی که از پزشکی بالینی وجود دارد، حقوحقوقی دارند و میتوانند بیمارانشان را بر اساس تشخیصی که دارند با داروی مورد نظرشان درمان کنند.
وی تصریح کرد: قرص فاویپیراویر در سالهای گذشته در یکی از شرکتهای ژاپنی برای درمان بیماری سارس طراحی شده بود و در اپیدمی کرونا هم پزشکان چینیها مجوز تولید آن را از چین دریافت کردند که تأثیر خوبی در درمان این بیماری داشته است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با اشاره به حواشی ایجاد شده پیرامون استفاده از قرص فاویپیراویر خاطرنشان کرد: تاکنون تعداد 20 هزار قرص فاویپیراویر وارد ایران شد و تعداد 15 هزار تا از این قرصها در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته و بین برخی بیمارستانها توزیع شد، کما اینکه اوایل عید نوروز رئیس بیمارستان مسیح دانشوری به معاون درمان این وزارتخانه اعلام کرده بود که این دارو در درمان بیماری کرونا مؤثر بوده است، بنابراین دستور دهید تا برای استفاده در این مرکز وارد شود، در نهایت به تعداد 30 بیمار از این دارو در اختیار آنها قرار داده شد و این امر باعث انتشار مطلب گلایهآمیزی از سوی دکتر هاشمیان یکی از پزشکان این بیمارستان در فضای مجازی شده و محل اختلاف شد.
هاشمی اظهار کرد: نحوه ورود این دارو به کشور از دیگر موارد مورد مناقشه است، ضمن اینکه ادعاهای برخی شرکتها و تجار مبنی بر تولید این دارو یا مواد اولیه موردنیاز برای تولید آن سؤالاتی را در اذهان ایجاد کرد، همچنین اثربخشی قرص فاویپیراویر در درمان بیماری کرونا مورد تأیید بسیاری از پزشکان و مراکز درمانی است و همین امر باعث نایاب شدن این دارو ایجاد بازار سیاه برای آن شد.
وی افزود: هماکنون در مرحله تکمیل تحقیقات در مورد این دارو هستیم و به نتایج مطلوبی هم دست پیدا کردهایم و برابر بررسیها و اسناد به دست آمده، مطالعات بالینی برای قرص فاویپیراویر در کشورهای چین و ژاپن انجام شده و نتایج خوبی حاصل شده است و اینکه این دارو به بهانه انجام مطالعات بالینی در پروتکل درمان گذاشته نشد آن هم در شرایط بحرانی کنونی که با آمار مرگومیر ناشی از ابتلا به کرونا و آثار زیانبار ناشی از آن مواجه هستیم از سوی پزشکان قابل قبول نیست، چرا که قرص فاویپیراویر از منشأ مشخصی وارد کشور شده و اصالتاً برای مطالعات بالینی آورده نشده بود.
رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس، در ادامه، از جمعبندی نتایج حاصل از بررسیهای صورت گرفته در نشست این فراکسیون و ارائه اسنادی دال بر قانونی شدن تولید قرص فاویپیراویر در کشور خبر داد.
وی با اعلام خبر برگزاری نشست فراکسیون غذا و دارو با حضور محمود صادقی به عنوان عضو حقوقدان پیرامون بررسی نتایج حاصل از تحقیق در خصوص اثربخشی قرص فاویپیراویر بر درمان بیماری کرونا در تشریح جزییات آن، گفت: قرص فاویپیراویر هفته گذشته وارد فارماکوپه ایران شده و بعد از این واردکنندگان و تولیدکنندگان دارو میتوانند برای واردات و تولید این دارو از کانال قانونی وارد عمل شوند.
نماینده مردم میاندوآب، شاهیندژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی با توجه به اثرگذاری قرص فاویپیراویر، ادامه داد: ورود این دارو به فارماکوپه ایران و ایجاد شرایط قانونی برای تولید آن در داخل کشور با وجود شرایط بحرانی که ایجاد شده است، اقدام شایستهای بود که از سوی سازمان غذا و دارو صورت گرفت.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: هماکنون منتظر هستیم که مطالعات بالینی بر روی قرص فاویپیراویر انجام شود تا این دارو وارد پروتکل درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم بشود و برای پیگیری این موضوع تا حصول نتیجه نیز از طریق رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اقدام کرده و به زودی هم نتایج را اعلام خواهیم کرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: البته همچنان ابهاماتی در خصوص قرص فاویپیراویر وجود دارد که مقرر شد در این رابطه با مسئولان مربوطه مکاتبه کنیم تا آنها پاسخهای لازم را جهت رفع این ابهامات ارائه دهند.
رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد: ما قبل از برگزاری این نشست به منظور جمعبندی گزارش در خصوص نتایج تحقیق پیرامون اثربخشی قرص فاویپیراویر در درمان بیماری کرونا نشستهایی با معاونان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان غذا و دارو و معاونانش، رئیس طرح مطالعات بالینی و دکتر هاشمیان پزشک فعال در بیمارستان مسیح دانشوری که با انتشار مطالبی در فضای مجازی نسبت به کمبود این قرص برای درمان بیماران کرونایی اعتراض کرده بود، برگزار کردیم.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/