دوران پساکرونا در انحصار قدرتهای شرقی خواهد بود/رفتار غیرانسانی آمریکا در ادامه تحریمها
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، تداوم سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران در دوران اوج شیوع ویروس کرونا باعث شده است تا تهران بیش از پیش به پکن و مسکو نزدیک شود. در این میان نمایندگان کنگره آمریکا معتقدند برداشتن تحریمها با هدف کمک به ایران برای مهار ویروس کرونا اهمیت دارد.
بیشتر بخوانید:
تبعات اقتصادی کرونا در آمریکا رکورد زد
مقامهای دولت ترامپ اینگونه میپندارند که شیوع «کووید-۱۹» نباید به بهانهای برای کاستن از فشار تحریمهای ایران تبدیل شود، تحریمهایی که از سال گذشته میلادی و پس از خروج آمریکا از برجام بار دیگر علیه ایران تحمیل شده است. در هر صورت موضوع لغو تحریمهای ایران در دوران شیوع کرونا این روزها به نقطه اختلاف میان دونالد ترامپ، رئيسجمهور آمریکا و رقیبش در حزب دموکرات تبدیل شده و حتی شکافی در میان نخبگان سیاسی آمریکا به وجود آورده است؛ اما دولت ترامپ فکر میکند که تحریمها در حال اثرگذاری است و قصد ندارد سیاستش را تغییر دهد.
دونالد ترامپ، رئيسجمهور آمریکا
عملیاتی کردن سازوکار مالی اروپا موسوم به «اینستکس» موضوع مهمی است و نشان میدهد واگرایی میان آمریکا و اروپا در تحولات جهانی همچنان ادامه دارد که حتی میتواند وارد فاز چند قطبی شود. همچنین در دوران پساکرونا دنیا از یاد نخواهد برد که چگونه چینیها، روسها و کوباییها برخلاف آمریکا به مبارزه علیه کووید-۱۹ در ایتالیا کمک کردند.
اروپاییها با اقدامات خود در برخورد با ایران و تحولات بینالمللی نشان میدهند که خط مستقلی از آمریکا در پیش گرفتهاند و به ترامپ اجازه نخواهند داد که فشار حداکثری ادعایی وی از اجرایی کردن اینستکس جلوگیری کند و مانع از کمک آنها به ایران در مبارزه با این بیماری شود.
جهان چند قطبی پس از شیوع کرونا
نگاه به شرق ایران چشمانداز هرگونه بهبود رابطه با آمریکا را تیرهتر خواهد کرد و این نهتنها نتیجه خارج شدن ترامپ از برجام، بلکه نتیجه واکنش کاخ سفید به شیوع این بیماری در ایران است.
شیوع کرونا برای آمریکا چه در داخل و چه در خارج پیامدهای بسیار زیادی خواهد داشت. این بیماری یک تغییر پارادایم بزرگ است و تأثیر شگرفی بر نگرش کشورها به قدرتهای بزرگ جهان همچون آمریکا، چین و روسیه خواهد داشت. حتی بعد از ساخته شدن واکسن کرونا بسیاری از کشورهای جهان به یاد خواهند داشت که کشورها چه رفتاری در اوج بحران شیوع این بیماری از خود نشان دادند.
بحران مدیریت دولت ترامپ نهتنها در داخل که در عرصه بینالمللی بازتاب دارد و اعتبار آمریکا را به عنوان یک پلیس جهانی بیش از پیش زیر سؤال خواهد برد و کووید-۱۹ به چند قطبی شدن جهان سرعت بیشتری خواهد بخشید.
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/