دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

معرفی رمان برای زمان قرنطینه؛ «کمی دیرتر» از سید مهدی شجاعی

سید مهدی شجاعی که به نوشتن آثاری با مضامین دینی شهرت دارد در رمان «کمی دیرتر»اثری متفاوت و بدیع درباره انتظار را روایت می‌کند.
کد خبر : 481807
5659598.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا در سراسر دنیا و از جمله ایران، باعث ایجاد محدودیت و تغییراتی در زندگی مردم شده است که سپری کردن آن نیازمند کسب اطلاعات تازه‌ای است.


سبک زندگی تغییر یافته مردم و افزایش ساعت در خانه ماندن آنها باعث شده تا سراغ موضوعات مختلفی برای سپری کردن ساعات خود بروند. برخی ساعات بیشتری را صرف اینترنت و فضای مجازی می‌کنند، برخی سراغ فیلم و عده‌ای هم دنبال کتاب می‌‌روند.


در این میان رمان به عنوان یکی از گونه‌های پرطرفدار در بین مردم، همیشه مورد توجه بوده است. اگر شما هم جز آن دسته از مردم هستید که برای دوران قرنطینه دنبال کتاب مناسب می‌گردید در این مطلب با ما همراه باشید تا جزئیاتی از رمان «کمی دیرتر» اثر سید مهدی شجاعی را بخوانید.


سید مهدی شجاعی از روزنامه‌نگاری تا نویسندگی دینی


«سید مهدی شجاعی» نویسنده و روزنامه‌نگار ایرانی در شهریور سال ۱۳۳۹ در تهران به دنیا آمد. او پس از پایان تحصیلات دبیرستانی‌اش در رشته‌ی ریاضی، تحصیل در دو رشته‌ی ادبیات نمایشی و حقوق را به‌طور هم‌زمان آغاز کرد.


این نویسنده علاوه بر داستان‌نویسی فیلم‌نامه هم نوشته و با کارگردانان به‌نامی ازجمله مجید مجیدی و بهزاد بهزادپور همکاری داشته است. او نویسنده‌ای فعال در حوزه‌ی ادبیات مذهبی است و اصلی‌ترین دغدغه‌اش طی سه دهه گذشته و نیز محور اصلی تمام فعالیت‌های اجرایی او طی این سال‌ها، هنر و ادبیات متعهد، اعتلای فرهنگ و هنر دینی و تقویت و سامان بخشی هنرمندان این عرصه است.


«کمی دیرتر» رمانی درباره منتظران واقعی


کتاب «کمی دیرتر» از سید مهدی شجاعی در سال 1390 از سوی انتشارات کتاب نیستان منتشر شد. این اثر شامل چهارفصل زمستان، پاييز، تابستان و بهار است که نگاهی انتقادی و دلسوزانه به مدعیان انتظار امام زمان(عج) دارد. این نویسنده داستان «کمی دیرتر» را با جشن شلوغ و محبوب نیمه شعبان در میان منتظران امام دوازدهم آغاز می‌کند که در آن پسری برخلاف خواسته بقیه جمع فریاد می‌زند آقا نیا! درخواست او متفاوت از سایرین است زیرا معتقدان به حضور امام زمان(عج) همواره دعای ظهور ایشان را می‌کنند و مخالفت این پسر باقی جمع را با شوک روبه‌رو می‌کند.


رمان در ابتدا به ترسیم فضا از زبان یک نویسنده حاضر در این مجلس که گویا خود شجاعی است، می‌پردازد و پس از آن واکنش حاضرین در مجلس نسبت به جوانک را ترسیم می‌کند. نویسنده پس از این ماجرا با جوان همراه می‌شود و در سفری ماورایی به سراغ تک تک افراد حاضر در مجلس می‌رود و مشاهده می‌کند که هر یک از آنها در برابر این گفته جوان که امام زمان(عج) ظهور کرده و پیغام داده که شما او را همراهی کنید چگونه از خود واکنش نشان می‌دهند. در فصل پایان این رمان نیز سیمای واقعی یک منتظر امام زمان(عج) از سوی جوان و به زبان راوی ترسیم می‌‌شود.


حرکت برخلاف جریان آب در «کمی دیرتر»


این رمان در دسته داستان‌های مذهبی و دینی قرار دارد. شجاعی در این رمان موضوعی بدیع را دستمایه‌ نوشتن قرار داده و با زبانی صریح و بی‌پرده نگاهی نقادانه به وضعیت انتظار در جامعه امروز داشت،‌ شاید همین زبان صریح و بی‌پرده بود که موجب شد برخی نسبت به این کتاب انتقاداتی داشته باشند.


شجاعی در مقدمه این کتاب نوشته است:‌ «بارها در طول نوشتن این رمان دچار تردید و دودلی شدم. یک دلم می‌گفت: بیا و از خیر این کار بگذر و برای خودت دشمن تراشی نکن. عقل هم چیز خوبی است! مثل مگس بر روی زخم ها و عفونت ها ننشین! خوبی ها را ببین. دل دیگرم می‌گفت: نویسنده باید آینه باشد. آینه اگر زشتی‌ها را بپوشاند و فقط زیبایی ها را نشان دهد که دیگر آینه نیست … سرت را درد آوردم ولی دوست داشتم بدونی که در طول این کار با خودم چه دست و پنجه هایی نرم کردم … به خودم گفتم عموم کسانی که پیش از این تقدیر و تحسینت می‌کردند، بعد از انتشار این کار، ممکنه تقبیح و نکوهشت کنند».


رمان «کمی دیرتر» در 204 صفحه و قطع رقعی از سوی انتشارات کتاب نیستان به چاپ سیزدهم رسیده است.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب