مراقبت در برابر ویروس کرونا برای انواع معلولیت و ناتوانی چگونه است؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، انواع معلولیتهای مختلف دشواریهای متفاوتی در انجام اقدامات خود مراقبتی در برابر این بیماری ایجاد میکنند و لازم است برای هر نوع ناتوانی یا معلولیت اقدامات خاصی را انجام داد.
پیشگیری در افراد دارای اختلالات بینایی
ازآنجاکه تماس با سطوح، یکی از راههای رایج انتقال بیماری کرونا است و افراد دارای اختلالات بینایی از حس لامسه خود برای انجام فعالیتهای روزمره استفاده میکنند، خطر ابتلاء به بیماری در آنها بالاست. بنابراین، ضدعفونی پیوسته سطوح و ارائه خدمات آموزشی پیشگیرانه به افراد نابینا و همچنین مراقبین و خانوادههای آنها میتواند بسیار کمککننده باشد. توصیههای بهداشتی که میبایست افراد دارای نابینایی مدنظر داشته باشند :
- ضدعفونی نمودن عصای سفید
- استفاده از دستکش و داشتن محلول ضدعفونیکننده
- صحبت کردن با فرد همراه خود را به حداقل برسانید
- استفاده از ماسک ضروری است
- در مکانهای عمومی و جهت پرداخت هزینهها مانند کرایه تاکسی از پرداخت الکترونیک استفاده شود.
- از عینک دودی استفاده شود.
- نسبت به تغییر صدای مخاطبین حساس باشید.
- شستشوی صحیح دست برای استفاده از لنز های تماسی
پیشگیری در افراد دارای اختلالات شنوایی
در افراد مبتلا به اختلالات شنوایی لبخوانی یکی از راههای معمول برقراری ارتباط از سوی این افراد است که به دنبال شیوع بیماری کرونا و استفاده از ماسک، چندان قابل استفاده نیست. علاوه بر این، ازآنجاکه افراد مبتلا به ناشنوایی شدید نسبت به صداهای مخفی (نظیر صدا از پشت سر) آگاه نیستند، در صورتی که سایرین به هنگام عطسه و سرفه اصول بهداشتی را رعایت نکنند، احتمال انتقال ویروس به آنها بهویژه در فضاهای عمومی وجود دارد که میبایست مورد توجه سایر افراد اعم از خانواده ، دوستان و مردم قرار گیرد. توصیههای بهداشتی که میبایست افراد دارای ناشنوایی مدنظر داشته باشند :
- ضدعفونی نمودن سمعک و باتری آن
- ایجاد فاصله 3 متری با مخاطب هنگام لبخوانی
- چرب نمودن گوشها
- پانسمان سریع و کامل گوشها پس از هرگونه جراحت
- بین دو فرد ناشنوا حتما از زبان اشاره استفاده شود و از لبخوانی بپرهیزید
- بهجای پرسیدن آدرس از مسیریابهای هوشمند استفاده شود.
- از دیگران بخواهید تازههای ویروس کرونا را برای شما به زبان ساده بیان کنند.
- در صورت وجود دستکش رنگی از آن بهجای دستکش سفید استفاده نمایید.
- از فروشگاههایی خرید نمایید که دارای برچسب قیمت میباشند.
پیشگیری در افرادی که دچار قطع عضو و اختلالات فیزیکی شدهاند
شستوشوی مکرر دستها همواره به عنوان یکی از راههای پیشگیری از بیماری کرونا معرفی شده است. اما برخی از افراد نظیر افراد قطع عضو از یک دست، دارای مشکلات فراوانی در شستوشوی درست دست هستند. ازآنجاکه بسیاری از افراد در اثر حوادث ترافیکی و یا بیماریهایی نظیر دیابت دچار قطع عضو از یک دست شدهاند، لازم است تا تدابیر اثربخشی نظیر ارائه بطریهای مایع دستشویی و یا ضدعفونیکننده الکلی مناسبسازی شده برای این گروهها در نظر گرفته شوند. علاوه بر این، افراد قطع عضو میبایست بهصورت مکرر اقدام به ضدعفونی کردن پروتزهای خود کنند تا از احتمال انتقال ویروس جلوگیری نمایند.
درصد بالایی از افراد مبتلا به ناتوانیهای شدید فیزیکی قادر به رعایت اصول بهداشتی مورد تأکید نظیر استفاده از ماسک و دستکش نیستند. بنابراین لازم است تا خانوادهها و اطرافیان آنها نسبت به این موضوع آگاه شده و در رعایت اصول بهداشتی به آنها کمک کنند. علاوه بر این، بسیاری از گروههای ناتوان فیزیکی نظیر بیماران اماس و سکته مغزی برای دریافت خدمات توانبخشی، بهصورت روزانه و یا هفتگی به مراکز درمانی مراجعه میکنند. اما با توجه به تعطیلی و کاهش ساعت کاری بسیاری از مراکز درمانی و توانبخشی و همچنین محدودیت سفرهای درون و بینشهری، لازم است تا با استفاده از ظرفیت اینترنتی موجود در ایران و از طریق توانبخشی از راه دور تا حد امکان، خدمات را دریافت نماید. توصیههای بهداشتی که میبایست افراد دارای ناتوانی جسمی مد نظر داشته باشند:
- عدم اشتراکگذاری وسایل کمک حرکتی
- افراد دارای ابزار کمک حرکتی از تردد بی مورد اجتناب کنند.
- نظر به اینکه ویروس کرونا بر روی سطوح آلومینیومی به مدت تقریبی 8 ساعت زنده می ماند لذا ابزار کمک حرکتی آنان را ضدعفونی کنید
- ضدعفونی نمودن تمام وسایل کمک حرکتی
- در مکانهای عمومی از همراه کمک بگیرید
- در صورت امکان از دستگیرههای عمومی استفاده ننمایید
- در صورت استفاده از وسایل کمکی مانند ویلچیر از دستکش استفاده کنید .
- از خدمات پرداخت الکترونیکی و کیف پول الکترونیکی بهجای کارتبانکی و پول نقد استفاده کنید.
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/