کرونا بحران داخلی کشورهای غربی را برملا کرد/ضعف مفرط ساختار درمانی در آمریکا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه فرا منطقهای الشرق الاوسط در گزارشی درباره افزایش شیوع ویروس کرونا در جهان نوشت: ویروس کرونا همانند آبی که در کیسه پلاستیکی ریخته شود، بحرانهای داخلی کشورهایی را که در آنها شیوع یافته نشان داد. کرونا در لبنان باعث افزایش بحرانهای داخلی ناشی از مشکلات اقتصادی شد و فشار بر مردم این کشور را که مدتها بود از مشکلات اقتصادی رنج میکشیدند، افزایش داد.
بیشتر بخوانید:
دولت آلمان، کاخ سفید را به دلیل مصادره محموله ماسک «دزد مدرن» لقب داد
دبیر کل حزب الله امید تازهای در لبنانیها برای مقابله با کرونا ایجاد کرد
طبق گزارش الشرق الاوسط، کرونا در لبنان اوضاع را به حدی رسانده بود که گمان میرفت مشکلات با خون گرسنگان حل شود، ولی سخنان سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در زمینه بسیج همگانی برای مقابله با کرونا در این کشور باعث شد تا خون تازهای در رگ مردم جاری و اختلافها برای مقابله با بحرانی فراگیر در جهان کنار گذاشته شود.
اعتراضات مردم لبنان
این روزنامه عربزبان مینویسد: دولت لبنان قصد داشت به نیازمندان کمک مالی کند، ولی مشکلی که خود را نشان داد این بود که در این کشور آمار رسمی یا ساختاری که در سایر کشورها با عنوان «کد ملی» یا «شماره تأمین اجتماعی» شناخته میشود وجود نداشت و طبعاً کار برای توزیع معقول و منطقی کمکهای دولتی با مشکل مواجه میشد.
نظام پزشکی شکست خورده آمریکا
الشرق الاوسط سپس به آشکار شدن بحران داخلی آمریکا پس از شیوع کرونا پرداخت و نوشت: شیوع با سرعت بالای ویروس «کووید-19» در آمریکا ساختار بسیار ضعیف بهداشتی در این کشور را نشان داد؛ کشوری که خود را مدعی در اختیار داشتن قدرتمندترین اقتصاد جهان میداند. روند شیوع کرونا در ایالات متحده به اندازهای سریع بود که به عنوان نمونه در روز ۳۱ مارس بیش از ۲۰ هزار مورد ابتلا به این ویروس ثبت شد و دونالد ترامپ، رئيسجمهور آمریکا را مجبور کرد چند روز پیش، از دو هفته بسیار سخت و دردناک در آمریکا خبر و به مردم کشورش درباره رعایت نکات بهداشتی هشدار دهد.
دونالد ترامپ، رئيسجمهور آمریکا
این گزارش میافزاید: شیوع کرونا کاستیهای سیستم درمانی که جمهوریخواهان در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما از اصلاح آن خودداری کرده بودند و بر اجرای برنامه جامع مراقبتهای بهداشتی تأکید میکردند، آشکار کرد. گرچه این برنامه نقاط قوتی داشت، ولی ترامپ خط قرمزی روی همه آنها کشید و به بهانه دادن حق آزادی و اختیار به شهروندان آمریکایی در انتخاب نوع سیستم درمانی، برنامه جامع درمانی دولت اوباما را حذف کرد؛ موضوعی که باعث شد مردم آمریکا برای فرار از پرداخت مالیات، از زیر بار خدمات درمانی شانه خالی کنند و این روزها شاهد این هستیم که بهای گزاف سیاست دولت بیاخلاق و بیکفایت ترامپ را صدها هزار آمریکایی میپردازند.
تبعیض اخلاقی در اروپا
الشرق الاوسط تبعیض نژادی و اخلاقی بر مبنای ثروت و وابستگی طبقاتی در گروههای سنی مختلف را عامل افزایش بحران کرونا در اروپا برمیشمارد و مینویسد: مجموع این عوامل سالهاست در پس پرده دولتهای مرفه اروپایی وجود دارد و مغفول مانده بود. تبعیض اخلاقی همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشورهای اروپایی خود را به خوبی نشان داد و این روزها شاهدیم که در برخی از این کشورها ازجمله فرانسه دستگاههای تنفسی، تجهیزات پزشکی و حتی ماسک توقیف و غارت میشود.
این گزارش میافزاید: در بحبوحه وضعیت کنونی مشخص نیست آیا پولی که قرار بود بانک مرکزی اروپا به عنوان بستههای کمکی به کشورهای عضو بپردازد، پرداخت می شود یا خیر. این کمکها قرار است با هدف جلوگیری از سقوط ساختار اقتصاد جهانی که سازمان ملل متحد آن را «تقریبا حتمی» توصیف کرده است، اعطا شود.
صهیونیستهایی که خود را تافته جدا بافته میپندارند
این روزنامه عربزبان درباره بحرانهای پدیدار شده در سرزمینهای اشغالی به دنبال شیوع کرونا نوشت: در اسرائیل برخی گروههایی که خود را تافته جدا بافته از دیگر صهیونیستها میدانند با رفتارهای نابهنجار خود باعث شدند ویروس کرونا در نقاط مختلف گسترش یابد؛ به عنوان نمونه یهودیان «حریدی» اصرار کردند از دستورات مقامهای بهداشتی این رژیم در زمینه خودداری از هرگونه تجمع و برگزاری مراسم های دینی تخطی کنند. این موضوع باعث شد تا شاهد باشیم بیشترین جامعه قربانیان کرونا در اسرائیل را یهودیان حریدی تشکیل دهند؛ چه اینکه از مجموع یکهزار و ۵۰۰ مورد آزمایش شده به وسیله وزارت بهداشت اسرائیل در منطقه «بنی براک» (محل سکونت یهودیان حریدی) بیش از ۵۰۰ مورد ابتلا به کرونا ثبت شده است.
صهیونیستها امید داشتند بنی گانتز با توجه به اوضاع داخلی و خارجی اسرائیل به روی کار آمدن مجدد نتانیاهو خاتمه دهد؛ آن هم با توجه به اینکه وی در چندین پرونده فساد متهم شناخته شده است.
طبق این گزارش، یکی از علتهایی که باعث شده است فلسطینیان ساکن کرانه باختری کمتر به کرونا مبتلا شوند، نداشتن ارتباط با افراد خارج از مرزهای مشخص شده با سرزمینهای اشغالی است. مشابه این موضوع در نوار غزه نیز صادق است و کرونا تأثیر چندانی بر فلسطینیان ساکنان این مناطق نگذاشته است.
الشرق الاوسط نوشت: فراگیری شیوع ویروس کرونا باعث شد تا «بنی گانتز»، رئیس ائتلاف «آبی-سفیدها» از قولی که در زمینه مشارکت نکردن در هر کابینه تشکیل شده به وسیله بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر فاسد اسرائیل داده بود، صرف نظر کند و تصمیم گرفت در کمتر از یک سال با متحد خود «گبی اشکنازی» تعداد کرسیهای لازم را برای تشکیل دولت ائتلافی میان دو حزب برنده دور سوم انتخابات پارلمانی تکمیل کند.
بنی گانتز، رئیس ائتلاف «آبی و سفیدها»
این روزنامه میافزاید: همپیمانان گانتز وی را به فرصتطلبی و بیتوجهی به نظر مردمی که به وی رأی داده بودند متهم کردند، مردمی که امید داشتند گانتز با توجه به اوضاع داخلی و خارجی اسرائیل به روی کار آمدن مجدد نتانیاهو خاتمه دهد؛ آن هم با توجه به اینکه نخستوزير اسرائیل در چندین پرونده فساد متهم شناخته شده است. با وجود این، گانتز نظر دیگری دارد و معتقد است فراگیری شیوع کرونا آنقدر خطرناک است که برای مقابله با آن نیاز نیست فراخوان برگزاری دور چهارم انتخابات پارلمانی داده شود و برای مقابله با شیوع کرونا میتوان با نتانیاهو در یک صف قرار گرفت.
الشرق الاوسط نوشت: در همه موارد فوق و در کشورهای مختلف، ویروس کرونا سنگمحک فوری برای در بوته آزمایش قرار دادن نهادهای سیاسی و اقتصادی بود تا اینکه خود را بسنجند و مشخص شود ساختار بهداشتی، اقتصادی و سیاسی کشورها تا چه حد آمادگی مقابله با بحران را دارد.
نکته مثبت و البته نادر در نتیجه آزمایش فراگیری ویروس کرونا این است که همه سیاستهای سالها و دههها (علم اندوزی و دانش کارشناسان بهداشتی) با شکست و اخلال مواجه شد و شیوه مواجهه اغلب کشورها با این پدیده نشان داد که «بازگشت به زندگی عادی» بسیار راهگشاست و از این گذر میتوان سیاست و اقتصاد را با یکدیگر پیوند زد.
این گزارش در پایان نوشت: با توجه به این تجربه میتوان خوشبین بود که کشورها با در پیش گرفتن سیاستهای محتاطانه به عادی شدن روابط به دور از هرگونه تخریب و خشونت کمک و بتوانند خط مشی خود را بدون تغییر دنبال کنند.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/