آیا ویروس کرونا انواع دارد؟
به گزارش خبرنگار حوزه پزشکی، بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ویروس کرونا در حال پخش در سراسر دنیا است و تا کنون هیچ دارویی که بتواند آن را بکشد یا واکسنی این ویروس وجود ندارد. پایان عمر ویروس کرونا و بازگشت به زندگی عادی امروزه یکی از آروزهای تمام مردم دنیا دانست، اما متاسفانه پایان عمر ویروس کرونا مدت طولانی به طول انجام خواهد کشید!
قرنطینه خانگی و تعطیلی شهر برای مقابله با ویروس کرونا کوتاه مدت است زیرا این استراژدی در درازمدت با آسیبها اجتماعی و اقتصادی همراه است؛ اما برداشتن این محدودیتها که باعث کاهش شیوع این ویروس شده به معنی افزایش مجدد مبتلایان است!
با فامیل بزرگ ویروسهای کرونا آشنا شوید
به طورکلی ویروسهای کرونا همانند یک فامیل بزرگ هستند که بخشی از این خانواده بزرگ در انسان ایجاد بیماری میکند و بخش عظیم دیگری از این فامیل بزرگ در حیوانات همانند خفاشها، گربه ها و شتر ها منجر به بیماری می شود.
ویروس کرونا معمولا بیماری ملایمی همانند سرماخوردگی ساده در بدن انسان ایجاد میکند و به ندرت، ویروسهای کرونای حیوانی تکامل پیدا میکنند تا انسان را عفونی کند و بین انسانها پخش شوند و بیماریهای شدیدی را ایجاد کنند.
عفونت COVID-19 با پیدا کردن شواهد ویروس در نمونههای تنفسی مثل سواب از پشت بینی و حلق یا مایع از ششها تشخیص داده میشود. آزمایش برای COVID-19 در آزمایشگاههای بهداشت عمومی انجام میشود.
ویروس کرونا در اصل دستگاه تنفسی را مورد حمله قرار می دهد. این ویروس برای افراد پیر، بسیار جوان و افرادی که تحت مراقبت های پزشکی قلبی، دیابت یا سرطان هستند، خطرناک است.
الف ) آنفولانزای بدون عارضه:
علائم بیماری آنفولانزا معمولا بطور ناگهانی ظاهر شده و شامل لرز، سردرد و سرفه خشک می باشد که با تب بالا، دردهای عضلانی، بی قراری و بی اشتهایی دنبال می شود. تب معمولا سه تا پنج روز ادامه دارد، همزمان با آن، علائم عمومی بروز می کند.
علائم تنفسی به مدت سه ال چهار روز دیگر ادامه دارد. سرفه و ضعف ممکن است به مدت دو تا چهار هفته بعد از این که علائم فروکش نمودند، پایدار بماند. عفونت های خفیف و بدون علائم بالینی نیز مشاهده می شود.
علائم فوق ممکن است به وسیله به وسیله هر نژادی از ویروس آنفولانزایA یاB ایجاد شود. برعکس، ویروس آنفولانزایC، سندرم آنفولانزای فوق را ایجاد نکرده و علائم آن معمولا به صورت بیماری سرماخوردگی ظاهر می شود. سرفه و احتقان ممکن است چندین هفته باقی بماند.
علائم بالینی آنفولانزا در کودکان مشابه بزرگسالان است، اگرچه ممکن است کودکان، تب شدیدتر و علائم بیشتری از ناراحتی گوارشی را نشان دهند. تشنج های وابسته به تب گاهی رخ می دهند. ویروس های آنفولانزاA، عامل مهمی در ایجاد حناق(Croup) در کودکان کمتر از یک سال می باشد. بالاخره ممکن است التهاب گوش داخلی بروز می کند.
هنگامی که بیماری آنفولانزا به شکل اپیدمی ظاهر می شود، یافته های بالینی به حدی است که تشخیص موارد بیماری به سهولت انجام می گیرد.
موارد پراکنده (اسپورادیک) را نمی توان بر اساس یافته های بالینی تشخیص داد، چون تظاهرات بیماری را نمی توان از سایر پاتوژن های مجرای تنفسی از هم متمایز نمود. در هرحال، پنومونی شدید ویروسی که عارضه ای از عفونت با ویروس آنفولانزایA است و به ندرت توسط سایر ویروس ها ایجاد می شود.
ب ) پنومونی:
عوارض شدید بیماری آنفولانزا معمولا در افراد مسن و ضعیف بویژه در مبتلایان به بیماری های مزمن رخ می دهد و به نظر می رسد بارداری یک عامل خطر در ایجاد عوارض کشنده ریوی در برخی اپیدمی ها است. افزایش موارد مرگ در هنگام اپیدمی آنفولانزا اغلب به موارد پنومونی، بیماری های قلبی- ریوی می باشد.
عامل عارضه عفونت های آنفولانزایی که موجب پنومونی می تواند ویروس یا باکتری یا اشتراکی از هر دو باشد. در این موارد، افزایش ترشح مخاطی باعث می شود عوامل ویروسی یا باکتریایی به سهولت به درون مجرای تنفسی تحتانی وارد شوند.
عفونت آنفولانزا موجب افزایش حساسیت بیماران به عفونت مجدد باکتریایی می شود و این امر منجر به اختلال عمل مژه های سلول و سلول های فاگوسیتی و فراهم شدن محیطی غنی جهت رشد باکتری توسط ترشح آلوئول ها می گردد.
پاتوژن های باکتریایی اغلب استافیلوکوک آورئوس، استرپتوکوک پنومونیه و هموفیلوس آنفولانزا هستند.
پنومونی حاصل از همکاری ویروس – باکتری تقریبا سه برابر بیشتر از پنومونی اولیه آنفولانزا روی می دهد. عفونت بعد از بیماری آنفولانزا، توسط استافیلوکوک اورئوس فراوان رخ داده و میزان مرگ، حدود 42 درصد است.
اساس مولکولی که برای عفونت مشترک ویروس و باکتری پیشنهاد شده، بدین صورت است که بعضی از نژادهای استافیلوکوک اورئوس، نوعی پروتئاز را ترشح می کنند که باعث شکافتنHA ویروس آنفولانزا شده و بدین وسیله، تولید ویروس های عفونی در ریه افزایش می یابد.
ج ) سندرم ری:
سندرم ری، نوعی انسفالوپاتی حاد در کودکان و نوجوانان است که معمولا بین سنین 2 تا 16 سال رخ می دهد.
میزان مرگ و میر بالا (حدود 10 تا 40 درصد) است. علت بروز سندرم ری شناخته نشده است. این سندرم به عنوان عارضه ای از آنفولانزایA وB و عفونت های ناشی از هرپس ویروس و واریسلا – زوستر شناسایی شده است. احتمال دارد که ارتباطی بین مصرف سالیسیلات ها و ایجاد سندرم ری وجود داشته باشد.
درصد بروز سندرم با کاهش مصرف سالیسیلات ها در کودکانی که سندرم هایی شبیه آنفولانزا دارند، کاهش می یابد.
بیماری ویروسی آنفولانزا در انسان به صورت سرماخوردگی همراه با درد بدن ظهور می کند.ویروس آنفولانزای نوع A,B,C عامل این بیماری می باشند.
انتهای پیام/۴۰۸۴/
انتهای پیام/