چرا مردان بیشتر از زنان قربانی ویروس کرونا میشوند؟
به گزارش خبرنگار حوزه پزشکی و بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پژوهشگران در سراسر جهان به این نتیجه رسیدهاند که مردان بیشتر از زنان در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار داشته و میزان مرگ و میر در آقایان بیشتر از خانمهاست؛ بنابرین انتظار میرود که مردان در رعایت نکات بهداشتی برای مقابله با کرونا سختگیری بیشتری داشته باشند.
بیش از ۳ ماه است که ویروس کرونا در چین و سایر نقاط جهان شیوع پیدا کرده و طبق آمارها افراد مسن، اشخاص دارای بیماریهای و مردان در معرض بیشتری در مواجهه با بیماری کووید-۱۹ قرار دارند؛ میزان مرگ و میر ویروس کرونا در کشور چین در میان مردان ۲.۸ درصد و در میان زنان ۱.۷ درصد است. البته این مسئله فقط مربوط به چین نیست و در کشورهایی مانند ایران، آلمان، ایتالیا و... صدق میکند.
طبق بررسیهای انجام شده، ۷۱ درصد از قربانیان ویروس کرونا در کشور ایتالیا مردان هستند و این موضوع خطری جدی برای مردان این کشور محسوب میشود که باید مراقبتهای بهداشتی و فردی را جدیتر بگیرند.
برخی از محققان معتقد هستند که دلایلی مانند سیگاری بودن، سبک زندگی نادرست، مراجعه بیشتر مردان در سطح جامعه و ضعف سیستم بدنی آنان موجب میشود که ویروس کرونا به سمت مردان سوق بیشتری پیدا کند و اگر مراقبتهای لازم صورت نگیرد آنان را به کام مرگ بکشاند.
سیگار کشیدن در آقایان میتواند یکی از راههای انتقال ویروس کرونا به بدن باشد چراکه افراد سیگاری بیشتر لبهای خود را لمس میکنند و ممکن است از طریق سیگاری که آلوده است، ویروس به داخل بدن آنان برود؛ یکی دیگر از دلایل اینکه مردان بیشتر از زنان قربانی ویروس کرونا هستند، استفاده کمتر مردان از آب و صابون برای شستن دستهایشان است.
سابرا کلین، استاد بهداشت عمومی مدرسه جان هاپکینز بلومبرگ میگوید: «میزان مرگبارتر بودن این ویروس در بین مردان در چین، ایتالیا، اسپانیا مشاهده شده است. این موضوع را در کشورهای بسیار متفاوت با فرهنگهای مختلف مشاهده میکنیم. وقتی این موضوع را میبینم فکر میکنم که باید چیزی فراتر و جهانی در این بین وجود داشته باشد.»
طبق مطالعات پژوهشگران، سیستم ایمنی مردان در مقابل عفونت و بیماریهای ویروسی مانند هپاتیت سی و اچآیوی واکنش کمتری نشان میدهد. همچنین هورمونها نیز میتوانند نقش موثری داشته باشند بهطوری که مشخص شده است استروژن پاسخهای ضد ویروسی سلولهای ایمنی را افزایش میدهد.
ضمن اینکه بسیاری از ژنها که سیستم ایمنی بدن را تنظیم میکنند بر روی کروموزوم ایکس رمزگذاری شدهاند که زنان دو کروموزوم ایکس دارند درصورتی مردان یک کروموزوم ایکس دارند بنابراین ممکن است که برخی از ژنهای دخیل در واکنش سیستم ایمنی در بین زنان نسبت به مردان فعالتر باشند؛ بنابراین سیستم ایمنی بدنی مردان در مواجهه با ویروس کرونا نسبت به زنان ضعیفتر است.
زنان حافظه ایمنی بالاتر و بهتری در مقابل پاتوژنهایی که در کودکی با آن روبهرو شدهاند، دارند. قویتر بودن سیستم ایمنی احتمالا به دلایل تکاملی، برای محافظت از جنین در دوران حاملگی زنان است و آنان این ایمنی را از راه شیر به فرزند منتقل میکنند؛ زنان بسیار بیشتر از مردان به بیماریهای خودایمنی دچار میشوند و در واقع حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا به بیماریهای خودایمنی را زنان تشکیل میدهند.
طبق مطالعات انجام شده توسط پژوهشگران میتوان نتیجه گرفت که خطر ابتلا به ویروس کرونا به دلایل مختلف در مردان بیشتر از زنان است و آنان باید توصیههای پزشکان و کادر درمانی را بیشتر رعایت کنند تا بتوانند با این ویروس منحوس مقابله کنند و آن را شکست دهند.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/