دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

آیا ویروس کرونا 8 ساعت در هوا باقی می‌ماند؟

تخمین‌های به دست آمده از پژوهش‌های علمی حاکی از پایداری ویروس جدید کرونا در هوا و سطوح مختلف، بسیار مشابه ویروس SARS است که در سال 2000 شیوع پیدا کرد.
کد خبر : 480184
درمان-ویروس-کرونا-4.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، از سوالاتی که از ابتدای شیوع کرونا مطرح شد چگونگی نحوه انتقال این ویروس از طریق هوا و سطوح مختلف بود. برخی از دانشمندان و محققین فرضیه ماندگاری ویروس کویید 19 را در هوا مطرح کردند در این زمینه بررسی‌های یک تحقیق علمی که در شماره آخر مجله پزشکی معتبر NEJM آمریکا منتشر شد نشان می‌دهد که انتقال SARS-CoV-2 که نام جدید ویروس کووید 19 ( کرونا) است از طریق هوا امکان پذیر است.


همچنین محققین موسسه ملی بهداشت آمریکا در دو دانشگاه این کشور با بررسی کویید 19 در شرایط آزمایشگاهی یکسان با دمای بین 21 تا 23 درجه و رطوبت برابر، در چند سطح مورد سنجش و ارزیابی قرار دادند. یکی از تاکیدات مهم محققین دانشگاه پرینستون و کالیفرنیا نابرابری آزمایشگاهی با شرایط بیرون در کوچه و خیابان است. خروجی نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که پایداری ویروس کرونا در هوا سه ساعت، بر روی فولاد استیل 72 ساعت، سطوح پلاستیکی 72 ساعت و مس چهارساعت است.


تخمین‌های به دست آمده از این پژوهش حاکی از پایداری ویروس جدید کرونا در سطوح مختلف بسیار مشابه ویروس SARS است که در سال 2000 شیوع پیدا کرد. داده‌های منتشر شده میزان پایداری ویروس کرونا در هوا و روی سطوح فلزی در کنترل بیماری بسیار کمک می‌کند زیرا به مردم که در فضای خانگی فعالیت می‌کنند یا در خیابان‌ها به انجام فعالیت‌های روزانه خود مشغولند می‌توانند دقیق‌تر فضای پیرامونی خود را ضدعفونی کنند. به عنوان مثال در صورت سرفه فرد مبتلا به کرونا در کنار بسته غذایی در صورت تهیه آن ویروس تا حداقل 24 ساعت بر روی بسته‌ها یا پاکت‌های تهیه شده از بازار باقی می‌ماند. برای همین لازم است تا بسته‌های تهیه شده از بیرون را به مدت 2 تا 3 روز خارج از منزل گذاشته تا ویروس‌های موجود در سطوح پلاستیکی از بین برود.


اما باقی ماندن ویروس کرونا در هوا پیچیده‌تر از باقی‌ماندن ویروس بر روی سطوح است پژوهش‌های موجود نشان می‌دهد که کرونا می‌تواند تا مدت زمان 3 ساعت در دماهای 21 تا 23 درجه در هوا زنده بماند. با گذشت زمان از مقدار ویروس کاسته می‌شود و مقدار زیاد ویروس در اوایل آن سه ساعت قابل شناسایی است اما لازم است اشاره شود که پس از یک ساعت از انتشار ذرات ویروس در هوا، میزان ذرات و شدت ویروس کاهش می‌یابد. اما این موضوع لزوما به معنای امکان انتقال ویروس از طریق هوا نیست ولی تاکنون مسجل شده که در صورت عطسه یا سرفه یک فرد مبتلا به کرونا در محیط‌هایی کوچک، امکان ابتلای افراد نزدیک به آن از طریق تنفس در هوا وجود دارد. با این حال پژوهشگران هنوز تخمین دقیقی از فاصله لازم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا وجود ندارد از این رو توصیه می‌شود که افراد در مکان‌های مختلف فاصله یک و نیم تا دومتری را حفظ نمایند.


انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب