آیا ویروس کرونا بر روی قلب تأثیر میگذارد؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محققان بیمارستان دانشگاه ووهان چین دریافتند از بین ۴۱۶ بیمار بستریشده در بیمارستان به خاطر عفونت شدید کووید-19، حدود ۲۰ درصد دچار آسیب جدی به ماهیچه قلبشان شدند. بیش از نیمی از این بیماران هم فوت کردند.
پزشکان چینی هشدار میدهند آسیبهای قلبی در بیماران مبتلا به کووید-19 مسئلهای شایع است بخصوص در افرادی که مبتلا به بیماری قلبی یا فشارخون بالا باشند.
دکتر «بو یانگ»، سرپرست گروه تحقیق، دراینباره میگوید: یافتههای ما نشان میدهد بیمارانی که دچار صدمه قلبی میشوند با ریسک بسیار بالا مرگ مواجه هستند.
یکی از فرضیههای محققان در این مورد واکنش سیستم ایمنی به کرونا ویروس است که اگر تحت کنترل نباشد موجب بروز شرایطی موسوم به «توفان سیتوکین» میشود و میتواند به اعضای بدن آسیب رساند. احتمال دیگر این است که در افراد مبتلا به بیماری قلبی، استرس کلی ناشی از این عفونت به ماهیچههای قلب آسیب میرساند.
و درنهایت این امکان وجود دارد که کرونا ویروس جدید بهطور مستقیم به قلب حمله نماید. به گفته محققان، این ویروس به گیرندههای سلولهای بدن موسوم به ACE2 به شکل بسیار محکمی متصل میشود. این گیرندهها نهتنها در ریهها، بلکه در نقاط دیگر بدن نظیر قلب و دستگاه گوارشی هم وجود دارند.
برخی فرضیهها حاکی از آن است که داروهای متداول فشارخون نظیر بازدارندههای ACE و مسدودکنندههای گیرنده آنژیوتنسین، افراد را بسیار در ابتلا به بیماری کووید-19 آسیبپذیر میکنند.
محققان بر اهمیت پیشگیری در شرایط کنونی تأکیددارند و عنوان میکنند افراد مبتلا به بیماری قلبی و سابقه سکته باید خودشان را ازجمله افراد با ریسک بالا بدانند و در مراقبت از خودشان بسیار جدی باشند. این گروه از بیماران نباید بدون مشورت پزشک، مصرف هیچیک از داروهایشان را متوقف نمایند.
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/