دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مرکز تشخیص بیماری کرونا راه‌اندازی می‌شود

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری بر اساس مأموریتی که از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه مقابله با ویروس کرونا به این پژوهشگاه محول شده، موظف شد تا در راستای تولید کیت و انجام آزمایش‌های تشخیصی در برابر کرونا اقداماتی انجام دهد.
کد خبر : 479669
w1240-p16x9-corona_1.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری بر اساس مأموریتی که از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه مقابله با ویروس کرونا به این پژوهشگاه محول شده، موظف شد تا با ایجاد کارگروه‌های علمی از موازی‌کاری تحقیقات جلوگیری کند و در راستای تولید کیت و انجام آزمایش‌های تشخیصی در برابر کرونا اقداماتی انجام دهد.


مصطفی مطلبی، رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در این خصوص گفت: با توجه به نقشی که وزارت علوم به پژوهشگاه محول کرده در حال حاضر ۳ اقدام را در پیش گرفته‌ایم.


وی در خصوص اولین اقدام این پژوهشگاه گفت: اولین اقدام ما با توجه به نیازی که وزارت بهداشت اعلام کرده بود، راه‌اندازی مرکز تشخیص بیماری کرونا بود که موفق شدیم از ۲۸ اسفندماه رسماً آن را افتتاح کنیم.


به گفته  مطلبی این مرکز تشخیص مولکولی بخش‌های مختلفی دارد که تجهیز شده و در حال بهره‌برداری است و پس از بازدید نماینده وزارت بهداشت، مجوز شروع به کار آن صادر شده است.


وی افزود: این مرکز تشخیصی بر اساس استانداردهای سازمان بهداشت جهانی ایجاد شده و از استاندارد بالایی برخوردار است.


به گفته مطلبی در حال حاضر این مرکز تشخیص کرونا، مشغول به کار است و نمونه‌ها را از مراکز درمانی وزارت بهداشت تحویل می‌گیرد و ظرف ۲۴ ساعت نتایج را اعلام می‌کند.


رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با اشاره به ظرفیت این مرکز تشخیص کرونا گفت: ظرفیت تعداد آزمایش‌ها می‌تواند در صورت نیاز، حتی به هزار مورد افزایش یابد.


مطلبی با اشاره به دیگر اقدام پژوهشگاه در راستای مأموریتی که وزیر علوم به آن محول کرده اظهار داشت: توانستیم ۹ کارگروه علمی را در این پژوهشگاه تشکیل دهیم تا تحقیقات به صورت تخصصی و بدون موازی‌کاری در سراسر کشور انجام گیرد. همچنین کارگروه‌ها می‌توانند در تکمیل تیم‌های تحقیقاتی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها کمک کنند.


وی ادامه داد: این کارگروه‌ها در زمینه‌های تولید واکسن و دارو، تولید کیت تشخیصی کرونا، ردیابی ژنتیکی کووید-۱۹، فاکتورهای مهارکننده ویروس کرونا و تقویت کننده سیستم ایمنی، سلول و ژن درمانی در جهت درمان کرونا، اپیدمولوژی کرونا، ارتباط درمان با پزشکی شخصی، تولید مواد ضد عفونی و راهکارهای ضد عفونی نوین تشکیل شده است.


مطلبی ادامه داد: ۳ کارگروه دیگر در حال تشکیل است که تحقیقات در زمینه‌های مختلف با دانشگاه‌ها را به نتیجه برسانند.


وی خاطر نشان کرد: در این کارگروه‌ها علاوه بر مسئول کارگروه، حداقل ۵ نفر و یا بیشتر از متخصصان زبده پژوهشگاه و دانشمندان ایرانی کشور و خارج از کشور فعالیت می‌کنند.


وی با اشاره به فعالیت این کارگروه‌ها گفت: این کارگروه‌ها کارشان را آغاز کرده و آمادگی دارند که پروپوزال‌هایی را از دانشگاه‌ها و محققان در زمینه‌های مختلف دریافت کنند تا در صورت تأیید کارگروه و استانداردهای مورد نیاز قراردادهایی برای ادامه تحقیقات بین کارگروه و دانشگاه یا محقق منعقد شود. البته لازم است دانشگاه مربوطه نیز در تأمین مالی پروژه‌ها نقش ایفا کنند.


مطلبی ادامه داد: این کارگروه‌ها با هدف اجرای تحقیقات علمی روی ویروس کرونا تشکیل شده‌اند که هر کدام در یک زمان مشخص به نتیجه خواهند رسید و در همان زمان نتایج آنها منتشر خواهد شد.


وی افزود: وزیر علوم همچنین از دانشگاه‌های سراسر کشور خواسته است تا با تخصص‌های مختلف خود وارد این عرصه شوند و در حوزه‌هایی مانند روان‌شناسی و سایر رشته‌های خود با ستادهای استانی کرونا و نیز دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور همکاری داشته باشند که این نوع فعالیت‌ها نیازی به هماهنگی با پژوهشگاه ندارد.


 مطلبی در خصوص سومین اقدام پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری گفت: تولید کیت‌های تشخیص سریع کرونا به روش مولکولی نیز در پژوهشگاه انجام گرفته است.


وی افزود: از همان ابتدا کارگروهی را برای مطالعه تولید کیت بومی ایران تشکیل دادیم. اکنون دانش فنی تولید آن به‌دست آمده، تأیید شده و دارای استاندارد است.


وی تصریح کرد: سه کیت متوالی برای تشخیص کرونا ضروری است که دانش فنی آنها را به دست آورده‌ایم؛ اکنون مراحل تولید انبوه، تجاری‌سازی و عرضه زنجیره کامل در دست اقدام بوده و در این زمینه یک پروتکل همکاری با یک مجموعه سرمایه‌گذاری منعقد شده است؛ این کیت بعد از تأیید وزارت بهداشت می‌تواند تولید انبوه شود.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب