دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 اسفند 1398 - 12:36

آمریکا رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و 4 دانشمند هسته‌ای دیگر را تحریم کرد

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای با عنوان «محدودسازی دانشمندان هسته‌ای ایران»، پنج نخبه علمی کشور در حوزه تحقیقات هسته‌ای را در فهرست تحریمی خود قرار داد.
کد خبر : 479148
636847866637030978.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای رسمی تحت عنوان «محدودسازی دانشمندان هسته‌ای ایران»، پنج نفر از دانشمندان هسته‌ای کشور ازجمله دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی را در لیست تحریمی خود قرار داد.


در این بیانیه آمده است: «در 16 مارس 2020، وزارت بازرگانی آمریکا در واکنش به تشدید اقدامات غیرقابل‌قبول هسته‌ای ایران، با افزودن پنج دانشمند هسته‌ای ایران به لیست موسوم به «فهرست موجودیت» در این وزارتخانه، محدودیت‌هایی را بر این افراد اعمال کرد. این پنج نفر در برنامه تسلیحات هسته‌ای ایران قبل از سال 2004 (برنامه آماد) دست داشتند و تا به امروز در خدمت رژیم ایران بوده‌اند. بعدازاینکه برنامه آماد متوقف شد، ایران به حفظ سوابق دوره آماد و کادر علمی دانشمندان تسلیحات هسته‌ای ازجمله این افراد پرداخت. «فهرست موجودیت» وزارت بازرگانی آمریکا شامل اشخاص خارجی است که مشمول شرایط خاص مجوز صادرات هستند.»


وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: «همان‌طور که از سوابق برنامه آماد ایران درس گرفتیم و با توجه به فعالیت‌های هسته‌ای کشف نشده این کشور، سؤالات بی‌پاسخی همچنان باقی‌مانده‌اند که به فعالیت‌هایی مربوط می‌شوند که موجب توسعه جنبه هسته‌ای یک موشک می‌شوند. لیست جدید وزارت بازرگانی آمریکا بر اهمیت حسابرسی کامل و صادقانه از فعالیت‌های گذشته هسته‌ای ایران می‌افزاید. معاون مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نوامبر 2019 گزارش داد که آژانس در حال تحقیق درباره شناسایی ذرات اورانیم فرآوری شده شیمیایی در یک محل اعلام‌نشده در ایران است. وجود ذرات مواد هسته‌ای نشان می‌دهد که ایران احتمالاً در حال انجام فعالیت‌های هسته‌ای مخفی است. ایران باید با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و جامعه جهانی کاملاً شفاف باشد.»


دستگاه دیپلماسی کاخ سفید اسامی دانشمندان تحریم شده را به‌این‌ترتیب اعلام کرد: «اشخاصی که به همراه تاریخ و محل تولد آن‌ها به فهرست موجودیت وزارت بازرگانی اضافه‌ شده‌اند عبارت‌اند از: عارف بالی لاشک (19 سپتامبر 1963، نوشهر، ایران) کارشناس ارشد در برنامه آماد؛ سید محمدمهدی هادوی (22 سپتامبر 1963، تهران، ایران) سرپرست یکی از پروژه‌های برنامه آماد؛ کامران دانشجو (5 ژوئیه 1957، دماوند، ایران) سرپرست پروژه 111 برنامه آماد (که طبق نظر آژانس انرژی اتمی تلاش داشت موشک شهاب 3 را با ادوات هسته‌ای مجهز کند)؛ مهدی طهرانچی (5 ژوئیه 1956، تهران، ایران) سرپرست پروژه 30/3 در برنامه آماد که مسئولیت آزمایش انفجار هسته‌ای را عهده‌دار بود و علی مهدی‌پور عمرانی (16 آوریل 1973، تنکابن، ایران) کارشناس ارشد پروژه 11/3 برنامه آماد؛ یک گروه شبیه‌سازی پروژه که مسئول طراحی سلاح‌های هسته‌ای بود.»


وزارت خارجه آمریکا با این ادعا که افرادی که برای برنامه‌های حساس تسلیحات هسته‌ای در ایران کار می‌کنند باید از خطراتی که متوجه شهرت و مسائل مالی آنان می‌شود آگاه باشند، افزود: «دانشمندان و متخصصان فنی ایران دو راه دارند: آن‌ها می‌توانند از مهارت‌های خود برای کار بر روی پروژه‌هایی استفاده کنند که خطر گسترش ادوات هسته‌ای را در پی نداشته باشد، یا اینکه می‌توانند با سازمان‌های ایرانی که فعالیت‌های حساس تسلیحات هسته‌ای را دنبال می‌کنند همکاری کنند و با خطراتی که متوجه شهرت و مسائل مالی آنان می‌شود را به بپذیرند.»


در پایان این بیانیه، ضمن تکرار ادعای نخ‌نما شده پیشین، آمده است: «ایران با افزایش فعالیت‌های حساس چرخه سوخت هسته‌ای، چالشی جدی که برای امنیت و صلح بین‌الملل ایجاد می‌کند را نشان می‌دهد. زمان آن فرارسیده که جامعه بین‌الملل اکنون در کنار یکدیگر و در مقابل خواست زور هسته‌ای ایران بایستند. اگر جهانیان از رفتار ایران نگران هستند، باید این موضوع را نیز در نظر بگیرند که ایران با سلاح هسته‌ای چگونه رفتار خواهد کرد.»


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب