آیا کرونا یک حمله بیولوژیکی آمریکایی است؟
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، چند ماهی است که ویروس کرونا به خبر اول تمام رسانههای جهان تبدیل شده است. در دسامبر ۲۰۱۹ برای اولین بار در شهر ووهان استان هوبئی چین، پس از اینکه مردم بدون علت مشخصی دچار سینه پهلو شدند و واکسنها و درمانهای موجود مؤثر نبودند، نوع جدیدی از کروناویروس با همهگیری در انسان شناسایی شد.
از میان نخستین افرادی که به این ویروس آلوده شدهاند، مشخص شد که دو سوم آنها با بازار عمدهفروشی غذاهای دریایی هوانان، که در آن حیوانات زنده نیز به فروش میرسد، ارتباط داشتهاند.
بر اساس این گزراش؛ از همان ابتدا شیوع و گسترش ویروس کرونا در چین و بعد از آن در سراسر جهان حرف و تحلیلهای زیادی درباره بیولوژیکی بودن این ویروس منتشر شد. البته هنوز هیچ کشور و کارشناسی به صورت قطعی اعلام نکرده که این ویروس یک سلاح بیولوژیکی باشد.
این ویروس برای نخستین بار در 30 بهمن سال جاری در ایران شیوع پیدا کرد و یک پزشک در قم نخستین فردی بود که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشت. نوع شیوع و گسترش ویروس کرونا و میزان مرگ و میر سبب شده که احتمال حملهای بیولوژیکی این ویروس تقویت شود.
نخستین بار در ایران سردار سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از احتمال سلاح بیولوژیکی بودن ویروس کرونا پرده برداشت. فرمانده کل سپاه در همین رابطه گفت: «این ویروس ممکن است محصول تهاجم بیولوژیکی آمریکا باشد که در ابتدا به چین و سپس به ایران و سایر نقاط دنیا شیوع پیدا کرده، آمریکا بداند که اگر این کار را انجام داده به اهلش بر خواهد گشت و اگر هم کار آمریکا نباشد باز این ویروس مهار خواهد شد».
این احتمالها تنها به سردار سلامی معطوف نماند، بلکه مقامهای دیگری از کشورمان هم این موضوع را تأیید کردند. سردار جلالی، فرمانده قرارگاه پدافند غیرعامل هم با تأیید تلویحی بیولوژیکی بودن ویروس کرونا، با اشاره به آزمایشگاه بیولوژیک آمریکا در اطراف ایران، چین و روسیه، تاکید کرد: «این ویروس بخش زیادی از ویژگیهای جنگ بیولوژیک را دارد اما میتوان با بررسی بیشتر توسط متخصصین ویروس شناسی مشخص شود که آیا این یک جنگ بیولوژیک است یا خیر.».
بیولوژیکی خواندن ویروس کرونا به عرصه سیاستمداران هم رسید. امیر عبداللهیان، مشاور بیناللمل رئیس مجلس و از دیپلماتهای برجسته ایران در رابطه با ویروس کرونا در توئیتی نوشت: «آمریکا که با وجود ناوگان پنجم دریایی نظامی خود بر بحرین حکومت میکند عامل اصلی جنگ بیولوژیک و حتی کتمان اولیه کرونا در آمریکاست.». البته وزارت خارجه در رابطه با این موضوع ابراز بیاطلاعی کرد و گفت هنوز اطلاعاتی در این زمینه ندارد.
ویروس کرونا و احتمالهای در رابطه با آن به مجلس هم کشیده شد. سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هئت رئیسه مجلس در رابطه با کرونا گفت: «آنچه برای محققین حوزه دفاع امروزه به عنوان گفتمان غالب در آمده است آن است که کرونا ویروس یک سلاح بیولوژیک برای ضربه عمیق به اقتصاد و اعتبار چین بوده است.».
سردار عراقی، سخنگویی قرارگاه مبارزه با کرونا در ستاد کل نیروهای مسلح در همین زمینه گفت: «در این باره برخی شواهد و احتمالات وجود دارد که باید بر اساس آنها قضاوت کرد. همه ما می دانیم که امریکا در برخی کشورها آزمایشگاههایی دارد که درباره انواع ویروس ها آزمایشهای بیولوژیک و مهندسی ژنتیک انجام می دهد. قبلاً هم سابقه داشته که آمریکا از این ویروسها به عنوان سلاح استفاده کرده باشد و از آنجا که این ویروس، ویروسی جدید است ممکن است در همین آزمایشگاهها ایجاد شده باشد البته هنوز بطور قطعی نمی توان گفت اما به عنوان یک احتمال میتواند مطرح باشد. این احتمال را بررسی و اگر به نتیجه قطعی برسیم اعلام خواهیم کرد.».
همه این موارد در حد احتمال بود تا اینکه شب گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی دستور تشکیل قرارگاه بهداشتی و درمانی برای مقابله با ویروس کرونا را صادر کردند. یک نکته بسیار ویژه در پیام رهبر انقلاب به سرلشکر باقری وجود داشت که سوءظن و حدس برای بیولوژیکی بودن ویروس کرونا را تقویت کرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش از پیامشان بر لزوم سازماندهی این خدمات در قالب یک «قرارگاه بهداشتی و درمانی» برای پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری تأکید و خاطرنشان کردند: «این اقدام با توجه به قرائنی که احتمال «حملهٔ بیولوژیکی» بودن این رویداد را مطرح کرده میتواند جنبه رزمایش دفاع بیولوژیک نیز داشته و بر اقتدار و توان ملّی بیفزاید».
این برای بار نخست است که رهبری در جهان ویروس کرونا را یک حمله بیولوژیکی دانستند. البته ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین هم در حساب توییتر خود نوشت: «ممکن است ارتش آمریکا اپیدمی کروناویروس جدید را به ووهان آورده باشد. شفاف باشید! اطلاعات خود را در اختیار عموم قرار دهید! آمریکا یک توضیح به ما بدهکار است».
سال ۲۰۱۵ یک مقاله در سایت nature چاپ شده است که در این گزارش آمده که طی کار مشترک انستیتو ویروس شناسی ووهان، دانشگاه کارولینا شمالی و مرکز سرطان دانشگاه هاروارد آزمایشی ثبت شده که ویروس کرونا در خفاش و موش با یکدیگر ترکیب شده است تا بتواند سلولهای انسان را نابود کند. حال باید دید آمریکا در رابطه با این اتهامهای کرونایی چه جوابی ارائه میدهد.
انتهای پیام/4082/
انتهای پیام/