دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 فروردين 1399 - 23:50

تاریخچه و نقشه جامع شهر باقرشهر در ویکی آنا

نقشه جامع شهر باقرشهر را میتوانید در این گزارش مشاهده کنید.
کد خبر : 476991
bagh.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سفر و گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، این شهر با مساحتی در حدود ۳/۴۴ کیلومتر مربع و با جمعیتی بالغ بر ۵۹۰۹۱ نفر براساس مصوبه شماره ۴۳۹۷/۱۶۳۶۹ مورخ ۱۳۷۵/۰۴/۰۴ هیئت وزیران از شهر تهران (مناق۱۹ و۲۰) جدا و به یک شهر مستقل تبدیل شد. در تاریخ ۴/۱۲/۷۵ شهرداری این شهر با درجه ۴ رسماً افتتاح و حریم استحفاظی آن با ۵۵ کیلومترمربع مساحت در تاریخ ۱۶/۴/۷۶ به تصویب وزیر کشور رسید که با انتزاع قسمتی از آن در سال ۱۳۸۰ و ایجاد شهر کهریزک، حریم آن کاهش یافت.


این شهر از شمال به شهرری ـ از جنوب به شهر کهریزک، از جنوب شرقی با جلگه ورامین، از جنوب غربی با بهشت زهرا و حرم سید روح‌الله خمینی همجوار است.


طول جغرافیایی این شهر ۵۱ درجه و ۲۴ دقیقه و عرض جغرافیایی آن ۳۵ درجه و ۳۲ دقیقه است. ارتفاع آن از سطح دریا ۱۰۹۰/۵۰ متر است. متوسط حرارت ماکزیمم ۴۳ درجه سلسیوس و مینیمم آن ۹ درجه سلسیوس و رطوبت نسبی آن ۵۵٪ بوده و وزش باد در این منطقه بادهای غربی، جنوب شرقی به شرق و در نهایت شمالی است.


روستاهای جعفرآباد، قوچ‌حصار، قمصر، دهنو، اسماعیل آبادمعین، عظیم‌آباد، سلمبر، خیرآباد، درسون آباد از مراکز مهم جمعیتی این شهر هستند.


محدوده خدماتی باقرشهر براساس جلسه موخ ۶/۳/۸۵کارگروه شهرسازی وشورای برنامه‌ریزی و توسعه استان از حدود۳۰۰هکتار (طرح هادی مصوب) به ۵۴۶هکتار (طرح جامع) افزایش پیدا کرده‌است.


در سال ۱۳۸۳ به لحاظ پیگیری‌های فراوان و حجم وسیع پروژه‌های عمرانی براساس مصوبه شماره ۳۴/۳/۱/۱۲۲۵۰۳ مورخ ۲۰/۱۱/۸۳ وزارت کشور از تاریخ ۱/۱۲/۸۳ این شهرداری از درجه ۴ به درجه ۵ و در سال ۸۹ نیز براساس مصوبه شماره ۳۴/۳/۱/۶۵۴۵۹ مورخ ۳۰/۴/۸۹ از درجه ۵ به درجه ۶ ارتقاء پیدا کرد و در نهایت طبق آخرین تغییرات در اسفند ماه سال ۹۵ درجه این شهرداری طی نامه وزیر محترم کشور به درجه ۷ ارتقا پیدا کرد.


این منطقه در ابتدا باقراف نامیده می‌شد که سپس به باقرآباد تغییر نام یافت. پس از تشکیل شهرداری در سال ۱۳۷۵ خورشیدی، این منطقه باقرشهر نام گرفت.


از مراکز مهم صنعتی آن می‌توان شرکت پالایش نفت شهید تندگویان ـ پژوهشگاه صنعت نفت، شرکت پالایش نفت بهران ـ شرکت ایرانول ـ شرکت سایپا پرس ـ شرکت ایران گاز ـ شرکت ایران سیلندر ـ منطقه ۳ عملیات گاز ـ شرکت انرژی ـ نیروگاه گازی ری ـ شهرک صنعتی شهرسنگ ـ مجتمع صنعتی تجریشی وده‌ها صنعت کوچک دیگر از مراکز مهم صنعتی این شهر هستند.


این شهر در دوران جنگ ایران و عراق، ۱۵۴ کشته داشته‌است.


باقرشهر دارای ۳ فرهنگسرا با نام‌های: فرهنگ‌سرای عطر نرگس، فرهنگ‌سرای شهریار و فرهنگ‌سرای فرهنگ آفتاب است.


از بوستان عطرسیب، بوستان فدک و بوستان ارغوان میتوان بعنوان بزرگترین پارکها و فضایی سبز شهری در باقرشهر نام برد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب