تولید «لارو» استریل برای درمان زخمهای مزمن/ محصولات کشتبافت تجاریسازی شد
گروه استانهای خبرگزاری آنا، حسین عقابی؛ مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر از سال 88 با مجوزی که از پارک علم و فناوری استان همدان گرفت بهصورت اقماری فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون دارای دو شرکت دانشبنیان و دو هسته فنار است.
مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر با ایجاد گلخانه کشتبافت، بزرگترین فروشگاه رفاه غرب کشور و دریافت مجوز راهاندازی سرای نوآوری مبل و منبت در چند سال اخیر فعالیتهای چشمگیری داشته که ازجمله این فعالیتها میتوان تولید بازیهای رایانهای، تولید لارو استریل، تولید پکیجهای هوشمند کارگاههای برق و تولید وسایل توانبخشی بر اساس رباتیک و مکاترونیک نام برد.
خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با محمد میرزاییپور رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر گفتگو کرده است که در ادامه خواهیم خواند.
آنا: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر از چه تاریخی فعالیت خود را آغاز کرد؟
میرزاییپور: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر از سال 88 با مجوزی که از پارک علم و فناوری استان گرفت بهصورت اقماری در این واحد دانشگاهی فعالیت خود را آغاز کرد؛ اما بعد از مدتی جدا و مستقل شد و از سال 95 مجوز دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را گرفت.
آنا: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانشبنیان دارد؟
میرزاییپور: دو شرکت دانشبنیان داریم که هر دو، واحد فناور محسوب میشوند. یکی در زمینه کشتبافت و زیستفناوری فعالیت میکند و دیگری در زمینه تولید بازیهای رایانهای و اپلیکیشن مبتنی بر تلفن همراه کار میکند؛ هر دو هم دانشبنیان عملیاتی هستند.
دو هسته فناور داریم. یک هسته فناور برای لارودرمانی است که برای نخستینبار لارو استریل برای درمان زخمهای مزمن مانند زخم بستر و زخم پای دیابتی تولید کردهایم. از سال گذشته تاکنون بالای 100 نفر در مراکز درمانی استان همدان که مجوز دارند، از این لارو استفاده کرده و هیچ شکایتی نداشته و همه بهبود پیدا کردهاند.
دومین هسته فناور این مرکز در زمینه تولید پکیجهای هوشمند کارگاههای برق و موضوع خانههای هوشمند فعالیت دارد و در تولید وسایل توانبخشی بر اساس رباتیک و مکاترونیک هم کار میکند.
آنا: محصول یا دستاورد برجسته علمی در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر چیست؟
میرزاییپور: گلخانه کشتبافت شرکت زیستفناوری صدرا مستقر در مرکز رشد واحد ملایر فعال بوده و بهصورت هیدروپونیک کار میکند و از یک سلول میتوانیم یک گیاه کامل ایجاد کنیم، از یک برگ میتوانیم چندین هزار گل بنفشه آفریقایی تولید کنیم.
اخیراً با سازمان مرکزی تعاملات خوبی داشتیم و توانستیم مبلغی را بهعنوان کمک از صندوق پژوهش و فناوری اخذ کنیم. محصول کشتبافت دیگر در شرف بستن قرارداد و تجاریسازی بوده و در حقیقت از مرحله رشد گذشته وارد پسارشد و تجاریسازی شده است.
طرح تولید لارو استریل سال گذشته در سفری که دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به استان همدان داشت، رونمایی شد. لارو استریل هم تقریباً در حال تجاریسازی است؛ چراکه یک سال و نیم است بهعنوان ماده اولیه پانسمانهای لارودرمانی استفاده میشود و مشکلی نداشته است.
برنامهریزی برای تولید شیره ارگانیک انگور
به دلیل اینکه ملایر شهر انگور است و باید حتماً بر اساس آمایشی که در موضوعات وجود دارد، به این سمت حرکت کنیم در حال استقرار هسته فناوری هستیم که در زمینه تولید شیره ارگانیک انگور فعالیت کند. هسته فناور دیگری که قرار است مستقر کنیم در زمینه تولید زالوی استریل بوده چون زالوهایی که الان در کشور وجود دارد هیچکدام استریل نیستند و گواهینامه ندارند به همین دلیل زالوی زنده استریل را تولید و تجاریسازی میکنیم.
بالای 10 تا 15 محصول دیگر در هستههای فناور مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر در زمینه مکاترونیک و تولید لوازم توانبخشی، پکیجهای هوشمند و خانه هوشمند بوده که در شرف تجاریسازی هستند.
ایجاد بزرگترین فروشگاه غرب کشور در مرکز رشد واحد ملایر
امسال بزرگترین فروشگاه رفاه غرب کشور را با حمایت دانشگاه و همکاری با فروشگاههای زنجیرهای رفاه در یکی از سولههایی که در شهر داشتیم، ایجاد کردیم. این فروشگاه با 5 هزار متر مربع از لحاظ وسعت پنجمین فروشگاه رفاه کشور محسوب میشود که واقعاً نقطه قوتی در درآمد غیرشهریهای است.
ایجاد این فروشگاه در راستای اقتصاد دانشبنیان بود که محقق شد و حدود هشت ماه است که بهصورت عملیاتی کار میکند و مردم هم از آن خیلی راضی هستند و در بازدیدهایی که از سوی سازمان مرکزی داشتیم، مسئولان واقعاً شگفتزده شده بودند و میگفتند که حداقل در ملایر انتظار یکچنین فروشگاهی نداشتیم! البته باید خیلی بیشتر از اینها رشد کنیم، استحقاق دانشگاه آزاد اسلامی خیلی بالاتر از این حرفهاست و ما هم در حد بضاعت تلاش میکنیم.
آنا: برنامهها و اهداف پیش روی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر چیست؟
میرزاییپور: بر اساس اینکه ملایر شهر جهانی مبل و منبت شد، از مهر امسال مجوز راهاندازی سرای نوآوری مبل و منبت را از سازمان مرکزی گرفتیم. این سرای نوآوری تقریباً تکمیل شده و بازرسان جهانی آمدند و بازدید کردند و با کمک گروه علمی صنایع چوب این واحد دانشگاهی سرای نوآوری مبل و منبت جزء نخستین سراهایی است که آماده شده و طراحی داخلی آن هم بر اساس موضوع انجام میدهیم.
در برنامهای به نام «سرزمین من» از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر هم تصویربرداری شده بود و سرای نوآوری مبل و منبت را در شبکه سه نمایش دادند. همایش بررسی چالشهای صنعت مبل و منبت آذر 98 برگزار شد که بر اساس تقویم سازمان مرکزی برگزار کردیم و در برنامه «سرزمین من» آن را هم پخش کردند.
آنا: در مورد مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر مطلبی ناگفته هست بفرمایید.
میرزاییپور: نقطه قوت مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر رئیس و هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر هستند به دلیل اینکه بسیار همسو با مرکز رشد عمل میکنند. شاید در واحدهای دیگر اینطور نباشد و مراکز رشد را خیلی تحویل نگیرند؛ اما واقعاً حمایت میشویم.
تقریباً هیچ محدودیتی از طرف رئیس و هیئت رئیسه نداریم. تا الان هر مشکلی که داشتیم به خوبی حل و راه را برای ما باز کردهاند. این نکته بسیار مهی است؛ چراکه باعث شد ما فراغ بال داشته و بتوانیم در مرکز رشد فعالیت کنیم.
در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر هر هفته دو جلسه دوساعته با محمدعظیم خدایاری رئیس واحد درباره مرکز رشد داریم و تقریباً میشود گفت ما را آتش به اختیار گذاشتهاند و با توجه به اینکه در سال رونق تولید قرار داریم، همه دغدغه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر درباره این است فعالیتهای مرکز رشد به سمت کسب درآمدهای غیرشهریهای برود.
انتهای پیام/4062/4121/
انتهای پیام/