دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 اسفند 1397 - 07:10
میرزایی‌پور در گفتگو با آنا:

ویژگی‌های بومی در پژوهش‌های دانشگاه آزاداسلامی مدنظر قرار می‌گیرد

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر گفت: اقتصاد ملایر بر پایه کشاورزی و دامداری استوار است و بر اساس این دو ویژگی پژوهش در دانشگاه را دنبال می‌کنیم.
کد خبر : 363248
photo_2019-01-07_14-50-04.jpg

محمد‌رضا میرزایی‌پور در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره پژوهش‌های در حال انجام مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر اظهار کرد: ملایر شهری کشاورزی و دامداری‌محور است،‌ علاوه بر این  شهر جهانی انگور نیز نامیده شده و این دلایل موجب ورود مرکز رشد این دانشگاه به پژوهش‌های کشاورزی و دامداری شد.


کشت بافت‌های گیاهی


وی افزود: یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر در حوزه کشت بافت‌های گیاهی فعالیت دارد که با تحقیقات انجام‌شده از سلول، گیاه کامل تولید می‌کنند یعنی از یک برگ چند‌ هزار گیاه تولید می‌کنند. این شرکت‌ دانش‌بنیان در زمینه گیاهان زینتی و اصلاح گیاه انگور که به سرما و گرما مقاومت داشته باشند در حال فعالیت است.


مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ملایر خاطرنشان کرد: استحصال آب انگور ارگانیک بدون دخالت حرارت از دیگر اهداف مرکز رشد این دانشگاه است.


ساخت دوچرخه‌های برقی


میرزایی‌پور افزود: به‌دلیل افزایش قیمت ارز و بالا رفتن قیمت اجناس خارجی ازجمله دوچرخه‌های برقی و معضل آلودگی هوا، مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ملایر در زمینه ساخت دوچرخه‌های برقی ورود کرده و به‌زودی بسته‌هایی که دوچرخه معمولی را به دوچرخه برقی تبدیل می‌کند با قیمتی نازل به بازار ارسال خواهد کرد.


مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ملایر گفت: تحقیق و پژوهش بر روی بسته‌های مورد نظر به مراحل پایانی خود رسیده و با این فناوری که قیمت تمام‌شده آن زیر یک میلیون تومان است، می‌توان دوچرخه‌ معمولی را به دوچرخه برقی تبدیل کرد.


پژوهش دام سبک، فرصتی مناسب برای دامداران ملایری


وی حضور مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ملایر در پژوهش دام سبک را فرصت مناسبی برای دامداران ملایری دانست و گفت: با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز، مرکز رشد این دانشگاه در زمینه اصلاح دام سبک ورود کرده و کارهای مقدماتی آن را انجام داده‌ایم و به‌ دنبال احداث دامداری 15 هزار رأسی گوسفند هستیم.


میرزایی‌پور افزود: بهترین نژاد گوسفند دنیا به نام نژاد مهربان  از نظر طعم و مزه گوشت در این منطقه تولید می‌شود. با توجه به نیاز جامعه و رسالتی که دانشگاه دارد یکی از بزرگ‌ترین مراکز پرورش دام سبک در ملایر در حال راه‌اندازی است. اکنون در مرحله اخذ مجوز هستیم که با راه‌اندازی این مرکز بر روی اصلاح نژاد این دام فعالیت خود را آغاز کنیم و در کنار آن مباحث اشتغالزایی نیز مدنظر مرکز رشد است که در این پروژه نیم‌نگاهی به ایجاد درآمد غیرشهریه‌ای نیز داریم.


ایجاد گلخانه‌های هیدروپونیک و کشت محصول بدون خاک


مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ملایر یادآور شد: ایجاد گلخانه‌های هیدروپونیک و کشت محصول بدون خاک از دیگر پروژه‌های علمی این واحد دانشگاهی است که با توجه به کمبود آب در تمام نقاط کشور مهم‌ترین اصلی که در این پروژه به آن توجه شده مسئله کمبود آب است.


میرزایی‌پور افزود: در انجام این پروژه مواد مغذی در آب تزریق می‌شود و آب به صورت چرخه در سیستم می‌چرخد و مواد مغذی را به گیاه می‌دهد و دوباره برای شارژ بازمی‌گردد و همان کار تکرار می‌شود.


آموزش کشاورزان و دامداران


مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ملایر خاطرنشان کرد: این مرکز رشد به‌عنوان پایلوت و مرکز آموزش برای کشاورزان عمل می‌کند و به‌دنبال حضور کشاورزان و دامداران در مرکز رشد هستیم تا با دیدن دستاوردهای پژوهشی این مرکز رشد، سبک کشاورزی و دامداری آنان تغییر کرده و سمت و سوی علمی به خود بگیرد. 


میرزایی‌پور یادآور شد: درصدد هستیم که با استفاده از طرح پایش آزاد مشکلات منطقه را رصد کنیم، تقریباً از دو سال پیش وارد این پروسه شده‌ایم و اگر در أخذ مجوز و تسهیلات مشکلی به وجود نیاید به سرعت می‌توانیم آموزه‌های خود را به بدنه کشاورزان جامعه هدف انتقال دهیم.


انتهای پیام/4117/4103/4062/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب